Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britský režisér John Maybury (LÁSKA PROKLETÁ, SVĚRACÍ KAZAJKA) do svého nového snímku obsadil hereckou hvězdu Keiru Knightley, jejíž matka, Sharman MacDonald, je autorkou původní divadelní hry i scénáře. Příběh popisuje vztah známého waleského básníka Dylana Thomase (Matthew Rhys) se dvěma ženami - jeho maželkou Caitlin (Sienna Miller) a přítelkyní z dětství Verou Phillips (Keira Knightley), jejíž osud se však pojí s jiným mužem, Williamem Killickem (Cillian Murphy). Obě ženy jsou nespoutané, obě jsou okouzlující a obě po něm touží. Pro kterou z nich se rozhodne? (jjituska)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Ta toporna snaha rezisera bohuzzl cisi z kazdeho zaberu. Mene snahy by bylo urcite lepsi, protoze pro me ty nejlepsi sceny jsou ty uplne nejobycejnejsi (keira a Matthew v koupelne, Keira a Cillian na nadrazi), kdy se reziser nesnazi o hezky a zajimavy obrazek a navci bych mu neverila, ze se nesnazil inspirovat Pokanim, jenze kdyz dva delaji totez, neni to totez a ani Keira to nezachranila, i kdyz je uzasna a jeji tvar se pro kameru narodila. Je skutecna skoda, ze film je jen prehlidkou prazdnych scen s nablyskanym obalem a silnymi slovy, kterym nikdo neveri. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptace divadelní hry Sharman Macdonaldové, matky Keiry Knightley... s Keirou v hlavní roli. Mno, mohlo to být mnohem horší, na to, že jde o fiktivní příběh vsazený do životopisu velšského básníka Dylana Thomase. Ale mnohem víc, než o reálie, jde o lidské osudy. Pozadí tvoří drama 2. světové od náletů na Londýn až po život na velšském venkově. Zřejmě šlo o zachycení povahy lidí v extrémních situacích (a milostné víceúhelníky), ale výsledek není ničím výjimečný. Celkově je to jen další melodram v kostýmech... s Keirou v hlavní roli. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Jakkoli se na začátku může film jevit jako obyčejně romantický, ve druhé půlce se mění na téměř psychologcké drama. Prostředí (ať už ve městě nebo ve Walesu) je nádherné a všudypříomná mlha vytváří nezapomenutelnou melancholickou atmosféru. Charaktery postav jsou podle mě dokonale propracované i když na tom mají určitě velkou zásluhu herecké výkony. Matthew Rhys je tak slizce odporný, jak by jen mohl být a Keira je zase až strašidelně realistická "egoistická mrcha". Přes to ani o jedné z těch postav nejde jednoznačně říct, že je dobrá, nebo špatná- každý se jen dívá na svět svýma očima přes to co už zažil a to dělá příběh znepokojivě realistickým. Je to vážně silný příběh. A nakonec musím dodat, že Cillian Murphy mě naprosto ohromil. ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku za kladnou postavu té jedné kostřičky z čápa. Jinak příběh plný idiocie, rádoby "poetických a intelektuálních" žvástů, které by zajímaly leda tak mého učitele češtiny, šílených postav, z nichž většina absolutně nemá tušení, co vlastně chtějí. Vera sice něco tvrdí, ale absolutně se podle toho nechová. Dylan se ukázal býti totálním kryplem, který zamořuje film i mou diváckou náladu. Pak se dvě kostry z čápa vezmou, odjedou pryč a pravděpodobně žijí šíleně až do smrti na strmém útesu kdesi v zapadákově na konci Walesu. Příšerně roztahaná, nudná debilita, která se sice tváří, že je dojemným romantickým příběhem ze druhé světové války. Pravdou je, že druhá světová se odehrávala na pozadí, jakože... jen tak mimochodem, byla válka. Fakt díky za ztrátu dvou hodin mého života. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

The Edge of Love je dosť ťažké hodnotiť. Je totiž plný vzostupov a pádov a divák si musí neustále porovnávať fakty a o čo vo filme vlastne ide. Vzťah Medzi Dylanom a Verou je ukázaný dosť nedôveryhodne, naopak priateľstvo medzi Verou a Caitlin je neskutočne emotívne. Je to skrátka trochu nevyrovnaný film. Prostredie nieje tiež sympatické, Anglicko v tejto dobe nemám príliš v láske. Zachraňujú to hlavne skvelé herečky. Osobne by som tento film videl radšej napríklad v čiernobielom filtri, ktorý sa k 40.rokom vždy hodí a nič nepokazí. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Keira Knightley má ve filmu pěvěcká vystoupení, která si i přes počáteční ostych sama odzpívala. (Parlay)

Reklama

Reklama