Reklama

Reklama

Purpurové květy

Trailer 2

Obsahy(1)

Přítelkyně Patti (Selma Blair) a Kate (Debra Messing) se scházejí na večeři, aby společně oslavily Katiny 33. narozeniny a povyprávěly si o svých plánech do budoucnosti. Náhle se však obě dívají do očí své minulosti. V rohu na opačném konci restaurace sedí jejich milenci z univerzitních let, kterým daly před dvanácti lety kopačky: Brian (Patrick Wilson), z nějž se od té doby stal úspěšný autor detektivek a Murphy (Ed Burns), jeho současný právník. Následuje série událostí, díky kterým si všichni čtyři uvědomí nebezpečí a ošidnost prvních lásek a poznají nepředvídatelnost druhých šancí. Ve svém osmém filmu za posledních jedenáct let se Burns vrací do své oblíbené čtvrti Tribeca a zároveň pokračuje v zájmu o současná témata: rodinu, přátelství, kariéru, ambice a lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (39)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Někdy se to přihodí, že koukáte na film (nebo čtete knížku) a říkáte si: "Sakra, tohle je přece o mně." (Podobně jako to na večírku vnucuje jedna ze čtenářek postavě Patti.) Jenže tentokrát jsem koukal na druhou, protože jsem donedávna prožíval vskutku vztah, v němž jsem "hrál" Briana, zatímco "Patti" řešila své rodinné záležitosti. Takže jsem tomu dokonale rozuměl a pátou hvězdičku strhávám za plážový happyend, který se v mém případě nekonal. A nejen proto, že nemám tak luxusní plážový domek... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Stará láska nerezaví, ale ani nepobaví. Řešit krizi středního věku návratem k bývalým partnerům z vysoké školy se scénáristům jevilo jako dobrý nápad, ale už jim chyběla dovednost napsat to aspoň obstojně. A tak hlavní hrdinka váhá, tápe, opouští muže, vrací se k němu, opět ho opouští, protože se chce najít (asi se taky ztratila v tom zoufale nudném scénáři) a tak pořád dokola. Škoda, že hlavní part hraje nudnější z obou párů. Vzteklá zrzka s bývalým alkoholikem nabízeli mnohem dynamičtější vztah, ale dostali jen málo prostoru a to na úkor dvojice, která je tak mdlá a otravná, že ty knihy, které nakonec oba napíšou, nejspíš jednou skončí na seznamu povinné školní četby. /18. 3. 14./ ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Spíše konverzační romantický film o setkání bývalých lásek, které se později rozešly a vedly každý svůj život. Setkání po 15 letech. Kamarádky (Selma Blair, Debra Messing) si vyjdou na oslavu narozenin jedné z nich. Co náhoda nechce, ve stejném podniku sedí jejich bývalé lásky ze střední (Edward Burns, Patrick Wilson). Protože rozchody nebyly zrovna milé, dojde k ostřejší výměně názorů, ale posléze dalšímu sbližování těchto lidí. Problém je, že tři z nich jsou ale již zadaní... Vcelku příjemná, spíše konverzační komedie, která nepřináší nic nového, ale je natočena svižně, s nápadem, chytrým i když pomalejším rozvíjením děje, uvěřitelnými reáliemi, a se sem tam haprujícími hereckými výkony, které Selma Blair nezachrání ani svými knoflíky pod kobercem, jež vydává v jedné scéně za svá prsa. Menu i film naběhnou rychle, bez zdržování výstrahami, jako bonus je zde jen trailer (2:25) bez titulků. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Mimo hlavní proud natočené romantické drama, které zaujme svou upřímností. Edward Burns napsal, zrežíroval a zahrál si v příběhu ze současného New Yorku o tom, že stará, vlastně staré lásky nerezaví. Z filmu dýchá pohodová, klidná atmosféra. Nic převratného a přesto nebo právě proto film stojí za shlédnutí... ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Troška naivný film. Chcem ja vidieť ako po rokoch stretnem svoju lásku a všetko sa zase dá dokopy akoby nič. A samozrejme tu to môžeme vidieť, jedna veľká "náhoda" a zase je všetko ako za starých dobrých čias na škole. Toto jediné by som tomu mohla vytknúť. Plus postava super "sexy" manžela Selmy Blair - Chazza, mastiaceho si a vrieskajúceho hlášku "som tvoj manžel!" aspoň 3x za scénu, by som úplne zrušila. Totálny pako. Inak to malo niečo do seba. Slabší priemer. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se stal prvním v historii, který si neodyl premiéru na plátně, ale na internetu. (Olík)

Reklama

Reklama