Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie nasadí jednoho ze svých nejlepších mužů, černocha Jacka Cartera, do akce proti překupníkovi kradených aut. Jack má za úkol proniknout prostřednictvím bílého zlodějíčka aut Archieho Mosese až k bossovi překupnického gangu Coltonovi. Jack si brzy získá Archieho důvěru a ke Coltonovi se dostane. O něco později, zcela náhodou, se však Jackova identita prozradí a v následující přestřelce je policista vážně zraněn. Je to ale nezmar, po dlouhém léčení se vrátí zpět ke své práci. Úkolem číslo jedna je dopravit Archieho k soudu, kde má svědčit proti Coltonovi. Problémy nastanou hned na letišti, když eskortu přepadne Coltonova banda. V průběhu dalšího děje jedna komplikace stíhá druhou a situace nutí Jacka i Archieho, aby táhli za jeden provaz. Jaksi nepozorovaně se z nich vlastně stanou parťáci, kteří si vzájemně chrání krk před pronásledovateli (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (113)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Málem ses nechal zastřelit. - To bylo ode mě hezký, že jo?" Kdybych měl nejlepšího kamaráda, se kterým bychom páchali lumpárny, tak by mne trošku mrzelo, kdyby mne zatkl. Proto rozumím tomu, že Archieho štve Jackova skromně zamlčená policejní placka a dokonce chápu i to, že Archieho kulka v Jackově hlavě taky přátelství moc nepřidá. Jsem prostě neuvěřitelně empatický. Navíc mám rád sandlerovský humor, ale tentokrát jeho střílené srandičky ne vždy zasáhnou černý střed terče a kriminální zápletka funguje pouze jako pozadí pro vtipné situace. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Celkévě jsou rozhodně lepší komedie, ale některý scény v tomhle filmu fakt neměly chybu. Hlavní dvojice Damon Wayans a Adam Sandler, která v podstatě dělá tenhle film je tady dostatatečně kvalitní aby nekazili dojem ze zábavných scén, ale něco navíc tady nepředvádí, James Caan je tady zase jen na chvilku, možná by si zasloužil trochu víc prostoru, ale v komedii by stejně asi moc nezářil a příběh sice neni nějak zvlášť ohranej, ale stupiditu nezapře, takže za těch několik fakt povedených scének a že to dokáže celkem zabavit si to zaslouží 3*, ale víc už ne ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že se Sandler na tomhle filmu nijak scenáristicky nepodílel. Prostě ho chtěli šoupnout do filmu jako hláškujícího blbečka, který nakonec všechno zachrání. Jenže tenhle buddy movie prostě nefunguje, protože ti dva nejsou buddies a ani se jimi nestanou. Otravné postavy v otravném příběhu, který v sobě nemá žádný nápad. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zlehka se rozjíždějící Sandler natočil už dávno tuhle svou starou klasiku, ve které se mluví sprostě a hodně se střílí, sem tam je ucházející vtípek, ale jinak je to celkem nudná (i když krátká, naštěstí) jízda bez něčeho výraznějšího. Na komedii až moc střílení, na akční film málo solidní akce. Raritou snad je jen skladatel hudby - Elmera Bernsteina bych tu opravdu nečekal. ()

Vocoun 

všechny recenze uživatele

Zábavná lehce nadprůměrná blbina na jedno odpoledne. Hlavní dvojice docela dobře šlape, doplňují se. Celkový příběh ne zrovna originální a ani tempo filmu není nijak závratné, ale má to docela dost slušných hlášek, slušný konec. Stopáž naštěstí není nijak přepálená, takže ten soubor vtipů a pár přestřelek může tu hodinku dvacet fungovat. Jak říkám, nic skvělého ale na zabití času postačí. Pěkné 3* - 64% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • V poslední scéně, ve které se má pes zhroutit na pult, je možné vidět lidskou ruku, která tahá psa právě k pultu. (KucC)
  • Natáčelo se od 4. března do 9. května 1996 v Kalifornii (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama