Reklama

Reklama

Temný bojovník

Trailer 1

Obsahy(1)

Když je na korunního prince spáchán pokus o atentát, za kterým se skrývá jeho vlastní bratr, musí mladý následník trůnu opustit království a hledat útočiště v cizích krajích. Jedinou nadějí na návrat domů je pro něho dvojice, kterou tvoří rytíř Jacob, znavený křížovou výpravou (Hayden Christensen), a legendární zbojník Gallain (Nicolas Cage). Musí bojovat svorně, bok po boku, aby princi pomohli získat zpět jeho místo na trůně, které mu právem náleží. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film nás zavedie do stredu vojnového besnenia. Boje, bitky, drancovanie a plienenie dedín, zabíjanie obyčajných civilistov, žien i detí sú na dennom poriadku. Je prekvapujúce, že pri všetkom tom vojnovom besnení ľudstvo prežilo až do dnešných dní. Hlavné postavy, učiteľ a žiak, dve rozdielne povahy a predsa končia rovnako. Stretnutie s mladou princeznou a následníkom trónu im dávajú šancu aspoň trochu odčiniť svoje minulé skutky a dosiahnuť odpustenie. Anakin Skywalker vymenil laserový meč za železný a dokazuje, že sa s ním vie oháňať rovnako efektne. Prvé dve tretiny filmu sľubujú ešte aký taký vývoj postáv a celého príbehu, avšak do poslednej tretiny vracajúci sa Cage svojím prehrávaním všetko utlčie do zeme a samotný koniec s prepichnutou princeznou, ktorá sa obetuje pre krajinu dodá absurdite navrch. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tohle je tragický, fugazi má pravdu. Jestli mají Číňani tohle zapotřebí. Jde v podstatě o strašné béčko, podobné těm rumunských, ve kterých účinkují Lundgren nebo JCVD, tady je to holt ale zasazeno do Číny, vypadá to o něco líp, ale smyslu to moc nepobralo. Film by byl ještě tak do poloviny, možná dvu třetin tak na **, ale pak se na scénu vrací Cage a celé to béčko, včetně poslední třetiny stopáže, sráží do sraček. Dokonce i ten začátek je vlastně jen adaptace toho samého začátku ze Season of the Witch a i tahle fantasy konina je lepší než Cageův čínský psanec. A ještě tu celá Čína i mezi sebou mluví americkou angličtinou, najs. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Takový tradiční čínský historický film. Král umře, předá moc jednomu synovi a druhý ji chce pro sebe a tak se snaží svého bratříčka zabít. A chrání ho neznámý cizinec, který je čistě náhodou v Číně. Příběhem tedy tento film úplně neoslní, ale i tak se na to dalo dívat. Celý film táhne Hayden Christensen, u kterého jsem opravdu rád, že se vrátil k hraní. Byl jsem zvědav i na Nica Cage, ale tomu ta role tady vůbec nesedla a bylo tak dobré, že v tomto filmu moc prostoru nedostal. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Slušný akční film do nepohody, jenž je kvůli svému hereckému obsazení u spousty diváků už předem odsouzen do škatulky "Nicolasovy filmové faily". Pokud však, stejně jako já, přistupujete k filmu bez zbytečných předsudků, dostanete veskrze zábavný film, který si na nic víc ani nehraje. Za zmínku ještě stojí parádní soundtrack a naprosté minimum speciálních efektů. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Průměrné historické béčko, které naštěstí rychle ubíhá, takže moc nenudí. Příběh není zrovna nic objevného a vlastně všechny ostatní složky snímku nejsou ničím překvapujícím (akce je často, ale ne moc dobře sestříhaná). Cage hodně přehrává, avšak k té jeho postavě to i docela sedělo. Christensen není zrovna skvělý herec, ale v soubojích se v celku dobře ohání, tak to vynahradí alespoň tímto způsobem:). V klidu za 3 hvězdy. Čínské exteriéry přidaly filmu půl hvězdy:o)). ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama