Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Komedie
  • Akční

Recenze (4 223)

plakát

Red 11 (2019) 

Robert Rodriguez započal svoji režisérskou/scénáristickou kariéru tím, že natočil svoji prvotinu El Mariachi(1992). Jde o film jenž vznikl s rozpočtem 7000 dolarů. A tímto projektem ke kterýmu přizval i své syny(Racer Rodriguez, Rebel Rodriguez) tak učinil znovu. Čímž chtěl ukázat mladým filmařům kteří nedisponují rancem chechtáků ať se toho nebojí, protože i s malým rozpočtem se dá natočit kvalitní film... ŽIVOT JE EXPERIMENT. A MY JSME LABORATORNÍ KRYSY... 3hvězdy

plakát

Kašlu na všechno (1995) 

Film The Country Boy/Nástrahy velkoměsta(1984)se mi hodně líbil a Renato Pozzetto v něm byl skvělej. A tak jsem měl chuť na další film s ním. Vybral jsem tenhle snímek a musím uznat, že to nebyl moc šťastnej výběr. Příběh jako takovej mě nebavil a vtipný mi to taky moc nepřišlo. Sice potěšilo, že v tom hraje Zora Ulla Keslerová ale kvůli tomu nebudu zbytečně špónovat hodnocení nahoru. Od komedie očekávám, že se budu smát nebo aspoň dostatečně bavit. To se mi u tohoto filmu nestalo. 2hvězdy

plakát

Strážce podsvětí (1983) 

Čirou náhodou jsem na internetu narazil na krátkou ukázku z tohoto filmu(na trailery filmů jinak koukám zcela výjimečně) která mě zaujala a tak jsem se rozhodl film pustit. A i zde se mi potvrdilo proč na ukázky a trailery nerad koukám. I sebehorší film dokáže dostatečně nalákat když má dobrej trailer. A to je i tento případ. Snímek jako takovej mě až tak nebavil a podle mě za moc nestojí. Za zmínku stojí snad jen obsazení Petera Fondy a Olivera Reeda a pár vydařenějších scén. Ale jako celek spíš nuda. Had moc prostoru nedostane a tak zůstává hodně na divákově fantazii. Což kolikrát sice není na škodu. Zde mi ale chybělo víc atmosféry a napětí. Nakonec mi film toho nabídl tak málo, že to na víc jak 2hvězdy prostě nestačí.

plakát

Milán nenávidí: policie nemůže střílet (1974) 

Milano odia: la polizia non può sparare je mnou dlouho, předlouho odkládanej film. Musím předem napsat, že filmy z ranku poliziotteschi nikdy nebyly vyloženě mojí krevní skupinou. A pokud bych měl porovnávat tak tohle je za mě rozhodně jeden z nejlepších. Jednak i proto, že je to tak trochu i exploiťák a za druhé mě strhnul výkon Tomase Miliana. Role psychopatickýho únosce se zhostil na výbornou. Nejlepší pasáží filmu je pak masakr ve vile. Za hudbou zde stál mistr Ennio Morricone. Normálně bych asi hodnotil silnějšími 4hvězdami ale v rámci poliziotteschi filmů se klidně odvážu a napálím plnej počet hvězd. Tímhle u mě Itálie potažmo Umberto Lenzi zabodoval.

plakát

Chladnokrevně (1967) 

Tip na film jsem před nějakou dobou dostal od HorrFi(ho) za což mu samozřejmě děkuju. Přiznávám, že do filmu i díky delší stopáži se mi moc nechtělo ale i na něj konečně došla řada. Teď už pár slov k tomuto kousku. Docela mě teda překvapuje tak vysoký hodnocení. Neříkám, že jde o špatnej film ale mě osobně až tak neuchvátil. Moc často to sice nedělám než napíšu svůj komentář ale tentokrát jsem si četl ostatní komentáře dřív než jsem napsal ten svůj jestli to má(nebo měl)někdo s filmem obdobně tak jako já. A našel jsem. Celkem pěkně to ve svým komentáři vystihl uživatel dobytek. Mám z filmu přesně obdobný pocity. Takže za mě to prostě na víc jak lepší 3hvězdy není. PS. I mně se moc líbila scéna kdy Perry Smith (Robert Blake) hledí v myšlenkách nazpět na celý svůj život a déšť zvenku tekoucí po okně se odráží na hercově tváři tak, že to vypadá, jako kdyby byla pokrytá slzami. Tento efekt vyzdvihovalo mnoho kritiků ve svých recenzích. A pak se ve zdejších zajímavostech dozvím, že to vše vzniklo vlastně omylem.

plakát

Boy Kills World (2023) 

Boy Kills World měl být asi strašně vtipnej a Cool snímek. V pár scénách se mu to možná i podařilo(pro někoho to asi bude platit celej film) ale jako celek mě to popravdě moc neokouzlilo. Hvězdy dávám za akci(fighty atd.) které není zrovna málo. Škoda, že jí kazí zběsilej střih a CGI krev. Jakmile ale dojde na slova je zle. Příběhově je to totiž strašně slabý(ikdyž zvrat byl nečekanej) a absolutně mě to nebavilo. Asi nejsem ta pravá cílová skupina pro koho byl tenhle akční(ve videoherní formě stylizovanej) výplach určenej a natočenej. Věřím ale, že svoje fanoušky si film najde. Pro mě celkem těžký rozhodování jak to celý ohodnotit. Ale i přesto, že celkově převládá spíš zklamání tak ten finální fight rozhodl o tom, že aspoň ty 3hvězdy dát prostě musím.

plakát

Přicházejí v noci (2017) 

Tak tohle šlo absolutně mimo mě. Komorní konverzačka která měla nejspíš stavět na paranoii, strachu a nevědomí toho co je tam venku. Na mě to ale nefungovalo. Nejspíš proto, že je to podáno tak nezajímavě a nezáživně. Až mě to skoro unudilo. Postrádal jsem tam hutnější atmosféru a nepřišlo mi to vůbec napínavý. Za mě film o ničem. Hodně slabý 2hvězdy.

plakát

Three Blind Mice (2023) 

Three Blind Mice je ryzí nízkorozpočtovej horor kterej nabízí tři myší mutanty, nesympatický postavy s čím je spojena přehlídka neherectví, nezáživnej děj(minimum napětí a hororové atmosféry), otřesnou kameru, děsný efekty(jako třeba digitální oheň a výbuch), nějakou tu krev a ždibec nízkorozpočtovýho(ničím překapujícího) gore. 1hvězda za to málo co se povedlo. Pokud to neuvidíte o nic nepřijdete.

plakát

Octaman (1971) 

U tohoto kousku pochopím jak odpadový tak 5hvězdičkový hodnocení. I já patřím k těm kdo se u tohoto Monster kousku pobavil. Některý Monster Béčkový filmy díky nízkýmu rozpočtu svoje monstra ukazujou hodně málo nebo jsou třeba vidět až v posledních minutách filmu. Tady tomu je jinak. Tenhle kousek se toho nebojí a servíruje Octamana divákovi hned od začátku a potom hodně často a dá se říct, že i pravidelně. On už je Octaman vlastně vidět hned v úvodních titulcích. Vzhled Octamana - týpek navlečenej do kostýmu s mega hlavou která trošku koulí očima má otevřenou nehybnou tlamu(spíš tlamičku) a chapadla. Takže vzhledem Octaman asi nevyděsí. Ale tak nějak se mi tohle monstrum líbilo. A to jak zabíjí je velice vtipný. Většinou svoje oběti ufackuje(to jsem se fakt chlámal jak máchal chapadlama) ale dojde i na uškrcení nebo probodnutí chapadlem. Herecký výkony jsou sice polotragický ale to k tomu asi tak nějak patří. Já se fakt bavil. 3hvězdy

plakát

Hundra (1983) 

Film už jsem kdysi dávno viděl ale popravdě jsem si z něj moc nepamatoval. Je to další klasickej kousek vezoucí se na úspěchu Barbara Conana kdy obdobný filmy prožívaly největší slávu. Zde je hlavní hrdinkou žena která má v podstatě za úkol znovuzaložit rod. Hned na začátku po masakru a vyhlazení celé vesnice(což je nejlepší pasáž filmu) zůstane jen Hundra. A tak hledá muže(toho pravého) který by jí oplodnil. No a mezi tím jich samozřejmě taky pár zabije. Na vážkách s hodnocením se díky skvělé hudbě mistra Ennio Morriconeho přikloním na stranu slabších 3hvězd.