Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (272)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sice standartně nablblá a dějově jednoduchá žánrovka, kde jsou vraždy víceméně okopírované ze slavné masírky SAW, nicméně nápad celé to natočit na kameru a prezentovat na internetu pod velice zajímavě se tvářící webovou stránkou se mi docela zamlouval a po dlouhé době tak byli tvůrci v rámci žánru alespoň trochu originální. Samozřejmě dějově se jedná o typicky lineární naháněčku na vraha, ale největší překvapení je paradoxně to, jak jasně je příběh nalinkován. Žádný divoký zvrat, přechod na druhou stranu barikády, ani děsivé zjištění, že je to vlastně tak či onak. Někdo to ocení, někdo ne. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Smrť v priamom prenose patrí do stovky mojich najobľúbenejších filmov. Vtip je iba v tom, že ide o rovnomenný film. ČSFD je, okrem iného, dobrá aj na zistenie, že tento film som už pred časom videl. Nič som si z neho nepamätal. Lepšie si pamätám jeho podobnosť s filmami série Saw alebo s jedným dielom seriálu Most. Pri takýchto filmoch si uvedomujem nedokonalosť mojich kritérií hodnotenia. A tiež zbytočnosť toho, aby som sa o tomto filme nejako rozpisoval. Morálna spoluúčasť divákov na páchanom zločine je dobrým námetom, ale zaslúžil by si lepšie spracovanie. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Voyeurství na síti, vzrušující smrt neznámé osoby a utrpení LIVE aneb kdo z nás je v nynějším globálně propojeném elektronickém světě bez viny, nechť hodí (do monitoru) kamenem. Ať se dívám, jak se dívám, nevidím nic letět.. Thriller předvídatelný jak výsledek hlasování ohledně omezení imunity zákonodárců odpočívajících v lavicích Poslanecké sněmovny naštěstí ukočíroval alespoň do stavu snesitelné průměrnosti dovedný řemeslník tohoto žánru Gregory Hoblit a snad i donutil diváka k zamyšlení nad otupělostí a cynismem společnosti nového tisíciletí, které se smrt dotkne, jen pokud zaúřaduje dostatečně blízko. Aniž bych chtěl podceňovat znalosti D.Lane v oblast výpočetní techniky, tak dle mého při čtení svých replik ve scénáři porozuměla nanejvýš 10 % textu. Hlavu vzhůru, Diane - já na tom nebyl o nic líp.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už je to desať rokov, čo americký režisér Gregory Hoblit natočil svoj posledný film. Jedná sa o titul "Untraceable", ktorý tuzemskí distribútori prekrstili na "Smrť v priamom prenose". Je to tuctový internetový kriminálny thriller. Hoblitova tvorba ma nikdy nijak zvášť neoslovila. Jeho režisérsky rukopis sa mi vždy zdal suchopárny. Točí filmy, ktoré nie sú úplne špatné, no sú šede priemerné. Nezanechajú v divákoch žiadny hlbší, trvalejší dojem. A ani snímok "Untranceable" nie je výnimkou. *** ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Neviem, je možné, že sa nejakým spôsobom znižujú nároky na dobrý film, ale mne sa tento páčil. Nadpriemer je to istý. Je to veľmi pútavá, záhadu nestrácajúca vecička. Okrem toho, keď sa zamyslíme nad zmyslom daného príbehu, uvedomíme si, že je z väčšej časti pravdivý a tým aj znepokojivý. Hlavná hrdinka sa nespráva iracionálne, to je obrovským plusom filmu. Rovnako ako aj Diane aj Billy svoju rolu zvládol skvele. To sa však nedá povedať o podaktorých vedľajších postavách. Celkovo film pôsobí zaujímavo, napínavo. Je však na môj osobný vkus málo dynamický. Je to síce thriller ako má byť, ale troška akčnosti by mu nevadilo. Soundtrack je príjemne počúvateľný. Určite sa nájde chvíľa kedy si ho pozriem znova. 65% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Některé zbraně používané ve filmu jsou airsoftové repliky zakoupené v místním obchodě. (Dr Lizal)
  • Griffin Dowd (Colin Hanks) se zmiňuje, že se chystá na rande se sekretářkou jménem Peggy. V seriálu Mad Man (od r. 2008) hrál Hanks postavu Otce Johna Gilla, kněze, který se seznámí se sekretářkou Peggy (Elisabeth Moss). (Dr Lizal)
  • Stránka www.killwithme.com existuje aj v skutočnosti. Vlastní ju filmové štúdio a slúži na propagáciu filmu. Stránka vyzerá ako počítač Jennifer Marsh vo filme. Do počítača sa nabúra vrah a návštevník stránky musí vyriešiť 4 testy od vraha, aby jeho stránku znefunkčnil. (ladko)

Reklama

Reklama