Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla ještě větší héblárna, než cokoliv kolem SG-1. Fandové si určitě chrochtali, že tam viděli všechny důležité postavy ze všech možnejch dílů, ale já nejsu fanda, ani chrochtač, ani nenosim chrochtačky. Tento film bych přirovnal k takové nějaké vyjebávce, kterou někdo našel místo vykopávky, spletl si ju s hnědkou a z té si pak namaloval kolečko. Cestování časem bylo dycky tak stupidní téma, že se u toho dycky znechucením ksichtím jak Stephen Hawking (a propo, pro toho to asi taky muselo být utrpení, to sledovat). Možná bych aji jednu hvězdičku snesl, ale včera jsem viděl Stargate - Ark Of Truth, takže su z těchhle filmů o hvězdné bráně dost vyčerpanej... ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Good bye, Stargate! Úplně poslední "věc" ze série Stargate SG-1. Zakončení bojů s Goa´uldy, které trvali neuvěřitelných deset let. Tak dlouho byl tento seriál klenotem, a věřím že stále jím i bude. Rozpočtově je to opět céčko, nicméně je to znatelně lépe natočene než Ark of Truth, a i to více pobaví. A opravdu, za 7MiO dolarů, to bylo natočene opravdu FAMÓZNĚ, a mnohem lepší než některé drahší filmy. A cameo Richarda potěší. Again, good bye SG-1! ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Sam má dlouhé vlasy, Jack jaksi přibral, ale jinak je to ta stará dobrá parta. Řekl bych, že toto rozuzlení celého seriálu je mírně lepší než zúčtování s Orii (film: Hvězdná brána: Archa pravdy). Mohu zde ocenit výbornou zápletku, která je ke konci bohužel až moc uspěchaná. Líbila by se mi zde stopáž klidně i přes dvě hodiny. Krom uspěchaného konce nemám co vytknout a když běželi titulky, chytla se mě taková nostalgie, že už jsem vše viděl z původního seriálu + filmy. Nicméně leží přede mnou další výzva jménem: Hvězdná brána Atlantida. Mimochodem samozřejmě doporučuji. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc O'Neilla, čekal jsem nadupanější finále (Ne že závěrečná přestřelka nebyla fajn, ale to mělo být všechno?) a hlavně jsem čekal silnější příběh. Obrovské armády sice ostřelovaly milionová města, ale všechno to na mě působilo tak nějak mimochodem, než abych vážně věřil tomu, že zkáza Země je tady. V ostatních ohledech je to ale stará dobrá brána plná odkazů (zastaví se třeba Nirrti, Yu, Cronos a další), hlášek ( Daniel k ruským stíhačkám: "We're Americans. Please shoot the people chasing us!" :) a překvapivých zvratů, i když bych rozhodně mohl jmenovat dvoudíly ze seriálu, které jsou mnohem lepší. Trochu mě naštvalo i to, že konec tak trochu vyšumí, ale nenápadné naznačení možnosti dalšího filmu potěšilo. P.S. Úvodní záběr je naprosto boží. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

očékával jsem taky o dost silnější příběh..námět založenej na cestování v čase mě zrovna dvakrát nenadchnul, ale nakonec to zachránil způsop, jak cestování do dob minulých funguje a že je založen na principu, díky kterému už se ve stargate pár takových skoků objevilo. Stejně tak bylo dobrý, jak Martin Wood zamíchal s postavama a stím, jak by to mohlo být, kdyby žádná stargate neexistovala. Provedení bylo takový, jak se na sg sluší, ale scén při kterejch bych ani nedejchal nebylo zas tolik, jak sem u mýho oblíbenýho seriálu zvyklej. Víc "sci- fi" scén a lepší příběh a kdybych neměl pocit jako bych koukal na jeden z dalších dílů sg-1, tak bych dal plnej počet.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Snímek získal cenu High-Def Disc 2008 v kategorii Best ontheatrical Blu-ray. (Terva)
  • Snímek vznikal za vydatné podpory amerického letectva (pro natáčení zapůjčili letouny F-15) a námořnictva. (3DD!3)
  • Kukuřice, kterou zmiňuje Mitchell (Ben Browder) při výslechu, se nazývá kassa a v seriálu je na některých planetách užívána jako droga. Je to narážka na 16. epizodu 9. série "Narušená síť" seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). (Franta)

Reklama

Reklama