Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horský vzduch a k tomu krásná žena, to zamotá hlavu i třem chlapům současně... V nádherné tatranské přírodě žijí přes léto tři přátelé, správci vysokohorské chaty Pirin (Š. Kvietik), Valer (I. Rajniak) a „R“ (I. Mistrík). Z nich největší smysl pro humor má Valer. Ovšem také má největší slabost pro ženy. A rovněž pro pašování různého zboží z Polska. K údivu jeho kamarádů mu prakticky všechno hladce vychází. Jednoho dne však na chatu dorazí Pirinova půvabná manželka Saška (E. Vášáryová). Od té chvíle je přátelství tří nerozlučných mužů vystaveno těžké zkoušce. Takové, která může dokonce skončit tragicky… (Česká televize)

(více)

Recenze (204)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

a hlavně sem do toho cpát ideologii.Prostě to bylo o tom,že tři chlapi si spokojeně žili do doby, než se jeden zakoukal do ženské.ten film jsem poprvé viděla před mnoha lety a ani tak na něj neusedla patina času.Žádná digitalizace .Štáb se musel za záběrem poctivě i s technikou vyšplhat.Žádné "domalování" ve studiu.Ale zůstal ve mě pocit nostalgie ,protože většina protagonistů už nežije.A hezký chlapi tehdy vypadali jinak než v dnešní době. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Fatálny príbeh kamarátstva troch ľudí, ktorí milujú hory. Podstatné na ňom je, že sa tu všetky chlapské emócie riešili činmi. Neviem, či to bolo dobou, prostredím, alebo individualitami; a tiež, či je to lepšie ako zapletať sa do zbytočných intríg a nebáť sa o život. Povedal by som, že trápiť sa napokon nad tým, čo sa už nedá zvrátiť, je horšie ako nekonať, ale to už odbieham. Každopádne, film by sa dal dnes bez váhania zaradiť pod žáner bromance. Ako už bolo napísané nižšie, réžia sa niesla v duchu hesla "v jednoduchosti je krása" (Emília Vášáryová stvárnila tú jednoduchosť:). Ale jediné z vizuálu, čoho som tu čakal viac, je priestor na zobrazenie majestátnosti Tatier. Až na pár záberov na Medenú vežu, úvodnú a záverečnú sekvenciu, išlo väčšinou o príliš zblízka snímané skaly, aby som sa mohol ako divák dostatočne pokochať exteriérmi, a nadýchať sa v tejto špinavej Bratislave pre zmenu aj tatranského vzduchu. ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Nebyt velkeho platna, Liskovemu soundu a Mistrikovi tak se dostanu s hodnocenim daleko niz. Ano s ohledem na rok vzniku, hereckou spicku a tatranske scenerie se z toho dalo vytezit dakeko vic - promarnena sance, skoda, utopilo se to v melancholii filosofujicich sracicek - kdyby to bylo vic dokumentarni, udelali by lip. Pripijim na zeny zeny = pricinu a zaroven reseni vsech nasich problemu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dnes už by nikdo asi takový film nenatočil, nádherná horská balada s podmanivými Tatrami, krásnou Emílií Vašáryovou, škoda jen, že méně odvážnou než sestřička v Postřižinách a příběhem o pravém přátelství. I přes svůj tragický podtón působí Medená veža neuvěřitelně uklidňujícím dojmem. Chyběly mi tu tedy jen ty horské kozy... ()

D28 

všechny recenze uživatele

V mojom veľmi krátkom rebríčku slovenských filmov je na prvom mieste a pri jeho sledovaní sa vždy vo mne premelie neskutočné množstvo emócií.Nechýba ani pocit pýchy,že "sme" natočili takú nádheru.Vek-to je to jediné,čo mám s Medenou vežou spoločné,ona je totiž BEZCHYBNÁ.A určite ma prežije.Vďaka príbehu,ktorý je podaný profesionálne a s citom,vďaka hercom, hudbe,humoru i reálnosti postáv.Vtedy dávno v tom kine to musela byť bomba! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (29)

  • Kvôli zime a jej tehotenstvu museli Emíliu Vášáryovú (Saška) počas klapiek baliť do vakov. Taktiež mala svoju dablérku Darinu Požgayovú. (Raccoon.city)
  • Celkové náklady filmu boli vyčíslené na sumu 5 700 706 korún československých. (pravo)
  • Filmu sa podarilo do kín pritiahnuť 435 371 divákov. (pravo)

Reklama

Reklama