Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (395)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Po ne příliš vydařených výsledcích z výdělků v zámoří a vcelku průměrné kritice jsem očekával další podprůměrný asijský remake pro teen publikum, ale z výsledku jsem rozhodně překvapen. Herecké obsazení je složeno na rozdíl od konkurence překvapivě z herců, lokace jsou velmi líbivé, hlavní hrdinka ke zulíbání, hudba fenomenální a pointa (sice posté, ale posté dobře) mě opět přichytila nepřipraveného. To by byly všechny klady, na druhé straně barikády stojí příběh, který je na pár místech vyloženě nesmyslný a určitě mu neprospělo, že byl přetvořen vlastně jen kvůli té pointě. Originál jsem neviděl, prý je o něco složitější, tak si jej zkusím sehnat, ale Příběh dvou sester se dle mého povedl více než dobře, tak nějak na tři a půl hvězdičky. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Dĺžka 84 minút je akurát na to, aby film nezačal nudiť a bez zbytočných okolkov stihol vyrozprávať tajomný príbeh dvoch sestier. Niekoľko hororových momentov pridá napätie a je tu aj zopár scén, ktoré ma poriadne vyľakali. Nečakaná pointa na konci prevráti všetko, čo sme videli naruby a aj keď už nie je žiadnou prelomovou novinkou, prekvapila ma a to je len dobré. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jo jo, před lety by divák hltal každičký záběr a kolébal by se pointou, jenže v dobách všemožných remaků a recyklací ještě skoro ani nenatočených asijských duchařin se zákonitě musí někde projevovat trhliny. Když člověk u hororu dělá všechno ostatní, vyjma toho, aby se bál, tak je asi něco špatně!! The Uninvited má určitě něco do sebe, ale veškeré napětí pramení z všelijakých přeludů a snů, řada scén je doslova vymodelovaných, nicméně je řemeslně velmi dobrý, herecky zrovna tak (i když Elizabeth Banks se typově hodí na jiné role). O korejský originál zrovna nestojím, doufám, že nenakyne stejně jako tady na velké nabubřelé nic!! Přesto ** až ***.. tentokrát budu velkorysý!! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Předělávky mého zamilovaného korejského skvostu jsem se přímo děsil, tudíž je pro mě mírně pozitivní dojem z amerického remaku a nulová chuť dštít na něj oheň a síru velkým překvapením. Otrocký, dehonestující přepis se nekoná, i když podobnosti tu samozřejmě jsou. Američané látku uchopili dost po svém, takže myslím, že i pro ctitele originálu nemá smysl se rozčilovat, že tohle je v remaku tak či onak... Zapomeňte na otcovu novou přítelkyni, která svým nepříjemným zjevem a chováním neustále vzbuzuje pocit ohrožení, na smutnou a plachou sestru, již ta druhá musí ochraňovat, na prvotřídní bubu scény (v předělávce jsou nanejvýš dvě průměrné) vyháněné nahoru silnou tísnivou atmosférou, na krásnou melancholickou hudbu... Pardon, nechal jsem se unést. Průměrný, formálně povedený thriller s nadpřirozenými prvky není také k zahození. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film má zcela určitě několik velice pěkných okamžiků, ale stejně tak i dost zcela nudných a nelogických pasáží. Přestože scénář filmu je docela zajímavý a pestrý, nepodařilo se režisérům z něj vymáčknout to nejlepší. Protože skoky v atmosféře byly dost velké, kdy se chvilkové napětí vystřídalo s docela dlouhou nudou, kdy se toho zas až tolik nedělo. Pro mnohé z vás bude možná závěr obrovským překvapením, ale ti co znají originál tak budou dost zklamaní. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Herečka Emily Browning zde ztvárnila postavu, které je 14 let. V době natáčení však Emily bylo už přes 20. (Dlee)
  • Variácia rôznych uhlov kamery a nútenej perspektívy pomohli vytvoriť ilúziu, že Elizabeth Banks (Rachel) je o niekoľko centimetrov vyššia ako Emily Browning (Anna), hoci tá je v skutočnosti len o dva centimetre nižšia. (misterz)
  • Emily Browning sa pôvodne uchádzala o rolu Alex. (Niles)

Reklama

Reklama