Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 1

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (646)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.0/10] | me: Pravdupovediac na tento film som sa tešil ako malý chlapec, pretože takéto comebacky neprichádzajú každý deň, ale musím (aj keď nerád) konštatovať, že sa to atmosférou blížilo k jednej (ľubovoľnej) slabšej časti X-Files. Hoci bolo veľmi príjemné opäť nasávať ten nádych a vidieť znovu Muldera a Scully-ovú :), čakal som proste viac. Od comebacku jedného z najkultovejších mysterióznych seriálov v pôvodnom hereckom obsadení som chcel mrazivejšiu atmosféru a taký ten sprány x-náboj. Film nebol zlý, ale som si istý, že všetci sme čakali viac. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

X-files no more please. My heart is broken. There is only one question: WHY?!!! Why should I believe in this piece of crap? I believe in a lot of thinks - especially in miracles, but this sequel is not the miracle. I hope, that some day Scully and Mulder will return with something extraordinary, that my eyes told my mind wow I can’t believe it. I want to believe in better potential sequel. Chris Carter shame on you….Chvilku to trvalo, než jsem se vzpamatoval z prvotního šoku. Tenhle snímek si zaslouží nálepku „never more“. Záhady mám rád a Akta X jakbysmet, tudíž jsem byl odhodlán hájit tenhle film za jakoukoliv cenu. Jenže se ukázalo, že příběh se pohybuje na stejném bodu mrazu, jako krajina v níž se odehrává. Mulder a Sullyová neřeší záhadu všech záhad, nýbrž osobní problémy, které brzdí příběh, který se nestačí ani rozjet a v další zatáčce sjíždí ze svahu a nabourává do cedule s nápisem I want to belive. Ale kde nic není…však to znáte. Největší záhadou tedy ve výsledku zůstává, kam se ztratil příběh? Blahopřeji všem, kterým se ho podařilo objevit. Pokud nebudu k zastižení, jsem v hospodě a snažím se této záhadě přijít na kloub nad skleničkou něčeho ostřejšího….takhle by to opravdu nešlo.... ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Uz sa mi dlho nestalo, aby som videl 4 slabucke filmy za sebou. Prvy film Akta X, ktory som videl v roku 1998 ma milo prekvapil a preto som mal aj velke ocakavania od tohto druheho filmu. Zial scenar bol slaby a co je este horsie, film sa dlho vliekol a po nejakych nadprirodzenych silach, okrem toho ze pater Joseph Crissman mal nejake vizie, zial ani stopy. V podstate je to len kriminalny thriller, ktory este ani poslednu polhodinku nedokazal byt napinavy alebo zaujimavy natolko, aby som bol aspon na 60% spokojny, co je obrovska skoda pre takyto film... 04.08.2008 ________ David Duchovny - (Fox Mulder) +++ Gillian Anderson - (Dana Scully) +++ Amanda Peet - (Dakota Whitney) +++ Billy Connolly - (Páter Joseph Crissman) +++ Xzibit - (Agent Mosley Drummy) +++ Mitch Pileggi - (Walter Skinner) +++ Adam Godley - (Páter Ybarra) +++ Produkcia: Chris Carter +++ Hudba: Mark Snow, Pete Anthony +++ (Videl v kine 04.08.2008) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vaření z vody, mizerný scénář, pár narážek na staré dobré časy a zarostlý Mulder (no dobře, později se oholil) se Scullyovou chovající se jako frustrovaní manželé p X-letech... Myslím, že tenhle pokus měl zůstat nerealizován, Aktům X prostě televize slušela mnohem víc, tohle je slabý odvar, který nemá se seriálem nic moc společného. Není to napínavé, překvapivé a vlastně ani trochu tajemné. Pravda je možná pořád někde tam venku, ale tentokrát jsme neměli možnost ji ani začít hledat, protože Chris Carter natočil z nostalgie velmi průměrný krimi film, ale nic víc. Já mu z nostalgie a taky proto, že Mulderovi to pořád ještě celkem sluší (když se oholí), dávám 3*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní zavzpomínání na mnou kdysi tolik milovaný fenomén. První projekce ve mě vyvolala spíše zklamání, nicméně druhá dojem napravuje. Velmi rád jsem se po letech opět setkal se svými oblíbenými hrdiny a přestože se jedná o dosti vzpomínkovou záležitost, kde se často i bilancuje, tak se místy dostavilo to správné mrazení, které jsem měl vždy moc rád. 65% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Na konci scény kde Scullyová (Gillian Anderson) diskutuje o voľbách pre jej pacienta s nemocničnými administrátormi, na stene za ňou je niekoľko fotografii kňazov. Posledná je fotografia herca Brucea Harwooda ktorý hral Johna Fitzgeralda Byersyho, jedného z troch Osamelých Pištoľníkov z Aktov X a jeho spin-offu The Lone Gunmen. (molcan2)
  • Nápis „I Want to Believe“ se objevil i v české mobilní hře „Robberry Madness“. (Plukovnik538)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama