Reklama

Reklama

Led Zeppelin: The Song Remains the Same

  • Velká Británie The Song Remains the Same (více)
Trailer

Neskutečný koncert v New Yorku. Kapela, která dala směr rocku a blues. Fronta na koncert nejlepší a nejvlivnější rockové skupiny světa nemá konce. Tento fascinující film natočený na slavných koncertech kapely Led Zeppelin v New Yorku roku 1973 je přesvědčivým důkazem toho, proč je fanoušci milují. Doplňující vystoupení muzikantů, skvělé vizuální sekvence a záběry ze soukromých životů Jimmyho Page, Roberta Planta, Johna Paula Jonese a Johna Bonhama jsou vzácnými přídavky včetně dalších písní. Toto všechno uzavírá koncert v Madison Square Garden, který je dokonalým zážitkem. The Song Remains the Same/Píseň zůstává stejná a stejně tak hudební síla a zasloužené místo skupiny v rockové síni tradic. Na toto všichni fanoušci čekali. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

agassi68 

všechny recenze uživatele

Až po 30 tich rokoch sa mi podarilo vidieť Zeppelinov naživo. Teda z koncertu. A že to bola podarená partia hlavne z hudobného hľadiska! Tá omáčka okolo za veľa nestála a ubrala hviezdičku na mojom hodnotení filmu. Muzika týchto dnes už gigantov sa prakticky ani nedá hodnotiť menej ako maximum. Zlaté sedemdesiate roky.. ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Do prohlédnutí tohoto snímku jsem Led Zeppelin vnímal jako legendu, která mě minula, ale po té co jsem tento snímek na vesnici, v sále, na plátno o rozměrech 3x3m, s ozvučením zábavové kapely, promítnul starším bigbíťákům, kteří u toho křepčili jako by byli v Madison Square Garden, si mě Cepelíni definitivně získali. V atmosféře jakoby koncertu byly zvláště vizionářské vsuvky úplně o něčem jiném než doma u televize. ()

Reklama

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Velkolepé a naprosto famózní představení rockových titánů v plné, čarovné kráse. Hrůza vůbec pohledět na rychlost prsťíků neprůstřelného Jimmyho " narodil jsem se s kytarou v ruce" Page. Každý člen Zeppelinů je kouzelníkem ve svém oboru a spolu tvoří jednu z nejvlivnějších, nejnepochopitelnějších a vůbec nejlepších rockových skupin historie. ()

Doldus 

všechny recenze uživatele

Nesejde na tom, že dokument obsahuje mnohdy prapodivné "snové" sekvence. Nesejde na tom, že celkové zpracování není na mistrovské úrovni, ani na tom, že záběrů ze zákulisí je tu poskrovnu. Tohle je přeci kurva Led Zeppelin, nejlepší rocková kapela na světě! A ano, tohle není úplně objektivní hodnocení. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jasně, našlapanost našlapaná. Co jiného? Zážitek. Co z toho, že je videoklip k Rain songu s Robertem trapný až to praští, když se vám z krásy té hudby klepou kolena? Ne tak hutné a zajímavé jako nový dvoudiskový skvost, ale přesto jedna z cest, jak aspoň nahlédnout do historie a naživo si vychutnat čtyři chlápky, kteří definovali žánr hard rocku. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Film bol dokončený na začiatku roka 1976 s vyše 18 mesačným oneskorením. Na newyorkskú premiéru kapela Massota nepozvala, ale ten sa napriek tomu v hľadisku ocitol. Lístok si údajne kúpil ako bežný divák. Behom prvého týždňa v amerických kinách zarobil film 200 tis. dolárov a do konca roku 1977 boli tržby takmer 10 mil. dolárov. Až do vydania 2DVD Led Zeppelin v roku 2003, The Song Remains the Same bol jediným oficiálnym koncertným dokumentom skupiny. (hlavicka19)
  • Peter Grant, manažér skupiny, bol v 70. rokoch neslávne preslávený prehnanou ochranou súkromia a financií členov kapely. Jeden takýto moment zachytáva aj samotný film, jedná sa o hádku medzi Grantom a promotérom koncertu. Spolu so scénou, v ktorej bezpečnostná služba naháňa v zázemí fanúšika – votrelca bola nahrávaná v Baltimore Civic Center 23. júla 1973. (hlavicka19)
  • Režisér Massot realizoval záznam koncertov na 35 mm film v Madison Square Garden v NYC počas troch večerov 27-29. júla 1973. Produkcia bol financovaná výlučne samotnou skupinou. Zvukový záznam bol nahratý quadrofonicky na 24 stôp. Náklady sa nahrávanie týchto živých vystúpení sa vyšplhali na 85 tis dolárov. (hlavicka19)

Reklama

Reklama