Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (495)

kingik 

všechny recenze uživatele

Skvěle jsem se, i přes tu exkluzivní přeplácanost, pobavil. Dvojka je doslova zahlcena množstvím oživlých historických postav, až film místy ztrácí na přehlednosti, ale ta síla špičkových digitálních triků, která se valí minutu po minutě na diváka, je strhující. Ben Stiller už nedělá hlídače v muzeu, ale věnuje se podnikání, a záhy se dozvídá, že jeho staré muzeum je v rekonstrukci, a to znamená, že staré dobré postavičky putují do starého železa a budou nahrazeny zajímavějšími exponáty. Sympatické postavy z jedničky jsou celkem upozaděny a velký prostor tentokrát zaujmou desítky nových historických postav, at už kladných (slavná pilotka Earhart, Lincoln), nebo záporných (Al Capone, Ivan Hrozný nebo Bonapart), a tady nastává problém pro dětské diváky, kteří bez alespon základních dějin nepochopí řadu dobrých gagů, které právě těží se znalosti historie dávné i nedávné. Do hry navíc vstoupí faraon (Hank Azaria), který za pomoci kouzelné desky touží oživit svou prokletou armádu a ovládnout tak svět, a tak dojde ke strhující bitvě o záchranu starých muzejních kousků, ale potažmo i světa, která se ovšem nebere vůbec vážně. Některé osvědčené gagy se vrací (fackující opice) a přibyly i gagy velmi nápadité s oživlými slavnými obrazy nebo fotografiemi a sympatičtí rapující amoři, stojí za to vidět. Počínající románek Bena Stillera s pilotkou Amy Adams byl citlivě natočen. Dodávám, že film má dynamické tempo a režisér Shawn Levy se vybičoval k obdivuhuhodnému výkonu a upletl polkračování, které svého předchůdce v pohodě strčí do kapsy. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Opět se s Larrym vracíme do muzea, ve kterém se nám to hemží živými exponáty. Larry se stal managerem vlastní firmy a na muzeum už poněkud zapomněl. Nemilá skutečnost, že díky modernizaci se většina exponátů přesune do skladiště v hlavním městě, ale přinutí Larryho znovu zapojit všechny své síly a vyřešit tuhle situaci jako starý dobrý noční hlídač. Druhý díl poněkud zaostává v dějové výbavě filmu oproti jedničce, ale vynahrazuje to vizuální stránkou díky vyššímu rozpočtu. Bohužel to ale nestačí ani na procentuální vyrovnání laťky, kterou první díl nastavil a velmi to zamrzelo. Vtípky téměř stejného ražení, herecké obsazení se prakticky nemění. Takže typické dvojkové představení s nižším hodnocením. Trojka snad vylepší reputaci kamarádům z muzea. 50% ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele

Pokračování Noci v muzeu bohužel nedopadlo tak dobře jako první. Razantně ubylo na vtipech (pár se jich najde, ale kromě scény šaty/tunika to není nic tak dobrého jako v prvním díle). Naopak přibylo na romantické lince, což filmu spíše ublížilo, a to i když Amelia je zábavná postava. Na druhou stranu se tu najde pár dobrých nápadů (obrazy). 65 % ()

Falko 

všechny recenze uživatele

50%. Jednotku som videl dost davno, ale pamätam si, ze sa mi pacila viac, ako dvojka. Neviem, cim to bolo, ale uz mi to neprislo take vtipne, nepomohol tomu ani Ben Stiller, ktory ma vzdy rozosmial, ale musim uznat reziserovu snahu o zabavu, vela vizualnych efektov a hlavne skvelu hudbu Alana Silvestriho. Z mojho pohladu najväcsiu radost z tohto filmu budu mat deti, pre dospelaka to moze byt nudne. ________ Ben Stiller - (Larry Daley) +++ Amy Adams - (Amelia Earhart) +++ Owen Wilson - (Jedediah) +++ Hank Azaria - (Kahmunrah / Abe Lincoln) +++ Robin Williams - (Teddy Roosevelt) +++ Christopher Guest - (Ivan Hrozný) +++ Alain Chabat - (Napoleon Bonaparte) +++ Jon Bernthal - (Al Capone) +++ Steve Coogan - (Octavius) +++ Ricky Gervais - (Dr. McPhee) +++ Bill Hader - (George Armstrong Custer) +++ Eugene Levy - (Hlas Alberta Einsteina) +++ Johah Hill - (Brandon / Brundon - nočný dozorca) +++ Produkcia: Shawn Levy, Chris Columbus +++ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chybou dvojky je že už to nie je hravé, že už to nie je zábavné a že je to robené na silu, bez nejakej ujasnenej predstavy o čom by to malo presne byť a čo tým vlastne chceli tvorcovia povedať. Zápletka ktorá je na svoju jednoduchosť neskutočne naťahovaná, je kameňom úrazu celého filmu. Vďaka nej sa vytráca magickosť a zostáva akýsi konštrukt situácií, v ktorých postavy utekajú z miesta na miesto, kecajú a snažia sa byť vtipný a pri tom neponúkajú nič čo by sme už pred tým nevideli. Po všetkých stránkach zbytočný film, ktorý nezachraňujú ani šteky slávnych hercov a herečiek a už vôbec nie odkazy na hviezdne vojny. Ben Stiller sa celý čas tvári ako keby hlúposť toho filmu pociťoval. A Silvestri sa bohužiaľ len opakuje. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2009 ve Washingtonu D.C. (Varan)
  • Ve filmu několikrát zazní hudba z filmové série Indiana Jones (od r. 1981). (ČSFD)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama