Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 2

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 335)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Velice všední film. Mám rád oba hlavní představitele, ale zvláště v případě Jima bych byl radši, kdyby se začal přesouvat k dramatičtějším rolím (Věčný svit), tyhle skopičiny mu sice pořád jdou, leč po těch patnácti letech už začínají působit krapet zvětrale. Zooey je jako obvykle milá, vtipná a svá (a nemyslím tím jenom ta kukadla a ten hlas), film jako celek ale nijak zásadně vytrhnout ani nemůže. Vracíme se tedy k samotnému filmu, který je po scénáristické i režijní stránce typickým příkladem standardu manufakturované hollywoodské komedie posledních dvaceti let - zajímavý námět, klasická dramatická stavba, (SPOILER) veselý konec s úspěšně ukončenou heterosexuální romancí. Nic míň, ale rozhodně nic víc. 50% ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

V roce 2006 jsem usnul na dvě minuty při snímku Šifra mistra Leonarda. V roce 2009 jsem usnul hned dvakrát na pět minut při snímku Yes Man. Uznávám že nápad "na každou otázku odpovíme ano" je originální. Také uznávám, že jsem se i párkrát zasmál (muselo se ale jednat o opravdu vtipné Yes scény např. emaily, letáčky, Yes Guru a sebevrah), to ale nic nemění na faktu, že jakmile došlo na romantiku - "vážné" věci, tak jsem (nelžu) usínal a opravdu se mi to podařilo. Jim Carrey má co se týče vylomenin svá léta za sebou a v současnosti bych jej raději uvítal v dramatu typu Věčný svit neposkvrněné mysli, než v této crazy komedii. Najednou mi připadal opravdu jako "skoro" padesátník, ne jako komik z dob Božský Bruce či Lhář, lhář. Pokud mne tedy hlavní postava zklame (Carrey je skvělej, ale mně tady opravdu nepřipadal jako týpek schopný dělat vtipy), u filmu usnu a zasměji se vtipům jen cca jednou za 25 minut, tak nemohu dát vyžší hodnocení než lepší dvě. Možná tomu dát druhou šanci, i když bych to spíše viděl na DVD. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem dělal všechno možný. Hlavně jsem žil. Vylezl jsem na Kilimanjaro, jedl jsem netopýry v Laosu, skolil jsem krávu bazukou." Yes Man je film určený pro mě. Žil jsem totiž jako Carl život na baterky, ale jednoho dne mi ho pozitivita změnila k nepoznání. Nebylo to sice slovo ANO, ale bylo to hodně podobné. Jakmile jsem však potkal guru Terrence, tak jsem do toho šel naplno. Rozhodně chci pilotovat letadlo, hrát na kytaru a zpívat sebevrahovi na římse a samozřejmě chci vést joggingový fotokroužek v korejštině. K dokonalosti mi však kousek chybí, protože zatím nehodlám pít Red Bull, nechat se okrádat bezdomovci a mít sex s důchodkyní. To si asi pošetřím na příští život. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie - sice předvídatelná, ovšem se skvělým nápadem, milá a příjemně koukatelná vůbec. Jimu Carreymu a Zooey Deschanel to spolu šlo, potěšil mě i Terence Stamp. Film jsem bohužel viděl v televizi, a ačkoliv dabing celkově nepatřil k nejhorším, tak za scénu záchrany sebevraha, v níž Jim Carrey hlasem Bohdana Tůmy nejen mluví, ale také naprosto příšerně anglicky zpívá, bych někoho hodně, hodně mučil. Tři a půl. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Typická komédia s J. Carreym, jednoducho presne taká aká vás napadne keď vyslovíte jeho meno. Občas sa usmejete, občas smiechom vybuchnete, ale dokopy stále iba príjemná oddychovka, nič viac. Niekedy to stačí, niekedy nie. Záleží od vašej momentálnej nálady. Vo vedľajšej roli výborný T. Stamp. U mňa silný priemer a uvažoval som aj nad štvrtou hviezdou. 60%. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (33)

  • Odkaz na film můžeme najít v počítačové hře "Fallout: New Vegas", v níž existuje stejnojmenný robot naprogramovaný tak, že nemůže říci ne. (lisak81)
  • Auto, ve kterém Carl (Jim Carrey) uvízne na kopci za městem, je legendární BMW 325 kupé, model karoserie e30. (Warsheek)
  • Píseň, kterou Carl (Jim Carrey) zpívá při nočním vloupání do amfiteátru Hollywood Bowl, je "Can't Buy Me Love" od The Beatles. Slavná skupina na tomto místě koncertovala jednou v roce 1964 a dvakrát v roce 1965, zmíněná píseň pak v roce 1977 vyšla na albu "The Beatles at the Hollywood Bowl". (#47)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama