Reklama

Reklama

Prosíme přetočte

  • USA Be Kind Rewind (více)
Trailer

Prosíme přetočte je neuvěřitelný příběh o dvou kamarádech (Jack Black, Mos Def), jednom elektromagnetickém poli a všech vašich oblíbených filmech. Zmagnetizovaný mozek jednoho z nich totiž vymaže všechny kazety ve videopůjčovně a jim nezbude nic jiného, než smazané filmy znovu natočit. Vzniknou tak jedinečné verze filmů jako King Kong, Krotitelé duchů nebo Robocop. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (487)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsi nejlepší režisér, co znám. A já jsem nejlepší herec, co znám." Taky chci přetočit všechny světové filmové trháky, ale nemám na to čas a postrádám i stejně švihlého kamaráda. Nicméně tentokrát se to, co původně vypadalo jako zoufale amatérské přetáčení filmu, rychle změnilo v profesionální švédování a z Jerryho s Mikem se staly hvězdy lokálního charakteru. Já jim to přeju, protože pošuků se zmagnetizovaným mozkem a zmatených půjčovačů videokazet není nikdy dost. Za o něco horší považuju skutečnost, že zábavné je pouze to, co se týká onoho originálního švédování filmů a to ostatní je spíše rušivým elementem ze světa, který se bere příliš vážně. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Taková, jak se říká, lahůdka pro každého amatérského tvůrce filmů. Co lahůdka, pro některé amatérské tvůrce rovnou návod nebo přinejmenším inspirace. Pro běžného konzumenta takový krásný lidský film o dvou nerdech (jak typické). Režisérsky ovšem skvěle zmáknuté a duo Jack Black a Mos Def bez připomínek. Osobně nemám jedinou výhradu. Vhodné na jakýkoliv večer a jakoukoliv dobu právě probíhajícího rande. Vyložím karty na stůl. Pozvěte knihovnici na rande. Po návratu z restaurace ji určitě ohormíte svým domácím kinem. Ani ne tak kinem, ale sbírkou Blue-ray s takovými tituly jako Červený kaktus, Tramvaj do stanice touha a Fontána (a to přesně v tom sledu, který jsem vyjmenoval - ten skrytý význam jí lépe dojde) a v neposlední řadě zmiňovaný film Michela Gondryho Prosíme přetočte. Už jak zmíníte jméno Gondry, uvidíte, jak vám půjde na ruku, na postel, pak na stůl, na zem, možná znovu na stůl, zpátky na postel, na skříň a nakonec ještě jednou na stůl. Tisíce děkovných dopisů. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Film Be Kind Rewind, alebo ak chcete Prosíme pretočte je presne taký aký som očakával, že bude. Taký, aký som nechcel aby bol. Z takého námentu aký film má by sa dala natočiť vážne šialená a celostopážovo vtipná komédia. Gondry to poňnal trochu inak a film nie je až taká komedia ako sa z traileru môže zdať. Jack Blak opäť ukázal, ako je geniálny komediant a práve on držal film v nadpriemerných vodách. Inak tomuto dielu udelujem cenu za najnevtipnejší koniec v komédií, ale zato domímavý a milý. 75% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jak už tady zaznívá. Film je nejlepší ve scénách Robocop a hlavně Krotitelé duchů. Dále je zde připomenutí krásné nostalgie videokazet a také faktu, že slabé triky nutně nemusí znamenat špatný film. Nicméně příběh o místní černošské legendě mě opravdu nezajímal. Michel Gondry není zrovna můj největší oblíbenec a s minimem vtipných scén tohle u mě jako komedie prostě uspět nemůže. Jako drama už vůbec ne. 55% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po filmu jsem sice neměl chuť jít prosit promítače, aby to přetočil a pustil znovu, ale i tak jsem byl s nejnormálnější gondryovinou v zásadě spokojen. Možná není dokonalá a bezchybná, ale které neotřelé dílo je, že? Nezastírám, že mám pro tohohle vizionáře až nekritickou slabost již od jeho videoklipových počátků. Jednak proto, že takový gejzír nápaditosti, originality a svébytnosti u jiných filmařů protě není k nalezení. No, ale především kvůli jeho talentu na navození uvěřitelné snové reality. V mých očích je to vůbec ta nejtěžší možná disciplína. A zatímco na literárním poli to pár autorů umí, tak ze současných filmařů mě, krom samotného Michela Gondryho samozřejmě, napadá snad již pouze Tsukamoto. Jenže ouha, právě tyto snové hrátky zde přítomny nejsou. Zato originalita se dostavila měrou vrchovatou. Přesto došlo k tomu, že po skvostném úvodu drhne největší "lákadlo", tedy samotné ošvédované filmy. Jde o nejhorší pasáž filmu. Nedrží totiž pohromadě, byť i v ní se najdou famózní momenty (hlavně ty krátké jako Lví král či Carrie). Paradoxně to začne opět fungovat ve chvíli, kdy se přestanou točit "remaky" a začne mít navrch vlastní tvorba. Zklamán tedy rozhodně nejsem. Možná i proto, že narozdíl od mnoha ostatních jsem neočekával komedii v pravém smyslu. Ne proto, že by něco takového Gondry neutáhl, jako spíše z toho prostého důvodu, že nic takového nesliboval. Ani v trailerech žádný příslib řachandy není k nalezení (mimochodem, ošvédovaný trailer se samotným Gondrym je geniální záležitost a nejoriginálnější trailer co znám). A obsazení Jacka Blacka přeci hned neznamená komedii k pokukání. Takže snad jen závěrem: Prosím Gondry, zůstaň i nadále svůj, stůj co stůj. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Na oficiálnej stránke filmu sa môžu návštevníci zúčastniť v zošvédovaní (spočíva v pridaní vlastnej tváre na obal filmu). (Mihail123)

Reklama

Reklama