Reklama

Reklama

Matthew Perry je na dně. Po neúspěšné léčbě skončil s psychiatrií a zjistil, že na nemocnou duši je láska ten nejlepší lék.
Pokud si pamatujete Mathhewa Perryho pouze jako Chandlera ze seriálu Přátelé, pak vás posmutnělá romantická konverzační komedie Zmatená duše režiséra Harrise Goldberga možná trochu překvapí. S nejvyšší pravděpodobností ale příjemně, protože právě v ní Perry prokazuje svoji naprostou hereckou univerzálnost a schopnost položit se do jakékoli dramatické úlohy. Jeho hrdina, Hudson Milbank, je úspěšným hollywoodským scenáristou, u něhož se nenápadně rozvinula závažná duševní porucha, která jako by mu vzala všechny emoce. Hudson proto obchází doktory a psychology, zkouší i vlastní šokovou terapii, ale nic nepomáhá. I jeho přítel a kolega spoluscenárista je ochoten udělat cokoli, ale nemá nejmenší šanci. A pak se najednou objeví Sára, kterou Hudson náhodou potká na pracovní schůzce. Že by láska byla tím pravým všelékem? Nic není jisté, ale zatím se to rýsuje slibně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (209)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Matthew Perry sice nehrál špatně, ale prostě si nemůžu pomoct, já jsem se celou dobu šíleně nudila. Komediální prvky nic moc, mohli zde aspoň lépe rozvést hlavní téma - depersonalizaci. Sice na začátku krátce ukázali, jak to na hlavního hrdinu působí, ale jinak o tom celý čas jenom žvanil a vypadalo to, že mu vůbec nic není, neprožíval žádné stavy, kvůli kterým by s ním měl divák cítit. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Existují dvě herecké polohy Matthewa Perryho. První, která ho proslavila, je ten vtipný ňouma Chandler z Přátel, nebo zubař z dvoudílné taškařice o Sousedovi zabijákovi. A pak je tu druhá poloha, kterou tak skvěle předvedl hlavně ve Studiu 60, a která je o moc zajímavější a pro mně osobně i atraktivnější - sarkastický, ne už tak roztomilý, zato dospělý Matt, s rozšířeným rejstříkem hereckých schopností a také s velkým charizma. V komedii/dramatu Zmatená duše, zůstal tak na půl cesty této duality a stejně tak film samotný. Momenty, kdy se jeho Hudson snaží léčit svoji duševní chorobu, jeho vztah s rodiči nebo láska k Sáře jsou fajn, ale strašně mi tam neseděl románek s bláznivou psychiatričkou, působilo to vyloženě lacině. Přestože nemůžu říci, že bych se těch 93 minut nudila a pro Matthewa mám celkem slabost, tak se kloním spíše k lepší trojce, na víc to tentokrát nevidím. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Harris Goldberg .. Bylo to jako drogový muzikál, kde hudba přestala hrát a na mě nezbyla židle. __ Překvapivě výborný snímek o odcizení duše. Harris Goldberg, dříve průměrný scenárista, opravdu mákl a vytvořil pozoruhodný příběh muže, který ztratil cit. Obsazený Matthew Perry odvání excelentní maximum, jeho postava je věrná, přirozená, zajímavá a má svou hloubku. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát jen dvě, protože mě hlavní postava neskutečně vytáčela. Hudson je asociální cvok, jenže jednoho dne ho nepochopitelně začne uhánět naprosto dokonalá žena, která ve své snaze vytrvá i po tom, co jí Hudson dá snad bambilion důvodů, proč se na něj vysrat. Že dávám nakonec tři má několik důvodů. Za prvé jsem v závěru zjistil, že mě ta netradiční zápletka postavená na vyšinutosti hlavní postavy vlastně docela bavila. Za druhé jsem ocenil, že film nedává tolik prostoru typickému klišé romantických komedií, byť do tohoto žánru také spadá. A za třetí Lynn Collins. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ťažko nazvať film romantickou komédiou, keď tej romantiky málo a koniec hlavne z tohto pohľadu nie celkom uspokojivá. A chémia to tiež až tak nie je, hoci sa snaží film privodiť úsmevné situácie. Vždy sú však na pozadí tej necitlivosti a otupenia. Antidepresíva, hlava nie v poriadku. Goldberg tvrdil, že film natočil podľa vlastných zážitkov a pocitov. Dnes už vieme, že lepšie ako Perryho ho obsadiť nemohol, pretože ten film ním dýcha, to je on! povie si veľa divákov. Zároveň dôkaz toho, že môžeš filmovať pozitívne, môžeš hľadať východiská, vidieť možno riešenia v láske, ale ak to sám neaplikuješ do života, ostanú po tebe len tie filmy a desiatky miliónov na účte, ktoré si nestihol minúť. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Hoci sa film odohráva v Los Angeles, film sa natáčal na mieste vo Vancouveri a na ďalších miestach v Britskej Kolumbii (Coquitlam, Port Coquitlam, Maple Ridge, Pitt Meadows a Langley). (Arsenal83)
  • Harris Goldberg uviedol, že film napísal podľa svojej vlastnej skúsenosti s depersonalizačnou poruchou a klinickou depresiou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama