Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (701)

Javert 

všechny recenze uživatele

Po roce od Hot Fuzz jsem se dočkal další parádní komedie se Simonem Peggem. Toho hocha začínám mít čím dál raději. Vedlejší role jsou však taktéž skvěle obsazené - Jeff Bridges je dokonalý. Zasadit film do prostředí špičkového časopisu se povedlo na výbornou, stejně jako vtipné situace, kterých najdeme nespočet. Uživatele čsfd by mohly potěšit odkazy na dnes již legendární filmy...a závěrečná scéna La Dolce Vita je skvělá! 8/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Peter Straughan .. Simon Pegg dobyl New York! Během své cestičky za vytouženým úspěchem, korunovanou společnou nocí s extra přitažlivou prdelkou Megan Fox, mimo jiné také poctivě pobavil. Pravda, je to místy až bláznivě hloupé, ale Simon Pegg to cele uhrál s grácií sobě vlastní. Scénář je drahnou dobu chutný. Motá do sebe spoustu zábavných motivů ze života novinářů a celebrit. Drhla až jeho pozdější fáze, kdy se ke komediálním situacím a svěžím dialogům připlétá romantika, která jede po příliš strohé, průhledné koleji. 75%. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celý film jede v zajetých kolejích žánru romantična - je tu smolař co to zkouší ve světě těch "velkých" a řeší dilema zda sláva a modelky v posteli, nebo ta pravá a obyčejný flek. Jenže ti herci! Naprosto všichni jsou dokonalí. Simon Pegg skvěle přejde z otravného skrčka v zodpovědného muže. Kirsten Dunst je fakt ta milá holka ze sousedství. Megan Fox v roli filmové hloupé hvězdičky je dokonalá a přiznám se, že jak jsem si u Transformers myslel, že je to jen husa, tak teď jsem přesvědčený že opravdu umí dobře hrát. Jeff Bridges jako šéf časopisu je prostě šéf. A Gillian Anderson? Jako P.R. štváčka nemá chybu. Jak se zbavit přátel ... je vedle Lásky nebeské nejlepší romantická komedie tohoto milénia. 90%. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mladý, blbý a nadržený doktor filozofie Sydney Young se chce prosadit jako redaktor oblíbeného časopisu Řízek a myslí si, že to půjde jeho obvyklým partyzánským způsobem s vykřičením pravdy do světa. Jenže Řízek se chce alespoň tvářit jako seriózní časopis a proto Sydney v touze po úspěchu dokáže pošlapat všechny své ideály. Je schopen prosit na kolenou do sebe zahleděného režiséra, psát na objednávku nebo se chovat jako kulhavý čuník. Najednou stoupá vzhůru na firemním žebříčku a celebrity se perou o místo v jeho posteli. Ale jak už to v romantických komediích bývá, tak někde v parku čeká ta pravá a právě sleduje nejlepší film všech dob - Sladký život (neplést s Con Air). ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po pravdě jsem trochu na vážkách, jestli dát 3 nebo 4 hvězdy. První půlhodinka filmu mi totiž vůbec nesedla a humorné pasáže mi přišly skoro někdy až na hranici trapnosti. Potom se to ale nečekaně zvedlo, Peggův hrdina mi už nebyl tak nesympatický a já se opravdu skvěle bavil. Bavil jsem se i přesto, že ke konci to plyne spíš tím očekávatelným romantickým směrem a uteče to od těch štouchanců do celebrit a novinářů. Režisér se prostě potom rozjel a hodně mu pomáhá i herecké obsazení. Chvilku mi sice trvalo než jsem si na Simona Pegga v podobné roli zvyknul, ale tady znovu přesvědčuje o svých komediálních i hereckých kvalitách. Kirsten Dunst je tady roztomilá a podobnou roli docela potřebovala. No a u Megan Fox stačí, když projde bazénem v přiléhavých šatech ;). Jo a cameo roličky byly taky hodně fajn, stejně jako soundtrack. Nakonec tedy dávám ty 4*, i když trochu slabší, protože nakonec jsem se opravdu velmi pobavil. Škoda toho začátku. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se objeví několik narážek na kultovní film bratrů Coenových Big Lebowski (1998). Sidney osloví omylem paní Kowalskou jako paní Lebowskou. Ve filmu se také objeví nejoblíbenější drink Jeffa Bridgese z Big Lebowski - White Russians. (don corleone)
  • Název filmu v originále How to Lose Friends & Alienate People je parodií na známou příručku o jednání s lidmi Dala Carnegieho "How to Win Friends and Influence People" ("Jak získávat přátele a působit na lidi"). (Frigi)
  • Toby Young, který se stal předlohou pro hlavního hrdinu filmu, musel být vykázán z natáčení po té, co neustálým zapojováním rušil jak herce, tak režiséra. (don corleone)

Reklama

Reklama