Reklama

Reklama

Oblečen na zabíjení

Trailer

Obsahy(1)

Každý zlý sen má začátek, tenhle ale nechce skončit. Michael Caine v sugestivním americkém dramatu o psychopatickém vrahovi. Žijící klasik americké kinematografie Brian De Palma během své kariéry natočil řadu filmů, které svým kontroverzním námětem způsobily jistý rozruch, zároveň však vynikaly brilantním a do detailu promyšleným filmovým zpracováním. Nejinak je tomu i v případě snímku Oblečen na zabíjení, v němž De Palma v hitchcockovském stylu rozehrává nervy drásající thriller o tajemném zabijákovi atraktivních žen. O jeho identitě by mohl něco vědět psychiatr Robert Elliott, k němuž v souvislosti s problémy v manželství pravidelně dochází Kate Millerová. Její osud se zase protne s příběhem protřelé Liz, které v té chvíli začne jít doslova o život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak jestli to v té sprše byla opravdu Angie Dickinson, tak vzhledem k věku respekt k jejímu tělu a Robocopova parťačka taky nebyla k zahození. Jenže tím pozitiva končí. De Palma odhalil karty snad po pětadvaceti minutách a to člověk ani nemusí být nijak zvlášť bystrý. V té chvíli pro mě film vlastně skončil, ale i když bylo předem jasné jak a kdy, pořád jsem si říkal, že by mě De Palma mohl něčím překvapit. Nepřekvapil. Kdyby člověk neznal Hitchcocka, byla by to jiná, i když i tak to bylo průhledné, ale takhle to působí jako nepovedený remake. 30% ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Z tria Výstřel/Dvojník/Oblečen na zabíjení (na nejstarší Obsession se teprve chystám) zdaleka nejlepší hitchcocovská variace od De Palmy, v níž nápodoba Mistrova stylu a vypůjčení něco málo z jeho motivů vyústilo v důstojně vypjatý a počas sledování i správně obalamující výsledek. Epilog si však přeci jen mohl De Palma odpustit. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další film z knihy 101 hororů které musíte vidět než zemřete. A já už si pomalu ale jistě začínám myslet, že nejlepší kousky co jsou v knize uvedeny jsem viděl ještě než se mi kniha dostala do rukou. Už moc nevěřím, že v knize narazím na něco o čem bych ještě neslyšel a co by stálo za to ale třeba mě ještě překvapí. Tenhle kousek Briana De Palmy šel ale naprosto mimo mě. Film je zbytečně dlouhej a na konci zbytečně natahovanej. O nějaký překvapivý pointě nemůže být ani řeč. Herectví většiny herců( jsou tu i výjimky ) je komické a stejně tak na mě působily některý scény. Když přivřu obě oči tak tomu ty 3 hvězdy dám ale je to jak se říká "s odřenýma ušima". ()

anais 

všechny recenze uživatele

Je to víc Argento než stále omílaný Hitchock. Ve své konstantní snaze vyprávět obrazem je to fascinující a dokonalé, ale taky malinko legrační. Dressed to kill je až béčkově přímočaré - ale skrz všechna ta zrcadla, split screeny, zrychlené obrazové záznamy, zamlžená skla - jako by De Palma pomrkával po divákovi, že to celé je jen rafinovaná, sebe si uvědomující hra na realitu - film. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem dívka v tomto mužském těle a vy mi nepomáháte dostat se ven." Když se něco dere na povrch, tak by tomu neměl žádný psychiatr bránit. Já tedy problémům transsexuality moc nerozumím, ale příliš mě nebavily. Nejhorší to bylo do chvíle první vraždy, protože to byla ohromná nuda, kterou kupodivu nedokázalo rozehnat ani nahé ženské tělo a venčení koziček s bobrem. To je velké umění, protože něco takového mne nudilo asi poprvé v životě. Následné honění vraha je už mnohem lepší, neboť má spád, napětí a na ženskou nahotu se naštěstí stále nezapomíná. Mě přitom bavil zarputilý vynálezce Peter, svůdná Liz a samozřejmě oplzlý detektiv Marino, jehož nezájem o případ byl jako vystřižený ze života. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • V mládí Brian De Palma na žádost své matky používal nahrávací zařízení ke špehování vlastního otce, aby ho zachytil ve společnosti jiné ženy. Tato událost inspirovala film. (Matty)
  • De Palmův snímek byl pro mainstreamové studio příliš krvavý a sexuálně explicitní. Režisér proto některé násilné obrazy a vulgární repliky vystříhal. (Petrus1)
  • Ve sprchové scéně Angie Dickinsonové byla použita dvojnice. (Matty)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama