Reklama

Reklama

Studio 30 Rock

(seriál)
Ukázka z filmu 10
USA, (2006–2013), 50 h 36 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

Tina Fey

Hrají:

Tina Fey, Alec Baldwin, Jane Krakowski, Tracy Morgan, Judah Friedlander, Jack McBrayer, Keith Powell, Scott Adsit, Katrina Bowden, Grizz Chapman, Kevin Brown (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(138)

Obsahy(1)

Tento komediální seriál sleduje každodenní počínání Liz Lemonové, která je hlavní scénaristkou fiktivního zábavného pořadu "The Girlie Show". Se svými spolupracovníky vymýšlí scénky pro tento pořad a všechno jde, jak má, když vtom do jejich životů přichází Jack Donaghy s tváří Aleca Baldwina. Jejich nový šéf je dost svérázný až "divný" a člověk nikdy neví, co od něj čekat. Seriál se nesoustředí na samotnou práci scénáristů a spíš ji jen využívá jako katalyzátor vtipných situací. Sledujeme hlavně osudy charismatické Liz, která z nového šéfa a každodenních pracovních problémů šílí. A to ještě neví, že zanedlouho bude muset kočírovat ulítlého černošského komika Tracyho Jordana a ještě se neustále potýkat s problémy jejího osobního života. (scroochy)

(více)

Videa (13)

Ukázka z filmu 10

Recenze (213)

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto seriálu se skvěle bavím. Není to žádný sitcom, u kterého se plácáte smíchy do kolen, ale příjemné veselé historky ze zákulisí natáčecího studenta. Výborný výběr herců v čele s Tinou Fey, která je nejen krásná žena, z níž ženskost a sex-appeal jen číší, ale která celý seriál stvořila a drží ho pevně v rukou. S každým dílem dostává více prostoru i Alec Baldwin, který mne dříve výrazně nezaujal, ale jeho výkon v dvoudílném Norimberském procesu a v tomto seriálu ve mně vzbuzují vůči němu sympatie. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Skvelý komediálny seriál zo zákulisia výroby jednej Tv show. Seriál má hlavnú devízu v hercoch. Alec Baldwin a Tina Fey predvádzajú skvelé výkony, dôkazom čoho nech sú im udelené Zlaté glóbusy. Najmä Tina Fey sa prekonáva a napríklad jej spôsob plaču v seriáli ma vždycky privedie k slzám smiechu. Nápisy na Frankových šiltovkách nemajú chybu. Tupá krásna sekretárka Cerie takisto("Did he just talk to me like I was ugly?"). A Tracy Jordan nech povie hocičo, musíte sa smiať.Skvelá vec.***** ()

Reklama

shyster 

všechny recenze uživatele

Před 2 lety, když jsem hledal nový komediální seriál, jsem skouknul pilot. Tehdy zůstalo jen u toho pilotu. Nedávno jsem se k tomu vrátil a musím uznat, že jsem tenkrát udělal chybu, že jsem 30 Rock odepsal. V každém díle vždy najdu alespoň 3 scény, které mě odrovnají. A největší podíl na tom má Tina Fey, Tracy Morgan (ztělesňuje nejtypičtější představy o afroameričanech, ale je to dokonalý) a Alec Baldwin (ten si svojí roli přímo užívá). Předností seriálu je i nepředtočený smích (pochopím, že si lidé na to budou muset chvíli zvykat...) a častá nekorektnost (ať už rasová, politická či náboženská) v dialozích. Jen ta Jane Krakowski mi přijde dost otravná (její tupá blondýna/herečka mi leze na nervy). ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Před pár dny byl uveden poslední díl a musím říct, že mě seriál hodně bavil. Hlavním kladem jsou skvěle vymyšlené postavy a úžasný situační humor. Celý průběh příběhu napříč sériemi mi však kazila rozpačitost a přelétavost zápletky - nemyslím si, že je správné mít na seriál tolik scénáristů - často mi přišlo, jako kdyby se scénáristé mezi sebou hádali - třeba pět epizod se buduje vztah mezi určitými postavy, který se stihne zabít v prvních minutách další epizody. Nejhorší bod byl asi v páté sérii. V té se také zlomila sledovanost, kterou už seriál nikdy nezískal zpátky v důsledku čehož byl nakonec zrušen. Přesto se celý seriál v posledních dvou sériích vzchopil a předváděl se v té nejlepší formě! U předposledního dílu plném zvratů a nostalgických vzpomínek jsem se málem rozbulel. A ještě se musím zmínit o dvou epizodách vysílaných živě! Nedovedu si představit, jak to tvůrci mohli zvládnout, bylo to nevídané! ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Liz Lemon je drsná ženská a ani k tomu nemusí držet v ruce plamenomet. Třicet jí už dávno bylo, odmítá nosit boty na jehlách a je až příliš chytrá a vtipná, než aby to většina mužů snesla. Její představitelku Tinu Fey bych docela ráda pozvala na dámský pokec. Z vedlejších postav vyniká hlavně její šovinistický šéf v podání Aleca Baldwina a zlatíčko poskok Kenneth. ()

Galerie (1 841)

Zajímavosti (46)

  • Tina Fey napsala ve své knize "Bossypants", že se bála jít za Alecem Baldwinem a nabídnout mu roli v seriálu. Pomohl jí v tom Lorne Michaels, který účinkování s Alecem domluvil, zatímco Tina zůstala za dveřmi od místnosti. (Patw)
  • Jeff Richmond, manžel Tiny Fey, skládá veškerou hudbu k seriálu, a je taky jeho producentem. Zároveň se objevuje v některých epizodách jako hráč na piáno. (Tom Riddle)
  • Tina Fey prozradila, že dvanáctý díl, který se jmenuje "Black Tie", nazývala už při natáčení "Good-bye, America", protože si uvědomila, že tento díl je naprosto šílený, a seriál nemá šanci zapůsobit na amerického diváka. (Patw)

Související novinky

Zemřel herec Rip Torn

Zemřel herec Rip Torn

10.07.2019

Ve věku 88 let zemřel herec Rip Torn, známý například z HBO pořadu The Larry Sanders Show, původních Mužů v černém, nebo Broadwaye. Torn byl za svou roli drsného producenta Garryho Shandlinga… (více)

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Reklama

Reklama