Reklama

Reklama

Matthew Perry je na dně. Po neúspěšné léčbě skončil s psychiatrií a zjistil, že na nemocnou duši je láska ten nejlepší lék.
Pokud si pamatujete Mathhewa Perryho pouze jako Chandlera ze seriálu Přátelé, pak vás posmutnělá romantická konverzační komedie Zmatená duše režiséra Harrise Goldberga možná trochu překvapí. S nejvyšší pravděpodobností ale příjemně, protože právě v ní Perry prokazuje svoji naprostou hereckou univerzálnost a schopnost položit se do jakékoli dramatické úlohy. Jeho hrdina, Hudson Milbank, je úspěšným hollywoodským scenáristou, u něhož se nenápadně rozvinula závažná duševní porucha, která jako by mu vzala všechny emoce. Hudson proto obchází doktory a psychology, zkouší i vlastní šokovou terapii, ale nic nepomáhá. I jeho přítel a kolega spoluscenárista je ochoten udělat cokoli, ale nemá nejmenší šanci. A pak se najednou objeví Sára, kterou Hudson náhodou potká na pracovní schůzce. Že by láska byla tím pravým všelékem? Nic není jisté, ale zatím se to rýsuje slibně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (209)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Příjemný, hořko sladký film o duševní poruše a o tom, jaký má dopad na lásku. A jaký má láska dopad na ni. Matthew Perry se do podobných rolí hodí, člověk mu to "bláznovství" úplně věří:) Spolu s Lynn Collins vytvořili skvělou, netradiční partnerskou dvojici, na míle vzdálenou uhlazeným, dokonalým, normálním filmovým párům. Kevin Pollak si zase střihl jeho věrného kamaráda. Scéna, kdy se Perryho snaží vytáhnout ven a popisuje mu, jak by se měl obléknout, je moc hezká. Snímek nabídne humorné okamžiky, stejně jako silné, emotivní scény. "Měl jsem na vybranou mezi trvalým odosobněním, anebo škubáním v obličeji.", "Víš, že první tři roky jsou pro život dítěte nejdůležitější? Jen by mě zajímalo, jestli jsi mě v té době mlátila po hlavě. Rád bych totiž věděl, proč ze mě vyrostlo tohle." ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Matthew Perry sice nehrál špatně, ale prostě si nemůžu pomoct, já jsem se celou dobu šíleně nudila. Komediální prvky nic moc, mohli zde aspoň lépe rozvést hlavní téma - depersonalizaci. Sice na začátku krátce ukázali, jak to na hlavního hrdinu působí, ale jinak o tom celý čas jenom žvanil a vypadalo to, že mu vůbec nic není, neprožíval žádné stavy, kvůli kterým by s ním měl divák cítit. ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Každý se občas cití jakoby mimo realitu, jen někdo to hůř nese, takový film ze života. Je vidět, že Matthew Perry dokáže nejen hrát potrhlého vtipného Chandlera (seriál Přátelé), ale také duševně nemocného, co se skutečně tváří jako by byl v jiném světě. Jestli se někdo někdy bude chystat natočit další film o autismu, budu doufat, že autistu bude hrát Matthew. Dokáže film peprně okořenit. Od filmu jsem očekávala více, bohužel to chvílemi nebralo žádné obrátky a místy mě to nudilo. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Nejenom Jason Biggs (po Cokoliv) by mohl nahradit v Hollywoodu Woodyho Allena na jeho neotřesitelné pozici prvotřídního blázna / neurotika. Také Matthew Perry dokazuje (stejně jako ve skvělém Studiu 60), že se dokáže vymanit ze škatulky kamaráda Chandlera a jeho kapánek zcvoklý Hudson je tak trochu poctou všem filmovým postavičkám, které mají nějakou tu malou "vadičku". Škoda druhé poloviny filmu, která výrazněji ztrácí tempo a projevuje se zde více komediální vrstva na úkor té dramatické. 70 % ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrné drama, jemuž vévodí Matt Perry. Pořád ale můžeme slyšet z jeho úst vydařené nejapné poznámky a pár ksichtíků, které dají připomenout jeho nejslavnější roli. Matt se výborně ať už rolí v Ron Clark Story nebo teď v Numb odpoutává od Chandlera. Je to k nevíře, ale drama mu sedí také výborně. Scénář je docela v pohodě, až teda na ten konec. 70% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Hoci sa film odohráva v Los Angeles, film sa natáčal na mieste vo Vancouveri a na ďalších miestach v Britskej Kolumbii (Coquitlam, Port Coquitlam, Maple Ridge, Pitt Meadows a Langley). (Arsenal83)
  • Harris Goldberg uviedol, že film napísal podľa svojej vlastnej skúsenosti s depersonalizačnou poruchou a klinickou depresiou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama