Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma rozveselil. A to tým najlepším možným spôsobom. Hedgesovú tvorbu nepoznám, ale tento film ma jednoducho nadchol, či už perfektným spracovaním, alebo samotnými hercami, ktorý sú úplne bezchybný. Neskutočne uveriteľný a hlavne pohodový Carell, ktorý dokazuje, že mu role mužov čo nevedia čo zo sebou sadnú lepšie ako priblblé komédie typu božský Evan. Roztomilá Binoche, ktorej scény boli plné ženskej elegancie ale aj streštenosti, všetky postavy ako som už povedal sú jednoducho fantastické a každá má svoju pamätnú scénu a každá má čím zaujať. Veľmi pekné nahliadnutie do krízy stredného veku a tiež ako mozaika osudov a vzťahov jednej rodiny, ktorú môžem bez väčších problémov označiť za veľmi trefnú. Tento film sa mi jednoducho páčil a aj keď mal pár slabších miest a koniec bol až tak prirýchli že by sa dalo hovoriť o tom že trocha skazil koniec aj tak mu dávam plný počet aj keď nie úplne stopercentný, ale každopádne Dan Burns si akosi našiel cestu k môjmu srdcu a teraz keď sedím a píšem tento komentár a počúvam Let my love open your door v prevedení Petea Townshenda som absolútne presvedčení, že takéto filmu sú skôr raritou a som veľmi vďačný za tých pár, ktoré som mal možnosť vidieť, pretože sú fantastické. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

rodinná romantická komédia z hollywoodu - to znie ako niečo, čo by diabetici nemuseli zvládnuť; pripomenulo mi to starší film Jodie Fosterovej Home for Holiday s tým, že tuto to bolo o čosi ideálnejšie, rodina tu je celkom bezkonfliktná a bezproblémová a zarazilo ma, že carella, ktorého inak mám rád, som tu nemohol vystáť - bol to patetický hňup; binoche, ktorú nemám rád odjakživa, som tu naopak miestami toleroval, aj keď to bola "stará dobrá" binoche... čiže jediné, čo si tu človek ako ja môže pozrieť, sú tie jeho dcéry... veľmi slabé 3* ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nečekaně povedená komedie se skvělým hereckým obsazením (Dane Cook, Juliette Binoche). Snad poprvé mi nevadil ani Steve Carell. Svižné tempo dodalo filmu na lehkosti. Musím uznat, že jsem se opravdu dobře bavila. Ta rodinná atmosféra mě doslova pohltila. Až na pár drobných klišé, pohodová oddychovka. 4* ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Steve Carell jako starostlivý otec tří dcer a vdovec, co si nemůže najít lásku. Do komedie málo komedie a do dramatu žádné drama. Příběh, nebo alespoň ta kostra je pěkná, svým způsobem osobitá. Zároveň tak rodinné prostředí je ojedinělé a působivé, kdo by nechtěl tak velkou rodinu a každoroční týdenní rodinnou show v obrovské dřevostavbě u vody :). Tahle filmová rovina Steveovi parádně pasuje, ale vůbec mě k němu neseděla Juliette, která vypadala zbytečně moc zestárle. Líbilo by se mi prohození s Emily. Několik situací bylo spíše trapných (např. zpěv), a to já fakt nemám rád. Konec samotný je pak hodně na vážno. Mám z toho nejasné pocity a nemůžu říct, že bych se nebavil. Víc jak 3* ale díky té nejasnosti nedám. Chybělo mi tam dominující vedení nějakého žánru, nebo něco výraznějšího, zábavnějšího, zajímavějšího ... nevím, ale takhle to poskakuje na pomezí, i když celkem v reálném obraze. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Vcelku smutná romantická komedie, která je však na Hollywood hodně kvalitní a dokázala se vyvarovat většině klišé (povinný happy end se vynechat asi nedá). Skvělí herci, lokace i hudba spolu s perfektní režií dávají dohromady moc příjemný film, který sice neudělá díru do světa, ale zanechá ve vás krásné pocity. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Stejný rytmický projev s kelímky, který předvádějí Danovi dcery, je o pět let později použit Becou Mitchell (Anna Kendrick) ve filmu Ladíme! (2012). (Thanoris)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku a na Rhode Islandu (USA). (Tygrys)
  • Duet, se kterým vystupují Frank se svou ženou je "La ci darem la mano" z Mozartova díla Don Giovanni. Duet je scénou, kdy Don Giovanni svádí a přesvědčuje Zerlinu, aby opustila svého snoubence. (HellFire)

Reklama

Reklama