Reklama

Reklama

Tsunami

  • Jižní Korea Haeundae (více)
Trailer

Obsahy(1)

Haeundae je čtvrť v Pusanu proslulá svou pláží, na níž probíhá řada společenských a kulturních akcí, mimo jiné i pusanský mezinárodní filmový festival. Právě toto oblíbené turistické a obchodní centrum se stalo dějištěm historicky prvního jihokorejského katastrofického filmu. Nákladný spektákl, v němž se přes Haeundae přežene gigantická tsunami, staví na hollywoodských schématech, která ozvláštňuje lokálními motivy a především specifickým korejským lidovým humorem. Tradiční žánrové spektrum postav je zde naplněno figurami, které zastupují odlišné projevy každodenního života čtvrti – od nuzných rybářů přes zlatou mládež a managery až po developery. Jejich obyčejné životní útrapy tvůrci pojímají s burleskní nadsázkou, kterou nechávají probleskovat i skrz vypjaté scény, kdy hrdinové bojují o holé životy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

No, když už nic, tak alespoň vím, jak vypadá korejský béčkový film. Haeundae je jedno velké WTF. Už hnedka první hodina je slušný bizár. Snaha o komedii se tu naprosto míjí účinkem a je to spíše trapné, než vtipné. Strašně jsem se těšil, až všechny ty přeafektované hysterické postavičky spláchne voda. Po zhruba hodince jsem se dočkal a tsunami je jediný dobrý a docela i mrazivý moment filmu. A pak to začne znova, ale tentokrát jako spíše nechtěná komedie. Film hezky shrne snad všechna klišé katastrofických filmů, zaobalí to do hysterických odhalení ("Jsem tvůj otec! za doprovodu nesmírně dramatické hudby jasně vede) a neutuchajícího pláče. A nechybí ani tvrdě nacionalistický konec. A to vše za podpory příšerných přepálených hereckých výkonů. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ani bych se nedivil, kdyby polovina z korejských herců přišla o své hlasivky. Ano, i Haeundae je prošpikovaný emocemi nebo si na ně alespoň hraje. Především v první půli, kdy poznáváme hlavní hrdiny a nějakým způsobem se s nimi snažíme sžít. Sice horko těžko, protože výprava je fakt strašná, ale aspoň víte, kdo je kdo. Pro fanouška katastrofických filmů se tak stává zajímavá teprve druhá polovina filmu, kdy udeří ona obávaná vlna tsunami. Efekty jsou ucházející, ikdyž se nevyhly některým nešvarům, nedodělkům. 45% ()

Reklama

Folpa 

všechny recenze uživatele

Koukám, že tomu ostatní dali maximálně 3/5 takže já budu první, kdo dá 4, nedávám to z trucu, mě se to líbilo- dostal jsem přesně to, co jsem od toho čekal. Dobré triky, krásnou Ji-won Ha a navrch docela dost vtipných situací (ano měli být vtipné, není to vtipné ze zoufalství). Nevím, proč si takovéto filmy (viz film 2012) pouští lidé, kteří na něm nenechají ani niť suchou i když museli vědět do čeho jdou... no ne? ()

FFilipCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Klasické korejské zbytečné natahování a vycpávání děje vedlejšími nedůležitými románky. Těšil jsem se hlavně na zpracování příchodu tsunami vlny, a z toho jsem teda opravdu hluboce zklamán. Na to, že tam na východě jim ty vlny lítaj na pobřeží skoro každej měsíc (když to přeženu), tak se radši plácají s nechutně vypadajícími CGI efekty, který jsou zralý na facku, místo aby použili třeba nějakého reálně natočeného materiálu (třeba i jen jako vzor). ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Sledování tohoto katastrofického snímku z korejské produkce zamrazí o to víc, když vezmu v potaz, že necelé dva roky po natočení postihla Japonsko (které je od Korey co by kamenem dohodil) stejná katastrofa monstrózních rozměrů. Co se týká tsunami, tak u mě film obstál dost solidně, ale ta kaše kolem byla chvílemi opravdu pořádná kaše(!). Já si nemůžu pomoci, ale když sleduji nějaký hraný film z asijské produkce, tak se musím místy pousmívat, což bych skutečně nechtěl ani neměl, ale někteří asijští aktéři dokáží svými gesty člověka opravdu dostat. Zkrátka takový asijský odvar emmerichových katastrofických filmů, který stojí hlavně na skvělých efektech, působivé kameře a nádherné hudbě. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama