Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Velice hezky udělaný film, těžko něco nového vymyslet ve vyloupení buď banky, nebo tady z londýnského centra, kde je soustředěno největší množství diamantů na světě. Tady zajímavé tím, že se jich "beze stopy" ztratilo najednou takové obrovské množství. Demi role naprosto sedí, její křečovitost je tu dokonce předností. Takže ta i ta mumie na začátku je namaskovaná Demi??? ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Miluju ty vzácné případy (vychází to tak na jeden z padesáti), kdy se zdánlivě tuctový a proto přehlížený film ukáže být malým klenotem, vybroušeným do mnoha třpytivých faset, tak jako diamanty, o kterých je jeden z nich - Brilantní plán. Říkal jsem si, aha, další film o dokonalé loupeži, položený na vrchol vratké hromady stovek podobných. Obsazení stařičkého Michaela Cainea a vyšeptalé Demi Mooreové má z nás apatických svědků otvírání mnoha filmových sejfů vymačkat poslední kapky zájmu podle teze "vše už bylo řečeno, ale ještě ne všemi". Omyl. Jde o překvapivě chytrý, smysluplný film, kde dokonalá loupež není konečným cílem (dojde k ní přibližně v polovině) a jehož hlavní hybnou silou je následné napětí z neustále hrozícícho prozrazení. I když nejde přímo o komedii, vidím tu určitou návaznost na starší britské filmy typu Zlaté věže nebo Pět lupičů a stará dáma. Zčásti proto, že se odehrává v Londýně roku 1960, z větší části pro příznačně britský přístup "loupíme kvůli dosažení určitého osobního cíle", který je osvěžující alternativou k převažujícímu "loupíme pro zbohatnutí/slávu". Michael Caine v roli šouravého uklízeče Hobbse je famózní a nezvykle soustředěná Demi Mooreová mě přiměla přehodnotit názor, že je nenávratně za zenitem. 90% ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Som nesmierne prekvapena, ako mohol tento skvely kusok preletiet mimo moj filmovy radar absolutne bez povsimnutia taku dlhu dobu. Brilantny, do detailov premysleny, komorny pribeh, ktory rozhodne stoji za vzhliadnutie kvoli svojej uzasnej podmaninvej atmosfere, vybornym hereckym vykonom, skvelou mysterioznostou az do poslednej chvile a hlavne vybornou myslienkou. Niekomu sa moze sice zdat film zdlhavy, ale kazda minutka ma svoju pricinu a dovod. Vynikajuca vec. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Vynikající detektivní drama. Děj se odehrává v době, kdy žena v manažerské pozici byla vzácnost a v kancelářích se běžně kouřilo. Ne že by to bylo pro děj podstatné, ale exkurz do té doby je velmi zajímavou součástí filmu. Jinak je pojetí velmi úsporné, skoro až komorní. Nijak to ale neubírá napínavosti příběhu, kdy to co se stalo dlouho vypadá jako nemožné. Na rozuzlení přijde asi každý divák přesně ve stejném okamžiku, byť ještě neví proč. Pro mě velmi příjemná detektivka, výborné obsazení (comeback Demi Moore, vynikající Lambert Wilson, kterého jsem asi od Matrixu neviděl) chytrý film, příjemné překvapení. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Hmm, ač je to britský a je to krimi, tohle mě z bačkor nevystřelilo. Šméčko o krádeži diamantů za sto milionů Liber bez kapky krve, s jednim výstřelem z pistole, bez násilí a s jednim sprostym slovem mě prostě nenadchlo. Konec byl dobrej, ale zbytek filmu se táhnul jak sejra na pizze. Prostě průměrná kriminálka. PS:vzkaz pro Demi Moore-ani sto plastik nezmění skutečnej věk. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama