Reklama

Reklama

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pěkný a pohodový snímek, jeden z nejpříjemnějších, jaké jsem poslední dobou viděl. Hedges v podstatě mapuje jedno "stereotypní" rodinné setkání, vlastně takové její každoroční (?) sezení u rodičů na chatě, ale daří se mu to tak zábavně a nenuceně, že z toho režisérská zručnost přímo bije do očí a neměl jsem šanci se ani minutu nudit. Takhle si představuji inteligentní dojemnou romantickou komedii pro nové tisíciletí - velice vydařené! Steve Carell je neskutečně roztomilý, to je v tomto případě kupodivu asi první slovo, které mi k jeho Danovi vytanulo na mysli. Jako osamělý rodič tří (ta prostřední je nehorázný kus!) sester byl naprosto úžasný, v komediálních scénkách vtipný (tolikrát jsem snad u filmu nikdy nezasmál, jen u starých klasik ala Smrtonosná zbraň), a při dramatických chvilkách, kdy se sám uzavírá do malé komůrky s kamarádkou pračkou k sežrání. Moc doporučuji. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Průměrná romantická komedie/drama, o tom o čem jich je už spousta. Sice zajímaví, ale ne moc přitažliví herci to vážně neobzvláštní. Je ale pravda, že je zde pár vtipných i pár silných scén, bez kterých by to bylo o ničem. Všechno je skvěle provázané a navazuje to na sebe, ale je to bohužel i předvídatelné. Možná z tohoto snímku nejsem tak nadšena pouze kvůli hlavním aktérům, jelikož mi vážně nejsou sympatičtí, ale příběh byl ucházející. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Peter Hedges - tvůrce mé oblíbené "Večeře s April" je po čtyřech letech opět na scéně. A zase rodinné drama, zase skvělý casting, zase výborná muzika ... A protože jsem se tentokrát ke všemu i výborně pobavil a upřímně zasmál, tak je tu plné hodnocení pro komedii - a to se u čistě americké komedie stalo naposledy v roce 2003 u Jak na věc (a hádejte kdo napsal scénář :) .... Kdo se chce pobavit trošku jinak než tím, kdo řekne vulgárnější větu a kdo si hlasitěji uprdne, pro toho je tohle jako balzám na duši .... ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Dan in Real Life je sympatická komedie se skvělým a hlavně sympatickým hereckým obsazením. Snímků na tohle téma bylo natočeno už spousta, ale Život podle Dana se narozdíl od jiných vyznačuje nevulgárním a inteligentním humorem. Mám rád tyhle sympatické snímky, které si na nic nehrají a přitom člověka pobaví a zaujme více než Holywoodské slaďáky s Jennifer Aniston a Butlerem ... ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Vcelku smutná romantická komedie, která je však na Hollywood hodně kvalitní a dokázala se vyvarovat většině klišé (povinný happy end se vynechat asi nedá). Skvělí herci, lokace i hudba spolu s perfektní režií dávají dohromady moc příjemný film, který sice neudělá díru do světa, ale zanechá ve vás krásné pocity. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku a na Rhode Islandu (USA). (Tygrys)
  • Spoluautor scénáře Pierce Gardner se nechal inspirovat osobní zkušeností z každoročního setkání rodiny své ženy na Rhode Islandu. (HellFire)
  • V jedné scéně má na sobě Marie triko s nápisem „Oak Park.“ John Mahoney žil mnoho let v Oak Park. (HellFire)

Reklama

Reklama