Reklama

Reklama

Po stopách zabijáka

  • USA Primeval (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina novinářů se vydá do Jižní Afriky po stopách desetimetrového krokodýla, který ohrožuje místní obyvatele. Na jednom břehu řeky je čeká lidožravý krokodýl, na druhém znepřátelené kmeny v ničivé občanské válce zuřící v džungli... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tento film mě zaujal. Nemůžu si pomoc ale je to jeden z těch lepších "nature" hororů. Jen má dvě menší chybky a to, samostatného krokodýla který v některých scénách skáče a druhý záporný bod je to že občas režisér neví jestli točit dobrodružný film o korupci a nebo točit film o lidožravém krokodýlovi. Ale ke konci si lze všimnout že to k sobě dokonale pasuje. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Předně, posadit klasický eko horror do prostředí africké genocidy mi přišlo jako dobrý nápad. Byl jsem ale také překvapen slušnou úrovní triků (scéna, kdy krokouš poskakuje po sluncem zalité zlatavé trávě za Orlando Jonesem, mne doslova nadchla) a protože jsem v tomto směru původně čekal něco ve stylu PYTHON (a dalších podobných zhůvěřilostí), nemám, i přes některé slabší složky, problém hodnotit snímek celkově pozitivně a nadprůměrně. Pokud se rozhodnete dát tomuto filmečku šanci a pokud se nebudete zaobírat zjevnými nelogičnostmi (ty jsou navíc pro tento žánr skoro signifikantní), myslím, že pobavit vás dokáže bez problémů... I když by se to zdálo jako holý nesmysl, vychází příběh (velmi volně, samozřejmě) ze skutečnosti - o nadprůměrně velkém krokodýlovi, familiérně přezdívanému Gustav, byl natočen i seriózní dokument. II Scénář: John D. Brancato, Michael Ferris. Hudba: John Frizzell. 70% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Málo Gustava versus hodně moc gejzíru trapnosti ze strany Purcella. Má to spád, agresivní střih, ne úplně špatké CGI efekty a spousty barevných filtrů. Po technické stránce není moc co vytýkat. Což se nedá říci o dějové stránce či originálních nápadech. Těchto indegriencí se zde zoufale nedostává. Ovšem v rámci tohoto specifického subžánru jde o podařenější záležitost. Avšak žádný zázrak se rozhodně nekoná. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem vážně nevěděl zda je hlavním tématem filmu nějaká občanská válka v Africe či ten obrovský digitální sympaťák. Teď když mi běží v pozadí už závěrečné titulky, můžu s klidnou duši říci, že jsem viděl jak lepší, tak i horší snímky s touto prehistorickou potvorou. Samotný krokodýl se však musím říct vcelku povedl i když ten pohyb po souši trochu skřípal, dalo se to vydržet. Scénář jako takový je, ale neskutečně hloupý. Několikrát jsem nevěřícně kroutil hlavou nad situacemi, které postrádají sebemenší logický smysl a jaká nešťastná náhoda se v některých momentech musela zrovna stát. Nakonec však dávám tři hvězdičky, mimo jiné za pěknou krajinku, hudbu a pěkné žrací scény. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Oproti žánrově příbuzným australským snímkům je "Po stopách zabijáka" příjemně ozvláštněno zasazením do jedné z afrických občanských válek a až na přemíru filtrů disponuje slušnou kamerou, ale nechutná klišovitost postav (ústřední dvojice jako by sem spadla z letu Oceanic 815), hloupost jejich jednání, předvídatelný děj, až nečekaně otravný happyend a pohádkové, jako lev řvoucí monstrum, nadané gepardí rychlostí a opičí hbitostí sráží snímek hluboko do béčkových vod, odkud mu nepomůže Gustav velký, Malý ani Husák. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Ačkoliv krokodýl dokáže hlasitě prskat a syčet, díky absenci hlasivek není schopen hlubokého řevu, jak lze slyšet ve filmu. (Conspi)
  • Ve scéně, kdy im (Dominic Purcell) podává Stevenovi (Orlando Jones) pivo, je možné zahlédnout, že mu podával skleněnou flašku. Když však Steve pije, drží v ruce plechovku. (Terva)
  • Poslední zpráva o pozorování krokodýla z tohoto filmu je z roku 2008. Přisuzuje se mu údajně na 300 lidských obětí. (Žralok)

Reklama

Reklama