Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Falko 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi verit, ze sa na scenari spolupodielal aj Frank Darabont, pretoze tak ako dopadol zaver filmu ma dost sklamal. Namet bol fajn - "aky otec, taky syn", v podstate bolo zaujimave aj to, ze nie monstrum je zaporak filmu, ale prave ludia, ktori si Martina ponechali ako pokusneho kralika na akesi vlastne vedecke ucely, avsak to sa im aj napokon vypomstilo. Pacila sa mi smutna scena zo zohavenym psom, pri ktorej hudba Christophera Younga zabrala. Zaver by som ako scenarista napisal daleko dramatickejsie, toto mi pripadala ako akasi rozpravka. Chris Walas podpisany ako reziser ani reziserom vlastne nie je, ale spolupodielal sa na specialnych efektoch v jednotke, za ktoru v kategorii najlepsie masky dostal Oscara. _________ Eric Stoltz - (Martin Brundle) +++ Daphne Zuniga - (Beth Logan) +++ Lee Richardson - (Bartok) +++ John Getz - (Stathis Borans) +++ Jeff Goldblum - (Seth Brundle - len na videu) +++ Hudba: Christopher Young +++ ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od většiny recenzentů moc nesdílím nadšení z prvního dílu. Na komerční film mi přišel moc ujetý a na Cronenbergův film zase moc málo. Nečekal jsem sice Star Wars, ale komorní ladění mi taky moc nesedlo a Jeff Goldblum je sice přesvědčivý coby moucha, méně však jako člověk. Jeho pokračování se veškerých ambic dobrovolně vzdává, čímž je mi o něco sympatičtější. To, co jej strhává k průměru, je bohužel nedotažený scénář, díky němuž snímek nudí častěji, než je zdrávo. Po dost nízkém očekávání z toho ale "Moucha II" nakonec vychází jako hodně slušné béčko, což není zase tak málo, vzhledem k tomu, co se točí dneska. ()

Reklama

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Jaký otec, takový syn. O tomhle filmu se říká, že je horší, než jeho předchůdce myslím že ne. Máme tady opět teleportační zařízení, které úplně nefunguje tak jak by přesně mělo a obrací živé bytosti naruby, máme tady mladou lásku a opět doktora (tentokráte syna hrdiny z prvního dílu), který se mění v co jiného, než v mouchu. Tento film i po tolika letech, má stále ono kouzlo a onu atmosféru, která dnešní tvorbě prostě chybí. Vynikající Horor. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Presný príklad toho, ako by nemalo vyzerať pokračovanie úspešného filmu, akým bol prvý diel. Niežeby sa jednalo o zlý film, ktorý by samostatne aj fungoval ako solídné akčné béčko, ale Cronenbergová Mucha bola úplne o niečom inom. Porovnávať akčný horor režírovaný neskúseným mladíčkom s existencionálnou sci-fi drámou skúseného režiséra je obrovská trúfalosť a tak len skonštatujem, že tu došlo k neodpustiteľnému omylu a poškodeniu dobrého mena jednej potenciálnej klasiky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Mucha 2" dejovo priamo nadväzuje na svojho filmového predchodcu. To by bolo fajn. Lenže problém je v tom, že sa jedná o úplne zbytočné pokračovanie, ktoré ani zďaleka nedosahuje kvality pôvodného diela. V roku 1986 natočil známy kanadský režisér David Cronenberg skvelú horrorovú drámu. Bol to atmosferický, nechutný snímok o jednom hodne nevydarenom exprimente, ktorý mal desivé a fatálne následky pre mladého vedca Setha Brundla. Díval som sa na to so zatajeným dychom. Pokračovanie, ktoré prišlo o tri roky neskôr som horko ťažko vydržal dopozerať do konca. Príšerná nuda. Strata času. ** ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se od 30. dubna do 19. července 1988 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama