Reklama

Reklama

Lawrence Talbot po smrti své matky opustil rodinné panství a zamířil za oceán, kde se stal uznávaným hercem. Jednoho dne za ním do divadla přišla snoubenka jeho bratra Bena Gwen Conliffeová, aby mu sdělila, že se Ben ztratil. Žádá ho o pomoc. Lawrence jí vyhoví a vrátí se domů, kde na něj kromě sarkastického otce čeká i hrůzostrašná legenda o krvelačném monstru s nadlidskou silou, které se po nocích toulá po okolí a vraždí vše živé. Těla, která se najdou v lese, jsou roztrhaná. Lidé nevěří, že by to udělal člověk, připisují to vlkodlakovi, který zabíjí své oběti, když je měsíc v úplňku. Lawrence je vůči těmto povídačkám zpočátku imunní, stejně jako inspektor Scotland Yardu Aberline, jenž vede pátrání po zmizelém. Lawrence se rozhodne, že celé věci přijde na kloub. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (895)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Film v mnoha ohledech jako vystřižený ze staré školy. Roger Corman by se svými v oparu utopenými kulisovkami zaplesal. Akorát dvoumetrového Vincenta Price zde vystřídal o chlup menší Athony Hopkins. Styl caká z filmu stejně, jako spousta krve, atmosféra by se dala krájet, lekačky fungují a když dojde na akci (není ji mnoho, ale dávkuje se velmi umě), nemá chybu. Je v podstatě jen hrozná škoda, že jsou znát střihové rošády. Film se neustále žene kupředu, situace nebývají vždy dořešené a čas od času dojde k něčemu bez zjevné návaznosti, logiky, nebo přirozeného vývoje. celková struktura filmu působí nekonzistentně, epizodně a nahodile. Výrazně také škodí občas až nepříjemně nekvalitní efekty (ačkoliv ruční masky jsou naopak i přes svoji evidentnost jednozačým bodem k dobru). Ve výsledku 7/10 s tím, že Vlkodlak je vlastě zklamáním do té míry, že měl dopadnout katastrofálně a ani omylem nedopadnul. Ve směru k dobrému filmu ale zůstal rozpačitě stát na půl cesty. P.S.: Emily Blunt je skvostná... Z první řady tuplem :)) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ach bože, kdo měl na svědomí ty masky? První třetina naprosto super - blata, ponurost, mlhy, Anglie, Del Toro, Blunt, Hopkins... No dokonalost! Tajemství, mystika, atmosféra gotického hororu, paráda! Bohužel pak nastoupí "vlkodlak" čili chlápek v košili a kalhotách s obličejem porostlým chlupy. Jediné, co bylo na jeho přítomnosti pozitivní, byly potoky krve a skvělé gore, kterého se teda tvůrci nebáli. Jinak ale fakt slabota, některý záběry mi přišlo skoro jako parodie a SPOILER závěrečný fight s Hopkinsem, to byl poslední hřebíček do rakve. Opravdu si nemyslím, že to, co jsme potřebovali vidět, byl morfující se vytuněný chlupatý Hopkins, jak ve zpomalených záběrech wrestluje s dalším chlupatým valibukem. KONEC SPOILERU Škoda, nebýt tohohle rušivého elementu, tak je to minimálně na 4! ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

I s naditou peněženkou, vracející se scénáristickou legendou a do posledního komparzisty perfektně obsazenými herci lze natočit průměrný film. Kulisy, a vůbec celá výprava, triky a technická stránka jsou dokonalé, jenže všechno je to vyprávěno tak nějak ledabyle. Celou dobu jsem se nemohl zbavit dojmu o ‚klouzání po povrchu‘, kdy všechno jede podle dokonale nařízeného plánu, který neumí překvapit a bohužel se o to vlastně ani nesnaží. Dvě hodiny předete blahem, jak se na to dobře kouká, pak se rozjedou titulky, chcete si na něco vzpomenout… a v mysli vám vytane akorát chlupáč, kolem něhož se povaluje spousta krvavé šlichty, nic víc. 3 a ½. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Vlkodlakovi mě strašně, ale uplně příšerně, vadí jedna věc, která celej ten film shazuje dost dolů, tedy především na tu hranici, kde to sundavaj zdejší všeználci. Tou věcí je totiž fakt, že na něm není vůbec nic zajímavého, neotřelého a jiného, než co by se od jiných vlkodlačích filmů vyjímalo. Pokud by takový Sir Arthur Conan Doyle žil, tak by je možná i zažaloval, kdyby chtěl, protože ten film vůbec nic zajímavýho v sobě nemá. Jenže druhá věc je zpracování, a to se povedlo. Atmosféra je totiž perfektní. A když pominu fakt, že hlavní roli ztvárnil Benicio Del Toro, který se svým zjevem do Evropy 19. století určitě patří, tak jsem se vesměs dost bavil. Samotný hodnocení mě ve výsledku vůbec nepřekvapuje a to z více důvodů. Především je to remake, taky ten příběh ničím neoslní. Když si ale uvědomím filmy, které se v tomhle století odehrávají, tak s atmosférou nemůžu být jinak, než spokojený. Na film se má koukat, proto že má bavit a ne proto že v něm jiní hledají nesrovnalosti. Ve výsledku zdejší nedodělci napálej tři hvězdy, aby se neřeklo s tím, že někdo nemá koule. Pokud někdo nemá koule, tak především oni, jelikož si nedokážou přiznat, že i přesto všechno takový film může mít svoje kvality a Vlkodlak je má. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mňamka, ktorá postupom času prestávala chutiť, i keď vlkolaci mali vo filme narastajúci apetít. Filmovú predlohu nepoznám, ale citeľná inšpirácia filmovou horrorovou atmosférou štyridsiatych rokov je pozitívnym faktom hneď od začiatku, a určite nebude šmakovať modernému divákovi odrastenom na sérii 'Saw'. Réžia Joea Johnstona je naozaj odvážna, nebojí sa zaexperimentovať tak po príbehovej stránke, ale hlavne v horrorových a ľakacích scénach, ktorých bolo neúrekom. A aj napriek štúdiovým prieťahom je cítiť režisérov nadhľad a značnú hereckú podporu. 75%. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (18)

  • Jména Ophelia, Horatio a Gertrude jsou převzata z Hamleta. (Martin00x)
  • Hůl, kterou dostal Lawrence (Benicio Del Toro) ve vlaku od starce, údajně pochází ze Gevaudanu, francouzském regionu, kde podle zdrojů v šedesátých letech 18. století řádil přerostlý vlk, udajně vlkodlak. (kabeck)
  • Maskování vlkodlaka, Benicia Del Tora, trvalo přibližně 3 hodiny a odmaskování 1 hodinu. (TomikZlesa)

Související novinky

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

06.11.2011

Natáčení Star Trek 2 začne v lednu a J.J. Abrams ladí obsazení. Už víme, že se kompletně vrátí posádka první části, tedy Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho a… (více)

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

09.03.2011

Když Guillermo del Toro se slzou v oku opustil Hobitín, zdálo se, že mu Hollywood kývne na cokoli. Proto se s vervou pustil do svého vysněného projektu, adaptace antarktického hororu H. P. Lovecrafta… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama