Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

golfista 

všechny recenze uživatele

Peter Hedges - tvůrce mé oblíbené "Večeře s April" je po čtyřech letech opět na scéně. A zase rodinné drama, zase skvělý casting, zase výborná muzika ... A protože jsem se tentokrát ke všemu i výborně pobavil a upřímně zasmál, tak je tu plné hodnocení pro komedii - a to se u čistě americké komedie stalo naposledy v roce 2003 u Jak na věc (a hádejte kdo napsal scénář :) .... Kdo se chce pobavit trošku jinak než tím, kdo řekne vulgárnější větu a kdo si hlasitěji uprdne, pro toho je tohle jako balzám na duši .... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Čert vem Božského Evana, Carell znovu dokázal, že když mu společnost dělají lidé a né digitální fauna, může se divák kochat jeho širokým a osobitým hereckým projevem. Všech klišé žánrově podobných filmů se vyvarovat nelze (dojemný závěr, procitnutí), rád ale leccos prominu, protože zde je všechno podáno svěže, příjemně, nenásilně, vcelku skutečně a taky odvázaně (líbí se mi, když se hlavní hrdina rozhoupe, pustí si třeba bombovou Nasty Girl od Inaya Day a vysekne odvázaný tanec plný neznámých pohybových prvků). Postavy působí realisticky, Emily Blunt je luxusní! Prostě hezký, příjemný film, tak do toho, jen si to pusťte! 62,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že tyto rádoby poučné slaďáky nebudou nic pro mě. Ne, že bych nesoucítil s postavami nebo byl uplně chladný, ale nevidím v těchto filmech nic, co by mě zaujalo. Maximálně si říkám, proč se kdo a jak chová a jak bych se choval já, ale to je asi tak všechno. Stejně se každý zachováme jinak, podle toho jací jsme v reálném životě. Každý jsme jiný, jenže na tomto filmu jiný život nevidím...;-) 35% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie moc nevyhledávám a vlastně jsem ani nevěděl o čem to je. Tím pádem jsem býl víc oslněn zápletkou a celkovým vývojem i když závěr byl dost předvídatelný ve všem směrech. , Dan in Real Life je výborně napsán tak, že působí strašně přirozeně, nic extra nadneseného, co by mělo člověka pobavit až překvapit svojí hloupostí. Ono taky obsaditkrále novodobých komiků Steva Carella byl skvělý nápad! Tohle je jako ze života, nic složitého, prostě story o magickém slovíčku, které má krasnou teorii, ale pekelnou praxi. Láska. 8/10 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca komediálne ladená romantická dráma, v ktorej môžem po prvý raz oceniť skutočné herectvo Steva Carella, ktorý tu priam exceluje v roli novinára, vdovca a otca troch nepríliš zvládateľných detí. Ľúbostný trojuholník, keď sa zhodou náhod stretne v kníhkupectve s najnovšou priateľkou svojho brata, o ktorej zatiaľ nevie, a zamiluje sa do nej, je spracovaný naozaj umne. Celkovo je film síce skôr drámou, no je spracovaný do veľmi príjemnej formy s výborným castingom a kopou vtipných momentov, prosto film, ktorý je veľmi jednoduché si zamilovať. Len takýto kúsoček, a hodnotenie by bolo absolútne. P.S.: Názov v slovenskej distribúcii je dosť od veci a vôbec sa mi nepáči. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku a na Rhode Islandu (USA). (Tygrys)
  • V jedné scéně má na sobě Marie triko s nápisem „Oak Park.“ John Mahoney žil mnoho let v Oak Park. (HellFire)
  • Ústřední rodina celého filmu se jmenuje Burnsovi, stejně jako v předchozím počinu Petera Hedgese Večeře s April. (c.tucker)

Reklama

Reklama