Reklama

Reklama

Vášeň a cit

  • Velká Británie Becoming Jane (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vášnivý milostný příběh o skutečném setkání mladé Jane Austenové a Toma Lefroye, který pravděpodobně inspiroval její největší romány. Roku 1795 byl pro mladou anglickou dámu hlavním životním cílem sňatek s bohatým mužem. Jane Austen (Anne Hathaway) však věří na lásku. Ve svých 20-ti letech se konečně setkává s temperamentním mladým Irem Tomem Lefroyem (James McAvoy). Jeho intelekt a opovážlivost ji naprosto uchvátí a Jane brzy nemyslí na nic jiného, než na Toma. Může si ale dovolit odmítnout nabídku k sňatku s vnukem Lady Gresham (Maggie Smith), vzepřít se autoritě svých rodičů a uprchnout před sociálními konvencemi? Díky filmu Becoming Jane můžeme zjistit, že mezi Rozumem a citem a Pýchou a předsudkem se odehrál opravdový životní příběh… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (230)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem kdysi v minulosti četla historické romány, tak James McAvoy je oním mužem mých snů. Absolutně zapadal do této role, neumím si představit nikoho lepšího. Jeho oči prozradily všechno, nebyla třeba slova. To je to málo, co od herce v této roli očekávám. Avšak s Anne jsem měla velký problém. Ona tady nesedí.. má moc moderní výraz a vzhled. A přitom by to měla být ona, od které bych čerpala všechny ty emoce. Konec mě neuspokojil.. takové poselství jaké už jednou dalo dílo Čekání na Godota má trpkou příchuť. Viz spoiler - Jane ani její sestra se nikdy neprovdaly... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem doufal, že by film o Jane Austenové nemusel nutně být takový, jako jsou její knížky. A s tím, že někde musela čerpat inspiraci jsem samozřejmě počítal. Takhle to ale po shlédnutí tohoto filmu vyznělo, jak kdyby byla Jane absolutně nevýrazná husopaska, kterou ze spárů šedi, nudy a britské útlocitnosti vymanil udatný junák James McAvoy, který se nebránil vzpupným myšlenkám a tudíž se z Jane snažil udělat děvku. Marně. Jane Austen bude totiž vždycky světice. A plus k tomu je fakt, že Anne Hathaway ji příště už nesmí nikdy hrát. ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Vášeň a cit. To bylo právě to, co mi ve filmu chybělo. Vůbec jsem necítil tu vibraci mezi oběma protagonisty filmu. Takže jsem jim jejich hraní moc nevěřil. Hlavně McAvoyovi. Film má ale některé silné pasáže, které mne zaujaly. Hlavně silný konec filmu. Napodruhé bych se ale na film už asi nepodíval, hlavně díky dlouhé stopáži. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mam rád filmy s podobnou tématikou dokonca vyžadujem aby boli anglické, tu som sa ale tak strašne nemôžem povedať, že nudil pretože sa to dalo pozerať ale na tomto filme je jasné ako sa to dalo spraviť o 100 krát lepšie. jediný, ktorý drží film nad vodou je James McAvoy , ktorý má pred sebou skvelú budúcnosť a pre tieto role je ako stvorený. Nachádza sa tu kopec nezrovnalostí, ktoré konečný film a zážitok z neho skazia napr. ja som vôbec nepostrehol kedy sa Jane a Lefroy do seba zamilovali a všetko obkolesujú postavičky, ktoré by mali čo povedať , ale nemajú priestor- napr. Cromwell a Maggie Smith. 3* dávam preto, že naozaj ma tieto filmy bavia, pretože sa odohrávajú pre mňa zaujímavom prostredí inak si odpočítajte hviezdičku aj dve. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Jsem si plně vědom, že se svým hodnocením stavím do opozice, leč vůbec mě to netíží. Zkrátka a dobře zde hrálo roli mnoho aspektů, které nakonec vedly k velmi příjemnému filmovému zážitku, který si velmi rád v budoucnu dopřeji opakovaně. Prvním velkým plusem byl fakt, že jsem snímek shlédl v původním znění, což dalo vyniknout skvělému, uhrančivému a charismatickému herectví Jamese McAvoye, které pro mě činí celý snímek nezapomenutelným. Opět zafungovala ona magická formulka, že film, kde se v titulcích objeví Jamesovo jméno, mě zkrátka nemůže zklamat... Anne Hathaway sice svému mužskému protějšku zdaleka nestačí, ovšem za žádný rušivý element bych ji nepovažoval, platí u ní známé „sejde z očí, sejde z mysli". Dále mi velmi imponuje Anglie přelomu 18. a 19. století, jak ji ve svých knihách popisuje Jane Austenová, okouzlila mě zejména dokonalá "Pýcha a předsudek" Joea Wrighta. Nemalou zásluhu nese hudba Adriana Johnstona (zprvu nenápadná, ovšem při samostatném poslechu věru okouzlující, věřte...) a závěrečné vyústění snímku. Byl jsem skutečně velmi příjemně překvapen... P.S. Nakonec se ukázalo, že "Vášeň a cit" se pro mne stala správnou dávkou emocí (na rozdíl od soap oper na Primě :-)) a já přidávám pátou hvězdičku... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy jsou Jane (Anne Hathaway) s Tomem (James McAvoy) na návštěvě u soudce, začne Jane pracovat na románu "Pýcha a předsudek". Na záběru, kde Jane usedá ke psacímu stolu, prosvítá herečce přes noční košili spodní prádlo, které se tehdy ještě nenosilo. (MissSimm)
  • Anne Hathaway se kvůli filmu naučila hrát na piáno. (Karlos80)
  • Události ve filmu jsou datovány kolem roku 1795. (AIMÉE)

Související novinky

Režisér To a drákulovský prequel

Režisér To a drákulovský prequel

09.09.2017

Trend filmů o spisovatelích, kteří v podstatě zažívají svůj vlastní román, ještě neskončil. Možná si pamatujete romanci Vášeň a cit s Jane Austen nebo Havrana s Edgarem Allanem Poem, no a teď se… (více)

Reklama

Reklama