Reklama

Reklama

I Love You Phillip Morris

  • USA I Love You Phillip Morris (více)
Trailer 2

VOD (1)

Steven Russel (Jim Carrey), šťastně ženatý muž, se dostane do problémů a odpykává si trest ve vězení. Zde se setká s Phillipem Morrisem (Ewan McGregor), do kterého se bezhlavě zamiluje... Inspirováno skutečnou událostí. Skutečný Steven Jay Russel se proslavil mnoha bizarními útěky z vězení, které realizoval vždy v pátek 13. Vydával se za soudce, lékaře, údržbáře. Při jednom útěku přepadl banku, když ho zatkli, předstíral infarkt a v nemocnici tvrdil, že má AIDS. Další útěk se mu zdařil, když si přebarvil vězeňský mundúr na zeleno a vydával se za bachaře. Poslední útěk se mu povedl v roce 1998 a po něm následoval trest 144 let za mřížemi. Bylo mu naměřeno IQ 169. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (831)

castor 

všechny recenze uživatele

Jeden je spíš introvert a naivka, druhý naplno využívá své vysoké IQ a schopnost ošálit kdekoho. Spojujeme tu homosexuální lovestory s příběhem o mazaném podvodníkovi, který by, když to s fintami zrovna neklapne, pláchl snad i z Alcatrazu. Celé je to sprosté a takové opravdové. Debutantský snímek dvojice režisérů, kteří stojí za skvostnou Bláznivou, zatracenou láskou, jenže tak trochu tápe, pro co se rozhodnout. Ono docela funguje, když sledujeme podvodné eskapády jednoho z homosexuální dvojice, a následně se uvolníme u úsměvné romance o gayích, jenže v druhé polovině už to začne tak nějak rušit. Prostě jedna z linií měla dostat přednost a pořádný prostor, a ne jedna druhou zastiňovat. No, a Jim Carrey? Truman Show, Muž na Měsíci, Majestic, Věčný svit neposkvrněné mysli. Přelom tisíciletí byl pro něj snový. Dva Zlaté glóby, komerční trháky (třeba Božský Bruce vydělal skoro půl miliardy dolarů), pořádné dramatické role. V posledních letech ale tenhle gumový génius přešlapuje. Tady je znovu v solidní kondici, což každý určitě rád ocení. Pořádné role si pořád zaslouží, jenže k tomu jsou potřeba odvážní producenti. Ewan McGregor je jím lehce zastíněný, nicméně samozřejmě také fajn. Cukroušek.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Netradiční romantika, výborná dramedie. Jim Carrey po Yes Man v další roli, která mu dokonale sedne, Ewan McGregor naopak sedne do jakékoliv role. Ti dva, kdyby snad byli homosexuálové, tak by se k sobě vážně hodili. Obdivuju oba dva, že do podobné role šli a prožívali ji stejně, jako kteroukoli další romantickou komedii / drama. Je zajímavé, jak bizarní příběhy někdy píše sám život, něco podobného se "vymyslet" asi nedá. Nečekejte zběsilou komedii, kde si Carrey se svým gumovým tělem dělá co chce (přece jen už na to pomalu nemá věk), ale dejte si dohromady jedna (Věčný svit neposkvrněné mysli) a jedna (Truman Show) a vyjde vám dva (příjemný výkon, ve kterém se dostane jak na zběsilé eskapády, tak i na vážné herectví). A stejný je i celý film, nevidím důvod proč jej nedoporučit. PS: Shawshanské pomrknutí na diváka - velké významné plus. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"I hate you Phillip Morris", hovorím za seba. Adoptované dieťa hľadá svoju mamu, hovorím si fajn, na tom by sa dalo stavať. Ale nie, k tejto nadhodenej téme sa už nevrátime a nasleduje pre mňa nepríjemné zistenie, že J. Carrey je buzík, rozvádza sa so ženou, tak fajn, snáď na tom bude táto komédia stáť. Nie ani na tom. Niekomu asi pripadá vtipné sledovať ksichty pri kefovačke medzi chlapmi, chlapské vášnivé bozky, tanec buzerantov a ich orálny sex. Nie, díky, nechcem. Väčšinou mi z toho bolo trápne a tých pár vtipných momentov to nezachráni. Do poslednej chvíle som čakal nejaký zvrat, ale nič. Táto chujovina ma obrala o 90 minút môjho drahocenného času. Keby v tom nehrali známe tváre, čo by z filmu ostalo? Strata času. 40%. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nějak mě tahle vážně-romantická úchylárna nechytla, nevím vůbec proč. Vtípky slabší, děj taky moc neodsýpá a navíc ani ten radostný pocit, když se dva dají dohromady tu moc nefunguje. Nejspíš proto, že ti dva jsou chlap a chlap. Ale i tak tam mohlo být alespoň něco, co by mě zaujalo. Jenže ne, zkrátka není tu nic. Jinak ne, nejsem homofób, dokonce "go gays!" ale mám prostě pocit, že z toho šlo vytěžit buď vtipnější komedii a nebo silnější drama, ten mix obojího mi nesedí. PS. ten film má i několik logických chyb, třeba nechat takovou kočku jako je Leslie Mann a odejít za jinou..ým chlapem, thats just wrong. even if u'r gay. seriously. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Něco takhle praštěného bych nečekal ani od Carreyho, ale musím říci, že jsem se na výsost bavil, ačkoliv tedy ani zamák nevěřim, že by se takhle určité okolnosti staly. Nakonec tedy čtvero ročních dob, ale nebýt jedné trošku utahanější linky, tak jsem o tom pětikvaltu vážně uvažoval...7.5/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 13 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Snímek je natočen podle skutečné postavy notorického podvodníka Stevana Jaye Russella (Jim Carrey). Ten má IQ 163 a na svém kontě několik útěků z vězení. V době premiéry byl ve výkonu trestu odnětí svobody v délce trvání 144 let, přičemž 23 hodin denně trávil na samotce. (wertcha)
  • Severoamerické tržby byly 2 miliony amerických dolarů, celosvětové pak činily 20,8 mil. (NIRO)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Carrey + McGregor = velká láska

Carrey + McGregor = velká láska

25.12.2007

K Vánocům patří příběhy o lásce, a tak tady pro vás jeden máme. Co na tom, že je to láska homosexuální a odehrává se za mřížemi? ;-) O komedii I Love You Phillip Morris, která bude režijním debutem… (více)

Reklama

Reklama