Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V thrilleru Zjevení se setkáváme již poněkolikáté (Memento, Hledá se Nemo) se ztrátou krátkodobé paměti. Tentokrát jí trpí krásná americká turistka Casie. Na křižovatce v malém britském městečku jí srazilo auto a po tomto indicentu se jí vymazaly veškeré vzpomínky. Naštěstí se jí dočasně ujala rodina řidiče, který jí do tohoto "jiného" stavu dostal. Casie však vůbec netuší, jak se do tohoto zapadákova dostala a navíc jí začínají pronásledovat hrůzné vize, které odkazují na její minulost nebo budoucnost (to si nepamatuje). A když na ní ještě začnou na ulici útočit podivná individua ví, že jediné co by jí pomohlo, je si vzpomenout. Ale to je právě to, co nedokáže. Do poklidného maloměsta se postupně vkrádá stín strachu a neznámé hrozby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (108)

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Jakmile začnete přemýšlet nad nelogičností děje před polovinou filmu, něco je špatně. Zde je to po mém soudu o to horší, že prapůvodní námět by se mi i líbil - pseudonáboženská tematika, to je moje. Jenže ejhle, snímek by mohl nést podtitul "bezbřehá samoúčelnost", neboť to charakterizuje většinu scén. Film je zkrátka o bandě "čumilů" a zhruba tak nebezpečný, oslovující a napínavý, jak se jen znuděný čumil může tvářit. Navíc k tomu přihoďte "duchařinu", která pracuje s tímto pojmem velmi různorodě dle potřeby scénáristy amatéra, a máte velmi průměrný opus, který mohl být zajímavý, kdyby si někdo dal více práce... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přesně jak píše Obitus, nepřiznaná vykrádačka Bradburyho vynikající povídky Zástup, okořeněná (velmi povedeně) náboženskou tématikou, jejíž nejhlavnější chybou je, že se zhruba po hodině začne utápět ve sračkách a závěr je již zcela WTF záležitost. Což je škoda, protože rozjezd to nemá nikterak špatný. A samozřejmě je tu Christina, která možná (ale opravdu jen možná) není dobrá herečka, samice je to však řádná. 2,5* ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Jak se píše v obsahu : "V thrilleru Zjevení se setkáváme již poněkolikáté (Memento, Hledá se Nemo) se ztrátou krátkodobé paměti." Na ty tři filmy se můžeme podívat takhle - Memento je brilantní, mysteriózní a dokonalé. Hledá se Nemo je kouzelný a nádherný výlet mořským světem. Zjevení je hovadina. Příběh je zmatený, složitý, divný a úplně o ničem. Navíc o hereckých výkonech si můžeme nechat zdát, režisér tam snad ani není a atmosféra tu prakticky neexistuje ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nebrala bych to tak tragicky. Ano, že to s Cassie není tak, jak by se mohlo zdát, se dá odhadnout z průběhu autonehody. Ano, scénář má (nejen díky tomu) v logice díry velikosti golfového hřiště. Ano, herecké výkony občas kolísají. Ano, téma není zase až tak originální. Ale originálně pojato je (i když se podobný motiv vyskytuje ve zde jmenované Bradburyho povídce i jinde), protože totožnost Přihlížejících je nápad docela slušný. Nesouhlasím ani s tím, že by Zjevení postrádalo tísnivou atmosféru - mě docela solidně studilo v kostech při úvodní i dalších scénách. A Ricciová s Gruffuddem rozhodně stojí za pohled. Být scénář a režie propracovanější, dala bych možná i o hvězdičku víc. ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru se jedná o poměrně povedený kousek. Líbí se mi především originální námět a dokonce i, někým kritizované, zašedlé anglické městečko. Herecké výkony mi nepřipadají nijak nevyrovnané, ač Christina Ricci podavá velmi dobrý výkon. Co se týče předvídatelnosti děje, trochu ano a trochu ne. Doporučuji. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Na francouzském filmovém festivalu Gérardmer získal snímek Zvláštní cenu poroty. (Terva)
  • Brian Gilbert obdržel cenu Fantasporto v kategorii nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno