Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

sona123 

všechny recenze uživatele

A je jasné, odkud kopírovali Avatarovci. Nicméně to není na škodu a nutno podotknout, že Avatar je pochopitelně někde úplně jinde. Terra je pohádka, a to pohádka pro ty nejmenší (je-li vám víc než 8, můžete se trochu nudit, protože všechno to už jste viděli, v mnohem napínavější a akčnější podobě). Nicméně je to také pohádka poetická s koncem, jak má být, tak mhouřím oko a jdu s hodnocením trochu výš. A říkám si, že mít jen nápad (scénerie je nakreslená moc pěkně) prostě nestačí. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Nechci předbíhat a vycházím pouze z trailerů, ale BfT považuji za velmi chutný předkrm před Avatarem. Nějaké kradení se vylučuje příběhem, jenž tu byl, už když se v jeskyních porcovali mamuti. Terra je velice příjemný animák s humáním poselstvím, který dokazuje, že i u PC animace platí; "nápaditost před rozpočtem!" Společnost ,planeta, minulost i kultura Terry je zde velmi kreaitivně zobrazena, charaktery jednoduché, ale přitahující a dialogy dějposouvající. Příběh je zkratkovitý asi jako unavený vrátný na českých úřadech, ale fungující a i přes svou jednoduchost a přímočarost se mu daří bavit a vyvolávat emoce (také díky hudbě). Velké pozastavení si zaslouží animace, rozpočet byl zřejmě relativně nízký, ale u klávesnic se sešla parta šikulů a naplnila plátno životem, akcí, nápady, odkazy (které naleznete na každém rohu a nejen v animaci) a občas až neuvěřitalnými kousky (oči Terranů, bitvy apod). Jde o až nečekaně dospělý animák, který ovšem producenti nejspíš obrousili a okleštili, aby byl i pro děti (což byla chyba, protože, to s Terrou nejde a tak na to nešel skoro nikdo). Mrumilovná planeta je napadena civilizací na pokraji záhuby a bojuje o holou existenci - že jste to viděli už tolikrát?! Zkuste to ještě jednou... 80% ()

Reklama

tomeek 

všechny recenze uživatele

Letové a bojové sekvence za jasných 5 hvězd - za takové scény by se nemusely stydět ani Star Wars. Ale ta animace postav - bída. Chůze divná a vzhled figurek velice laciný. Nijak originální příběh, zato však originální prostředí... budiž! Tři a půl hvězdičky - pohodička. Znovu už to ale vidět nemusím. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět je tu zpracován poměrně obstojně a film zaujme především oddechovou akcí a pěkným vykreslením života na neznámé planetě. A komu vadí, že charaktery jednotlivých postav nejsou zobrazeny zrovna věrohodně, tak si jednodušše zvolil špatný film. Bitva o planetu Terra nabízí jen vzrušující dobrodružnou podívanou vhodnou pro celou rodinu, která se sice nikdy nestane kultovní, ale opomenout si také určitě nezaslouží. ()

Sandstorm 

všechny recenze uživatele

Podobný námět a hlavní myšlenku už jsem někde viděl. Že by v Avataru? Ano. A jak je to možné, když tento neznámý animák vznikl dříve, než Cameronův 3D (s)hit ? Starý lišák Cameron totiž obšlehnul film za miliony dolarů a já pak nemam plagiátořit seminárky! Dost o Jimmym...tomuhle filmu chybí lepší animace, ale to je kompenzováno originalitou příběhu, takže s místním hodnocením souhlasím 70% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)
  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)
  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)

Reklama

Reklama