Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V thrilleru Zjevení se setkáváme již poněkolikáté (Memento, Hledá se Nemo) se ztrátou krátkodobé paměti. Tentokrát jí trpí krásná americká turistka Casie. Na křižovatce v malém britském městečku jí srazilo auto a po tomto indicentu se jí vymazaly veškeré vzpomínky. Naštěstí se jí dočasně ujala rodina řidiče, který jí do tohoto "jiného" stavu dostal. Casie však vůbec netuší, jak se do tohoto zapadákova dostala a navíc jí začínají pronásledovat hrůzné vize, které odkazují na její minulost nebo budoucnost (to si nepamatuje). A když na ní ještě začnou na ulici útočit podivná individua ví, že jediné co by jí pomohlo, je si vzpomenout. Ale to je právě to, co nedokáže. Do poklidného maloměsta se postupně vkrádá stín strachu a neznámé hrozby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (108)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přesně jak píše Obitus, nepřiznaná vykrádačka Bradburyho vynikající povídky Zástup, okořeněná (velmi povedeně) náboženskou tématikou, jejíž nejhlavnější chybou je, že se zhruba po hodině začne utápět ve sračkách a závěr je již zcela WTF záležitost. Což je škoda, protože rozjezd to nemá nikterak špatný. A samozřejmě je tu Christina, která možná (ale opravdu jen možná) není dobrá herečka, samice je to však řádná. 2,5* ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vcelku nápadité rozpracování motivu mysteriózní povídky klasika žánru Raye Bradburyho, kterou jsem kdysi měl možnost číst. Platí sice spousta výhrad, které ve svých komentářích řada uživatelů použila, tzn. scénář je nedotažený a režie mdlá, ale vzhledem k tomu, že jsem od počátku ke Zjevení přistupoval jako k malému žánrovému snímku určenému primárně pro televizní obrazovku, neměl jsem ani přehnaná očekávání, která by vedla ke zklamání. Celkově mi to vychází na průměr příslušného žánru, tzn. mysteriózního dramatu s prvky hororu. Christina Ricci je charismatická i tam, kde jí scénář bůhví jak nevychází vstříc, a kombinace křesťanské mystiky s duchařským hororem je funkční. Celkový dojem: 50 %. Mimochodem, ten vysvětlující apendix už byl opravdu zbytečný, film měl končit záběrem na Christinu stojící mezi slídily. ()

Reklama

deep 

všechny recenze uživatele

jak uz bylo x krát napsáno-námět se tváří zajímavě(i když jsem si naprosto jistej,že příběh,kterej se točí kolem prokletých čumilů,který se dívali na ježíšovo ukřižování,už jsem minimálně v jednom filmu viděl)ale tohle prostě nemá vůbec žádnou atmosféru.ne že by to byla totální kravina jen tomu chybí vlastní ksicht.jo a christina ricci tady možná moc nehraje,ale dívat se na ní dá pěkně ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Málokterá fantasmagorie má tak skvělou ústřední myšlenku. Filmu uškodila jeho anglickovenkovská střídmost a skromnost. Pokud by dostal tento námět takový Shyamalan, tak by z tohoto filmu mohl být hit, protože ta pointa je vynikající. Nikoliv ve smyslu duchařského motivu, ale ve smyslu dávného soudu. 80% ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Chritina Ricci....stále ten zasněný dívčí pohled, neerotická vizáž a přitom tak přitažlivá, tajemná a zajímavá. Nebýt jí, šlo by asi o dost průměrný horor se spoustou klišé. Námět je zajímavý a přesvědčivý a člověku pak ještě dlouho vrtá hlavou, jestli ono by to tak vlastně třeba nemohlo být (podobně jako ve filmu Šifra mistra Leonarda). Trochu mě zklamal dějový zvrat ke konci, jako by filmařům docházel film a peníze a vše se muselo náhle urychlit a dokončit.........jinak 82 minut napínavého a dechberoucího thrilleru. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Na francouzském filmovém festivalu Gérardmer získal snímek Zvláštní cenu poroty. (Terva)
  • Brian Gilbert obdržel cenu Fantasporto v kategorii nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama