Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká akce. Dobrá zábava. Skvělý film! Malí válečníci je opravdu ohromné dobrodružství. Seznamte se s elitním komandem - postavičkami jako dělanými pro akci. Ze svých krabic utekly společně s Gorgonity, dobrosrdečnými, ale podivně vyhlížejícími bytostmi. Právě teď se jim teenager Alan Abernathy pokouší pomoci a také chce zachránit dívku svých snů. Podaří se mu to dříve, než bude celé město vzhůru nohama? (Universal)

(více)

Recenze (97)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja som sa na to veľmi tešil. Samozrejme že som nečakal žiadne Toy Story. Ale čakal som viac. Snímka využívajúca jedinečných možností počítačovej animácie je ďalšou variáciou na tému vzbury hračiek. Je príbehom chlapca, ktorého vojačikovia na hranie nečakane ožijú. Tvorcovia sa tentoraz nesnažili tridsať centimetrové hračky-bábky antropomorfizovať v pohybe - nechali im "trhané" gestá a hnutie bábok. Zato ich však exponovali ako filmových superhrdinov, vrátane vojačikových rozprávaní. Doviedli tak ad absurdum len to, čo sa bežne v hračkárstvach predáva. Malí bojovníci sú na prvý pohľad rodinným filmom, v skutočnosti sú určení skôr väčším deťom, ktoré sa po zhliadnutí snímky nebudú báť, že ich hračky doma tiež ožijú. Trikový snímka skúseného režiséra Joea Danteho Malí bojovníci kombinuje v novej podobe akcii ľudí a animatronických modelov s počítačovou animáciou. ()

Anthro 

všechny recenze uživatele

Jó doby kdy jsem byl malej jsou pryč, teď bych se na to nepodíval, ale v dobách dávno minulých jsem se na to díval velmi rád. Sledovat, jak mají hračky svůj "rozum" bylo pro mě zajímavý z pohledu dítěte. Pro děti doporučuju, nudit se nebudou. Mimochodem, ty vojáci a jejich zbraně jsou fakt badass :) ()

Reklama

Velemír 

všechny recenze uživatele

Spielberg umí tuhle infantilní 80's zábavičku, která si na nic víc nehraje, přecejenom líp, ale několik skvělých citací a především (na dětský film neuvěřitelně troufalá - totiž velmi nepodbízivě antidogmatická) skutečnost, že bílí vojáci jsou zde ti zlí, zatímco cizí rasa prezentuje dobro (!!!), je natolik pokroková, že si tříhvězdičkový film (příliš nefunkčních citovek a i těch okatějších poučení) zaslouží obrovskou pochvalu a celou hvězdu navrch! ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Velká sranda. Pokud někdo chce kritizovat výrobu bojových hraček, má to dělat takto a ne tak stupidně jako Barry Levinson v Hračkách. Odkazy na válečné filmy (především Tucet špinavců či Patton) jsou roztomilé, bojové scény skvěle natočené. Na to, že jde o velkou zábavu, přistoupil i Jerry Goldsmith, který cituje hudbu z mnoha válečných filmů (včetně třeba svého Pattona) a schválně to ještě přehání. Mladý Gregory Smith je docela příjemný, stejně jako Kirsten Dunst. Líbila se mi postava její matky, která se začne v kritických chvílích jako rozený generál. Mezi nezapomenutelné scény patří úvodní proslov Chipa Hazarda, zcela ve stylu všech možných válečných filmů, především pak Tuctu špinavců a pak samozřejmě závěrečná strhující bitva. Naopak nezajímavý byl pro mě motiv vytlačování starých hraček novými jen pro peníze – vůbec všechny ty scény z továrny byly pro mě zbytečné. Myslím tím tedy ten konflikt mezi arogantním ředitelem a dobráckými návrháři. Cinema tomu původně (u recenze) dala 60% a později to změnila na 40% (u videa nebo TV), tak nevím. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Elitní komando, samí tvrdí chlapi, s nikým se nemazlí, nepřítele nekompromisně zlikvidují. To, že mají třicet cenťáků na výšku, jsou z plastu a v hlavě mají místo mozku čip, není podstatné. Jsou tu, aby vyhladili bojácné Gorgonity. Nevím čím to, ale u souboje hraček jsem se výborně bavil. Spousta vtipnejch hlášek, boj za hudebního doprovodu "Spajsek" a jejich Wannabe, prostě paráda. No možná jsem se zcvokl, ale jestli chce mít Čip Hazard válku, bude ji mít! Na frčky jim dávám 3,5 hvězdy. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Jeden z tvůrců hraček má přezdívku Gizmo. Stejné jméno nesla i jedna z příšerek ve filmu Gremlins (1984), který rovněž režíroval Joe Dante. (Campbell)

Reklama

Reklama