Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (546)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z tých lepších Stathamových filmov, v ktorom musí viac hrať ako lámať kosti. R. Donaldson je predsa len ostrieľanejší režisér ako väčšina na akých Statham počas kariéry natrafí, takže na výsledku je to vidieť. K najlepším momentom patrí kopanie tunela do banky a aby to nabudúce išlo hladšie, tak do vysielačky netreba veľmi kecať...70%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Povedane jednou, mierne rozvinoutou vetou: "Ma to prudko chytlavy smrnc". Ako snaha o divakcy atraktivne spracovanie skutocnej udalosti ide o velmi prijemny, stylovo precizny a remeselne dokonaly heistik, ktory si uzijete o to viac, o co vacsie su vase znalosti slangoveho anglickeho zargonu (pozor nie z krajiny za velkou mlakou, ale iba od ostrova za kanalom La Manche). Namatkovo: Might it not be prudent to get the committee to consider issuing a D-notice, to protect everyone potentially embarrassed by this criminal activity?// bollocks... . Statham zase raz nesklamal. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zajimavy krimi, i kdyz jsem cekal neco drobet jinyho. Zacatek filmu vypada jak tuctovej pribeh o bankovni loupezi, prislo mi, ze to tvurci berou drobet s nadhledem a vtipem, ale nikdy se to nezvrhlo v naky vylozeny hlaskovani, coz me trosku stvalo. Nicmene pak tvurci uplne zvazneli a film ozvlastnili linii o fotkach, coz bylo fajn, kdyby se to ke konci nezaclo silene zamotavat a az neverohodne prekombinovavat, az se v tom clovek na zaver skoro nevyznal. Nicmene film je udajne podle skutecny udalosti, tak se neda nic delat, napeti ostatne dokaze vytvorit slusny. Vetsi problem jsou herci, vsichni hrajou solidne a Statham se nijak nepredvadi, problem je, ze i tak si z filmu zapamatujete pouze Stathama, protoze ostatni jsou zoufale nevyrazny a to nemluvim pouze o jeho partacich, ale naprosto o vsech. Celkove jsem se nenudil, film dokaze zaujmout, ma solidni atmosferu a je fakt dobre natocenej. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborná kriminálka, která předčila má očekávání. 70tá léta jsou tak uvěřitelná, že překvapilo i mě jak snadno jsem do té doby zapadl. Jason Statham je tady pořád drsný frajer a nebál bych se říct, že je to jeden z jeho nejlepších filmů. Oni vůbec všichni herci předvádí nadstandart a Roger Donaldson je vede velice zkušenou rukou. No a scénář má podle mě hodně slušné grády na to, že jde o skutečnou událost. Pokud máte rádi filmy o vloupačkách a libujete si ve starých časech jděte do toho. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Takže: Za A) Nejsem fanouškem Saffron Burrows, ta ženská mě fakt nebere. Za B) David Suchet - skvěle namaskovaný a patřičně odporný - přidává filmu asi půl hvězdičky. Za C) Jasona Stathama bych rád někdy viděl v nějaké jiné roli, než coby drsného sympaťáka za hranou zákona. Za D) Roger Donaldson stvořil v 63 letech svůj dost možná nejlepší film (všechny jsem ale zdaleka neviděl). Za E) Jak je psáno v Zajímavostech, podle skutečnosti jsou jen základní fakta - průběh loupeže a jména lupičů, to je všechno "umělecká licence". Za F) Svižný děj uteče "pocitově" rychleji, než jak naznačuje stopáž a určitě nebude nudit. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Princezna Margaret (1930-2002), dcera prince Alberta (vévody z Yorku) a Lady Elizabeth Bowes-Lyon, skutečně byla v šedesátých a sedmdesátých letech velmi kontroverzní členkou britské královské rodiny. Hovoří se o tom, že měla poměr mimo jiné s frontmanem kapely Rolling Stones Mickem Jaggerem, hercem Petrem Sellersem či s vnukem někdejšího britského premiéra Robinem Douglas-Homem. Její vazba na spekulace kolem loupeže se sice přímo nabízí, jde však čistě o dohady. (curfew77)
  • Při loupeži v roce 1971 měly podle oficiálních informací zmizet věci přibližně v hodnotě 500 tisíc liber, což je částka, která dnes odpovídá zhruba pěti milionům stejné měny. O 500.000 liber se také mluví uprostřed filmu, když o krádeži informují v rádiu, postavy lupičů se ale částce smějí a sami odhadují lup na (shodou okolností právě) pět milionů liber. V závěrečných titulcích se pak tvrdí, že "podle odhadů" zmizely věci za 4 miliony liber (bez upřesnění, zda tehdejší nebo dnešní hodnoty) a případ je porovnáván s takzvanou Velkou vlakovou loupeží. Při té ale podle oficiálních informací zmizelo více než 2 a půl milionu TEHDEJŠÍCH liber (přes 40 milionů v přepočtu na současnou měnu). Jinými slovy, informace v závěrečných titulcích o "trumfnutí" Velké vlakové loupeže je také pouze nepotvrzenou spekulací. (curfew77)

Reklama

Reklama