Reklama

Reklama

Nik z nás netuší, ako ďaleko je schopný zájsť - kým na nás niekto nezatlačí! Tak ako na Neila Randalla... Príťažlivý podnikateľ Neil Randall (Gerard Butler) sa rozhodne nemôže sťažovať na nepriazeň osudu. Má všetko, po čom mnohí iní len márne túžia: milujúcu sexy manželku Abby (Maria Bello), krásnu a zdravú dcérku Sophie (Emma Karwandy), prácu, ktorá ho baví a poriadne mu vynáša... Skrátka, taký súkromný americký sen! Teda, vlastne mal. Dodnes. Pretože dnešný deň je tou najhoršou nočnou morou, aký si Neil nedokázal predstaviť ani v tých najstrašnejších snoch! Začalo sa to vo chvíli, keď viezol Abby k jej sestre Diane (Samantha Ferris) a sám sa ponáhľal na víkend so svojím šéfom – a náhle sa ako blesk z jasného neba na zadnom sedadle ich auta objavil neznámy ozbrojený chlap a oznámil im, že ich dcérka Sophie, ktorá mala byť doma s opatrovateľkou, je jeho rukojemníčkou! Keď sa ho šokovaný Neil spýtal, čo vlastne chce, únosca, ktorý sa im predstavil menom Ryan (Pierce Brosnan), s ľadovým pokojom odpovedal: „Všetko, čo máš!" Jeho plán sa zdal byť síce šialený, ale zrozumiteľný: v najbližších dvadsiatich štyroch hodinách urobia všetko, čo bude chcieť, inak Sophie zomrie. Neil si však postupne začne až príliš bolestne uvedomovať, že jeho trýzniteľ evidentne nemá čo stratiť - a že jeho jediným cieľom, ba dalo by sa dokonca povedať zmyslom života, je zničiť Neilov doteraz taký dokonalý život! (TV Doma)

(více)

Recenze (150)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příběhově se jedná o solidní nápad, kterému nechybí napětí a nakonec se dostaví i ten pověstný šokující závěr. Nicméně herci jsou neuvěřitelné dřeva a nad výkony ústředního troji jsem nevěřícně kroutil hlavou nad jejich "hereckými" výkony. Práci kameramana bych ponechal jako kapitolu samu pro sebe. 45% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Skotský fešák Gerard Butler, pohledná a herecky také velmi schopná Maria Bello proti Jamesu Bondovi, kterého Leonidas musel něčím hodně nasrat a proto mu teď cuchá nervy a způsobuje mu a jeho ženě trýznivé chvíle:) Klub vyděračů přináší solidní thriller, který však zpracováním ničím nevybočuje z průměru. I když, závěrečný dvojitý zvrat stál opravdu za to. ()

Reklama

st.verka 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan mi tu jako psychopat nepřipadal ani náhodou, spíš opravdu chladnokrevný, racionálně vypočítavý a plný zpočátku nepochopitelné zloby. A že to měl v hlavě vpořádku se na konci samozřejmě provalilo. Jen - skalní fanoušci mi prominou - jako by opravdu Brosnan ztrácel "šťávu". Ale nechával mě dlouho v nejistotě, jestli on je skutečně ten zlý, nebo ne a co vlastně doopravdy chce. A o to zřejmě ve filmu šlo. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Tento snímek mi kolikrát připomínal teenagerovský horor, kde oběti dělají nevysvětlitelné věci, aby si zachránili život. Jako v tomto snímku Neil. Bylo to pro mě drama spíše tím, jak nepochopitelné věci dělal. Už jsem si i přál, aby skočil ze střechy toho baráku jak na něm stál. Každopádně jsem se nenudil. Konec byl podle mě završením toho co nemá být pochopeno. Chtěl bych vidět ženu, která by podobný kousek udělala kvůli nevěře, když se předtím s tou slečnou bavila po telefonu a chtěla od ní nechat poradit. A co Pierce Brosnan .... no nějak jsem tomu na 100% nevěřil, byl to spíše takový ironický antihrdina. A pořád ta hláška rozdrtit motýla na prach, je opravdu příšerná. Hudba Robert Duncan. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Film se zajímavou zápletkou, ve kterém do poslední chvíle nevíme, co se vlastně děje. Přesto mi přišel do značné míry založený hlavně na napínavosti, kde herci pobíhají, neví co dělat a snaží se pořád něco stihnout do určeného času. Na konci se nachází překvapivé rozuzlení, pro které na jednu stranu máme pochopení, na druhou stranu si ale říkáme, jestli by někdo byl skutečně schopen vymyslet takový šílený plán a celé to realizovat. Zdá se to trochu přitažené za vlasy. A Pierce Brosnan? S tím svým výrazem agenta 007 byl stejný jako vždycky. Proto ho nemám ráda. ~(2,6)~ ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Pierce Brosnan skutečně na parkovišti havaroval a jeho reakce po havárii byla skutečná. (ČSFD)
  • Ve scéně v autě, kdy Tom Ryan (Pierce Brosnan) zapaluje peníze, peníze vzplanou volným plamenem. Ve skutečnosti by ovšem peníze nikdy takto volným plamenem nevzplanuly, jedná se totiž o jeden z bezpečnostních prvků papírové měny. (8Dandee)

Reklama

Reklama