Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (325)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Největší hovadina,kterou jsem kdy viděla. Přiznávám,že jsem neviděla celý film ale naprosto mi to stačilo abych tohle mohla tvrdit...Přišlo mi to jako příběh o dvou ztroskotancích, kteří zamrzli ve 13ti letech a zůstali tak u rodičů, protože jsou neschopní, zaostalí, nevzhlední a vymazaní...Brennan má projev i oblečení ve stylu pětiletého děcka a Dale se zase chová jako oplzlý puberťáček, který si každý den maští u porna ale nikdy v životě neviděl nahou ženskou nebo aby si na ni snad sáhl. Naprostý nesmysl a mrzí mě, že to musím říct, protože většinou shledávám práci Willa Ferrella za přínosnou nebo alespoň vtipnou tady jsem celou dobu co jsem se na to donutila dívat koukala s vytřeštěnýma očima a nevěřila jsem tomu,že snad tohle všechno mohl napsat(nebo se do toho zapojit)někdo jako je právě on....Takže jedna hvězda jen za jeho obsazení a za dobrý námět( ale VELICE špatné zrealizování). ()

F.man 

všechny recenze uživatele

I ten největší odpůrce musí Frat Packu přiznat jistou originálnost snímků. Dva nedospělí, čtyřicetiletí "kluci" se stanou nevlastními bratry? Ujeté, ale proč ne. Po shlédnutí musím přiznat, že i docela dobře provedené. Má to sice své mouchy, ale opravdu dobrých scén se tady najde více než malé množství. Škoda, že je (klasicky) srážejí prdící a jiné ujeté scény (kterých ale výrazně ubylo). Moc pěkné tři hvězdy. Barbara Walters, Oprah, your wife. You gotta fuck one, kill one, and marry one, go! ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem psal u Poloprofesionála, od Willa Ferrella se mi nejvíc líbí podceněný snímek Old School (Mládí v trapu tuším) a vůbec beru víc jeho filmy, které spíše nežnou úspěchy a ani v bodovém hodnocení si moc nevedou. Prostě se mi líbí jeho filmy, kde ze sebe nedělá vyloženého debila. Bratři z donucení jsou někde na půl cesty mezi ferrellovskou "klasikou" a těmi podceněnými snímky. Vypráví o dvou bratrech, vlastně nejdřív o jednom chlápkovi, kteří i ve 40 letech se chovají jako puberťáci, honí si brko při vysílání aerobiku, žádné zázraky od nich čekat nemůžete. Já takové lidi tedy neznám, ale možná v USA jich je hodně a zaslouží si parodii. Když se tihle dva nevlastní brášci sejdou, nejde o žádnou idylku - naopak se začnou vzájemně štengrovat, tedy česky pošťuchovat, více či méně drasticky.   Nakonec ale dojde na tradiční ferrellovské usmíření a moralizování, takže jakýkoliv předchozí dojem z filmu stejně odvane pryč. Ano, pořád je tu ten suchý humor, kdy největší ptákoviny jsou pronášeny a prováděny s kamennou tváří a naprosto seriózně, ale přece jen si nemůžu pomoct, tentokrát to moc nefunguje. Asi proto, že skutečně Ferrel degraduje sám sebe, když se chová jako debil.   Disk patří k těm vydařenějším počinům na českém trhu, i když není kostelíčka bez kázáníčka, prostě ne vše je až tak růžové. Pozitivem je třeba množství zvukových a titulkových stop, slušný obraz (formátu 2,35:1) a množství bonusů. Negativem, že ani jeden z bonusů není otitulkován, nejen česky, ale vůbec. Navíc zde najdeme možnost pustit si film buď ve verzi, v jaké běžel v kinech (1:33:51), nebo v rozšířené verzi (1:41:16). Přiznám se, že jsem nezjišťoval, kde jsou rozdíly. Bonusy načíná veselý komentář herců a tvůrců, následuje pět rozšířených a alternativních scén (16:51), Line-O-Rama (5:43 - sestřih hlášek z filmu), Dale vs. Brennan (6:37 - další sestřih), nepovedené scény (4:07), hudební video (1:53), a konečně celá scéna prezentace (4:41) - jak již bylo řečeno, vše bez jakýchkoliv titulků. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dva dospělí chlapi, čtyřicátnící a chovali se jako malí, rozmazlení spratci. Sourozenecké hádky jsou ve všech rodinách na denním pořádku. Vím, o čem mluvím. Děj filmu je samozřejmě předvídatelný, nicméně, mu to nijak neubírá. Dale a Brennan si jdou krásně po krku. Potom se z nich stanou nejlepší přátelé. Jejich rodiče se rozejdou. Vypečení synáčkové se snaží rozchodu zabránit. Vzdáleně mi námět připoměl Past na rodiče. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšia Ferrellovka aku som videl... (obsahovo, technicky, herecky...) toto som vážne nečakal! Mckay nahodí tempo pri ktorom som sa neustále smial a hlášky z Ferrellovej a Reillyho pusi snaď vyznejú 2x viac ako obyčajne... tieto dva "ksichty" ma nesmierne potešili a sprijemnili daný večer. Rozhodne som sa nenudil, v snímku sa nachádza množstvo scén, ktoré si človek vážne uchová v pamäti - nebudem "spoilerovať", veď nakoniec uvidíte sami... v rámci žánru 8/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Film bol dovezený do niektorých kín s názvom "The Insane Team" (šialený tým). (Flipper)
  • Píseň, kterou zpívá Will Ferrell a John C. Reilly hraje na bicí, je Por Ti Volare. Ano, je to ta samá píseň, jež zazní na začátku filmu Ledově ostří. Výkon obou herců byl skutečný. (HellFire)

Reklama

Reklama