Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (329)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Od vánoční romantické komedie bych čekal humor, romantiku a sváteční atmosféru, ale Čtvery Vánoce nemají ani jedno. Vztah Vince a Reese je založen na tom, že si říkají "Miluju tě" každých patnáct minut, čas svátků poznáte pouze podle občasné koledy, hrající v pozadí, a vedlejší postavy jsou otravné až na půdu. Když navíc začne oscarová herečka házet dětmi ve skákacím hradu, člověku jen tuhne krev v žilách a nevěřícně třeští oči. Co tedy zbývá? Dvě vtipné scény (Josef/spasitel a Favreau/génius), spousta ohraného plkání o vztazích a pocit, že nudnější vánoční film asi neexistuje. Radši se vraťte o rok zpět a zkuste Freda Clause. 4/10 P.S. Nesnášíte Malin Akerman? Počkejte, až poznáte Kristin Chenoweth. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Nechápu. Zakončit komedii o dvou sympatických cynických nepřátelích falešné rodinné pohody, roztomile blinkajících kojenců, nechutných machistů a náboženských fanatiků tím, že je z minuty na minutu přetvořím do podoby, kterou celou stopáž ostentativně opovrhovali? V Hollywoodu evidentně běžná praxe, hlavně aby to skousla klasická středostavovská rodinka. Nic nekonformního, nic odvážného, jen obyčejná (vánoční?) romantika... 50% ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Obsah vypadal slibně - minimálně jsem čekal, že se budu bavit jako u Základu rodiny s S.J. Parker. Ale bohužel. Na jednu stranu jsem rád, že jsem se tu nesetkal s přespříliš tupým a trapným humorem, ale ani útrpné "vtipné scény", které mě spíš vytáčí, nejsou nic pro mě. A není to chyba herců. Celkově vzato něčemu jsem se ze začátku zasmál, ale bylo toho dost málo a po hodině a půl mám pocit, jako by ze mě někdo vysál dobrou náladu. Znova bych si to už nepustil. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě zvládl tak jedině nasrat! Někdo říká, že první půlka je lepší, mě naopak přišla katastrofální a kdyby jsem věděl, že stíhám ještě jeden film při cestě SA, tak to vypnu a dám tomu odpad. Měl jsem dobrou náladu, chtěl jsem vidět komedii, ale tenhle humor mi fakt nepasoval. Když se u komedie ani jednou zhluboka nezasměji a jen opatrně křivím pusu do tvaru rozpláclé paraboly, tak je to fakt smutné. Don Jon si právě z těchto komedií dělal srandu a ano zas to dopadne dobře. Jednu hvězdu za zlepšení druhé poloviny a druhou za úplný konec. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý pokus o trochu inú romantiku vo vianočnom filme, ale aj napriek dostatku vtipných momentov, to po scenáristickej stránke nedosiahlo na zaujímavý ROZCHOD!. Na Vianoce fajn, len sa treba pripraviť na pomiestnu otravnosť (neposlušnosť detí, pár zbytočne naťahovaných a preexponovaných scén)... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Jon Favreau hral Monikinho (Cortney Cox) milionárskeho priateľa Petea v seriáli Priatelia (1994), ale rozišli sa, keď sa chcel stať zápasníkom. V tomto filme hrá zápasníka. (S.Kok.i)
  • Mnoho důležitých scén ve filmu bylo výsledkem improvizace herců. (Greg)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama