Reklama

Reklama

„Jeffa Reigerta (Paul Rudd) by si s Mojžíšem nebo dokonce s Charltonem Hestonem nikdo nespletl, přesto ale mají tihle tři něco společného. Jeff má totiž stejně jako Mojžíš a Heston za úkol představit světu desatero přikázání. Jenomže on v praštěné komedii Davida Waina „Desatero“ není právě vzorem ctnosti… Geniální moderátor téhle speciální prezentace, obklopený gigantickými replikami slavných kamenných desek, má totiž tolik práce s podváděním manželky Gretchen (Famke Janssen) a přítelkyně Liz (Jessica Alba), že se stěží dokáže vypořádat s jediným přikázáním, aniž by ho sám neporušil. Taková prodejnost je ovšem součástí šarmu téhle roztomilé, urážlivé a mnohdy rozpustilé biblické parodie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pfffffff, série nevtipných povídek s nezábavnými dialogy, pitomými pointami (pokud se tak vyústění těchto příběhů vůbec dá říkat) a nulovým čímkoliv, co by se dalo nazvat poselstvím na závěr. Na Desatero mě nalákala hlavně hvězdná jména... A o to více zklamaný jsem. Jediná povídka, která za něco stála, byla Nezabiješ (lékař nechal v pacientce nůžky a i potom, co zemřela, své konání za každou cenu obhajoval "jako fór"), zbytek stál za pendrek. Jedna hvězda za zmíněnou povídku, druhá alespoň z úcty k pohledným herečkám. ()

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

Asi jsem si měl přečíst o filmu víc... Ale stačil mi název a nízké hodnocení, kteréžto obvykle odpovídá křesťanským filmům hodnoceným ateisty. No - spletl jsem se a to hodně - tento film je už od prvních minut naprostým zneuctěním Boha. Kéž Bůh autorům odpustí... Já ho po chvíli vypnul a Tobě doporučuji - zapomeň na něj... ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Gretchen... Hey, I was in the neighborhood. I thought I'd come by and take a shit. 1) Žánrově neujasněné intošské filmy tak trochu o ničem obvykle nemám rád. Moc jim nerozumím a necítím se v jejich přítomnosti dobře. 2) Kupodivu však je tento film úplně jiný šálek čaje. Razantní černý humor, pravda, chvílemi připomíná rozzuřeného slona v porcelánovém království. Deset mikropříběhů působí kapičku chaoticky a nevyrovnaně. Celkově mi to i přes decentní rozsah připadalo chvílemi příliš dlouhé. Avšak... 3) Nenudil jsem se. Bavil jsem se. 4) Starozákonní konotace, přestože je na nich film postaven, mi připadají zbytečné a matoucí. Zapomeňte, že má jít o odkazy na desatero, a zjistíte, že vás autoři zahrnují gejzírem crazy nápadů, které umí pobavit a zaryjí se do mysli více, než by se mohlo zdát. 5) You murdered my wife! Dr. Glenn Richie: Hey, guy! As a goof, guy! As a goof! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No napad rozhodne skvelej, natocit kratkej komedialni pribeh na kazdy prikazani melo velkej potencial a lepsi, nez kdyby tvurci tocili parodii na Desatero prikazani, ale vysledek je dost rozporuplnej. Prostor mezi jednotlivejma pribehama je vyplnenej vatou v podobe pribehu vypravece a jeho problemu s zenskou, vtipny to neni, ale jako spojovak mezi jednotlivejma pribehama to postaci. Jinak nektery postavy se mihnou ve vice pribezich, ale nevadi to, jelikoz hrajou tu stejnou postavu a ne nekoho jinyho. A taky mi prislo, ze nektery pribehy jsou tim urcitym prikazanim inspirovany hodne volne, ze kolikrat ani neni moc jasny, kery prikazani se zrovna resi a nerict to na uvod kazdy povidky, tak to z toho clovek nepochopi. A ted k samotnejm prikazanim - pribehum. Nebudes miti jineho Boha - rozjezd zajimavej, cekal jsem, co z toho bude a nakonec je z toho hovno bez pointy. Nebudes brat bozi jmeno nadarmo - sem tam sice padne slusna hlaska, ale jinak je pribeh o Jezisi schovavajicim se v Mexicu a mrdajicim s nakou urednici dost mimo. Nezabijes - rezba jak hovado, pribeh o vecne vtipkujicim doktorovy je fakt strasne brutalni. Budes ctit matku i otce - dalsi kravovina, naprosta debilita bez vtipu. Nepozadas statku blizniho sveho - vtipnej pribeh o provokovani dvojice sousedu, kdo bude mit vic tomografu, s naprosto brutalnim zaverem. Nepozadas manzelky blizniho sveho - paradni napad na "manzelku" ve vezeni, skoda ze se to pak trochu rozmelni v zbytecnejch kecech. Nepokrades - zajimavej a dost uchylnej napad na "romanci" mezi posahanou zenskou a drevenou loutkou dost ztraci zbytecnou delkou, jinak je to ale vtipny. Nepromluvis kriveho svedectvi - animovana mega hyper super rezba o prolhanym nosorozci a nemocnejch jezevcicich. Tohle se fakt musi videt, naprosto brutalni pribeh, jeste brutalnejsi animace a humor, kterej se s nicim nesere. Nesesmilnis - neskutecne odbytej pribeh, tohle skoro ani pribeh neni, jen jeden rozhovor. Pomni, abys den svatecni svetil - super buzerantska prasarna s jednou uchylnou pisnickou na zaver, ale misty celkem vtipna. Takze celkove ty blby povidky prevazujou, ale obcas je fakt cemu se zasmat a sesla se tu pohodova sestava hercu, obzvlast me potesil Schreiber, Marino, Ryder a Alba. Slabsi 3*. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Chápu, že každý může mít svůj názor ale nechápu tak nízké hodnocení. Nic s tím ale nenadělám a tak něják přiblížím proč jsem vlastně dala 4 hvězdy. Je to hlavně proto, že se mi líbil nápad s vypravěčem(já sama takové snímky preferuji-kde se vyskytuje vypravěčská forma). Hodně mě pobavily povídky ve kterých vystupovala Winona Ryder :-D ...hned první povídka u které jsem ležela smíchy na zemi a nebyla jediná.Dle mého soudu to bylo skvělé a vtipné. Na závěr bych chtěla říct, že jsem zapřísáhlý ateista a jakékoliv žvásty o "knize knih" mě vůbec nezajímají a srovnávat nebo přikládat podobenství tomu nebudu beru to jako zábavný film, který člověka nemá pobuřovat ale pobavit(nebo se o to snaží)a jak ráda říkám nic a nikdo není dokonalý takže celkově je to takových 85%(alespoň pro mě). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • H. Jon Benjamin, který dělal vypravěče během animované části, měl nadabovat také ulhaného nosorožce. Nakonec se ale Benjamin ten den na natáčení vůbec neukázal, a tak role připadla Peterovi Salettovi. (HappySmile)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2007 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama