Reklama

Reklama

Velký den slečny Pettigrewové

  • Velká Británie Miss Pettigrew Lives for a Day
Trailer

Guinevra Pettigrewová je postarší guvernantka s netradičními výchovnými metodami, která počtvrté přišla o zaměstnání. V agentuře je už považována za zcela neperspektivního pracovníka. Vedena náhlým impulzem sebere v agentuře ze stolu vizitku potenciální zaměstnavatelky a vydá se na uvedenou adresu. Tam najde mladičkou americkou zpěvačku Delysii, která se snaží v Londýně nastartovat kariéru. Než si stačí Guinevra uvědomit, že dívka nehledá chůvu, ale sekretářku, je okamžitě vtažena do jejího života. Ukáže se, že slečna Pettigrewová vládne nečekaným důvtipem a dokáže být neocenitelnou pomocnicí při řešení krizových situací. Obě ženy se brzy spřátelí a začnou se vzájemně podporovat v rozhodnutí vydat se na cestu za svým snem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Krásné, jemné, elegantní, nenásilné, usměvavé, optimistické, zamilované. Tak jednoduché, tak krásné. Ještě teď se usmívám. Jak lehce se dá natočit takový krásný film, bez výraznějších známých jmen a velkého rozpočtu. Příběh o jednom dni obyčejně chudé a své slečně Pettigrew, který začal výpovědí, následnou krádeží vizitky a lží. Pak už jenom sledujeme osudy jednotlivých postav a tleskáme pokaždé, když se zadaří. Herecké obsazení výborné, od hlavní postavy, a roztomilé Amy Adams, studenou mršku Shirley Henderson až po klavíristu s nádherným hlasem. A opět, bezstarostná láska kontrastující se začínající válkou. Film pro dobrou náladu. "..stačí když zakývete hlavou.." ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poměrně sympatická záležitost s vynikájící první polovinou a opět sladkou Amy Adams.Velká škoda,že ve druhé půlce začně film ztrácet trošku dech a s vypětím všech sil se dopotácí k očekávanému konci.Pokud by se film držel stylu první (skoro až ke grotesce směřující) půlky mohlo být hodnocení ještě lepší...70% ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Rozverná Amy Adams házející cukrbliky a špulící rtíky do všech stran. Frances McDormand starší, než skutečně je, resp. není to příliš lichotící role, která by ji dodala té nejlepší vizáže, ostatně, vlastně tu herečka ani příliš velký koncert nepředvádí, což nijak zvlášť ale nevadí a každopádně ztvárňuje skvělý protipól bezstarostnému mládí a frivolnosti Amy. Taky se tu hodně mluví, směje a mračí, šustí tu satén a krajky a klapou podpatky a celé to droboučkými krůčky dotančí ke zdárnému konci. Jste-li uvolnění, chcete-li se jen dívat a nenásilně se bavit, určitě se na slečnu Pettigrew podívejte, mne nijak neurazila (i když ze začátku to vypadalo dost děsivě), naopak. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Necelé 2 dny ze života již dávno odkvetlé zdánlivě celkem obyčejné anglické služebné, poté co jí pro její vyhraněné názory o tom, co je správné a morální, již poněkolikáté vyhodí z práce. Tentokrát zůstane skutečně na ulici a co ze zoufalství podstoupi je celkem milým trhle anglickým způsobem podáno v této "double love story" ()

made1 

všechny recenze uživatele

Opravdu si nemůžu pomoct. Moc nerada dávám plný počet filmům, od kterých jsem to nečekala, netěšila se na ně jako lyžař na sníh, ale tohle je přesně pro mě. Páni! Ps: dopsáno cca po mnoho měsících, ale ten film je o tom, co se může stát, když překročíte vlastní stín. Někdy lepší než volný pád... PS2: Ten jsem mimochodem zkusila. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama