Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (284)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný thriller, kde Koepp staví především na hodně dobře zvládnuté atmosféře a prací s Kevinem Baconem. Jako horor bych to sice neoznačil, ale pro slabší povahy to přece jenom může být celkem devastující záležitost. Jako celek to není nic hvězdného, ale na jedno použití je to přímo optimální. 75% ()

swed 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, který mě příjemně překvapil. Je zajímavé, že se velmi podobá "Šestému smyslu" a navíc vznikl i ve stejném roce, ale netuším, kdo od koho ve skutečnosti opisoval. Příběh si od začátku drží vysoké tempo a nedovolí, aby se divák nudil. Po první polovině, která je plná duchařiny a napětí, se film začíná stáčet směrem k detektivce. Tato část je také zajímavá, ale už nemá takový spád a navíc mě zde čím dál tím víc začínala štvát manželka představitele hlavního hrdiny. Za zmínku jistě stojí i to, že si tvůrci dovolili na několika místech použít dosti černý humor (což je sympatické). "Ozvěny mrtvých" představují ne zcela originální snímek, kterému nechybí potřebný šmrnc. 7/10 ()

Reklama

annihilation 

všechny recenze uživatele

Jak to tak už u podobných snímků bývá, tvůrci uchopí skvělý nápad a nechají ho pomalu proklouznout mezi prsty. A to jen proto, že se ho neobtěžovali ho dotáhnout, přidat mu ještě kapku šarmu, protože nechali diváka příliš brzy odhalit konec. samotná idea s otevřením pomyslných dveří do mezisvěta pomocí hypnózy funguje skvěle - navíc v mysteriózním žánru tato laikům hluchá témata působí téměř vždy naprosto skvěle. Jenomže po skvělém startu snímek zpomaluje a začíná pokulhávat, protože jeho nitky nejsou zase tak složitě spleteny, aby uspokojily choutky náročného diváka. A snaha obohatit příběh o krizi středního věku je také zbytečná, protože není hlubinně propracovaná, spíš působí jako jakýsi prázdný výkřik, který měl upoutat milovníky plytkých lidských dramat. V rámci tohoto žánru ale můžeme snímek s klidem zařadit do lehce nadprůměrných, neméně také díky skvělému hereckému umu výrazného Kevina Bacona a příjemné atmosféře vrcholných devadesátých let. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dnes už skôr mierny nadpriemer, ktorý nemá súčasného diváka po všetkých tých duchárskych hororoch posledných dekád čím prekvapiť. Všetko je ale prehľadné, nečaká nás žiaden mindfuck, čo môže ale práve pre mnohých predstavovať problém. Čiže nie, žiaden Šiesty zmysel nás nečaká. Skôr mi film pripomenul istým spôsobom Blízke stretnutia tretieho druhu, kto videl, chápe. Zaujme polemika o povahe pomsty, tunajší duch totiž vlastne vôbec nestraší, ide mu o večný pokoj a načo sa zbytočne po smrti rozčuľovať. Jasný cieľ ale má. No a v jadre sa rieši zase kríza blížiaceho sa stredného veku u chlapa, ktorý sa môže tešiť na ďalšieho potomka a jeho následné chovanie môžeme chápať ako metaforu vlastnej neistoty. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příjemná duchařina. Sice ne moc intenzivní hororový zážitek, strašidelné je to totiž jenom velice zřídka, ale koukalo se mi na to dobře. Jenom ten závěr je takový až moc tradiční, za což však může těch 10 let, co uplynulo mezi dobou vzniku snímku a dneškem. Tipuju, že v současnosti by se takovýto film pohyboval cca kolem 60%, a to ještě hlavně díky skvělému výkonu Kevina Bacona. Horror movie of the year ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Způsob hypnotizace, jímž je poprvé Tom (Kevin Bacon) zhypnotizován, odpovídá skutečným technikám používanými profesionály. Citlivější diváci by skutečně mohli být při sledování scény zhypnotizováni a usnout, proto je na konci sekvence přidaný hlučný zvukový efekt, který by člověka z hypnotizace probudil. (SHI-SHA)
  • Chůva na gauči čte knihu "The Shrinking Man" od Richarda Madisona, který napsal i knihu "A Stir of Echoes", která je předlohou pro tento film. (Chatterer)
  • Když se Tom (Kevin Bacon) během kopání děr na své zahradě naštve, nakopne kýbl, který rozbije okno jeho domu, které je poměrně daleko a vysoko. Jeho rozbití nebylo záměrem tvůrců, nejde ani o speciální efekt, pouze o šťastnou náhodu. Vzhledem k tomu, že Kevin Bacon na rozbité okno nijak nereagoval a pokračoval podle scénáře, mohla být tato „nepovedená“ scéna nakonec použita. (SHI-SHA)

Reklama

Reklama