Reklama

Reklama

Cesta samuraje

Trailer

Samuraj Yang má od svého mistra za úkol vyvraždit členy nepřátelského klanu. Úkol splní, avšak nechá naživu malou holčičku, jejíž rodiče sám zavraždil. Rozhodne se o holčičku postarat a prchá s ní před svým vlastním mistrem a zabijáky ze svého klanu, kteří chtějí malou holčičku zabít. Útočiště nachází ve westernovém městečku plném cirkusových podivínů. Mezi nimi je i vrhačka nožů Lynne, jejíž rodina byla vyvražděna zlým zbojníkem a jeho družinou, která má nyní pod nadvládou město. Zbojník se do města vrací, tentokrát se však vesnice rozhodne bránit. Vykopají staré střelné zbraně a s velkou pomocí Yanga se zločinecké tlupě postaví. Doprostřed krvavé bitvy přichází i Yangův klan samurajů, kteří Yanga nakonec vystopovali. Samurajský klan a zlá zbojnická tlupa se navzájem víceméně pobijí. Zabití vůdce zločinecké bandy však čeká na Lynne... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl omylem. Mojí chybou jsem si sehnal tohle místo Ghost Dog – cesta samuraje. :-) Byla to příšerná ptákovina. Jde o splácaninu všeho možného. Evidentně to mnoha divákům nevadí. Hlavně, že je tam hodně efektů a je to akční. Jednu hvězdu nechávám za pěknou hlavní hrdinku. Jinak si příště dám více pozor na ty „skvělé“ české překlady názvů filmů. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Uklidněte se a poslouchejte. Toto je příběh o smutný flétně, smějícímu se dítěti a plačícím meči. CITÁT - Jsi pomalejší než melasa v lednu.......... Vizuálně krásné prostředí, souboje, čest, zrada a pomsta. To je příběh válečníka, který se stal nejlepším šermířem v historii a pak přišel na to, že to možná bylo zbytečné. Sbalil dítě a odjel na západ. Zde se začal učit, to co už měl dávno umět. CITÁT - Je lepší vidět něco růst, než to kosit........ Tanec nožů ve 35 minutě je nádherný a obsahuje i mou oblíbenou kamerovou scénu. Kamera se zde otáčí okolo ústřední dvojice až se z toho divákovi motá hlava. CITÁT - Už se ti zastavilo srdce?........ Zápletka okolo 44 minuty se mi osobně moc nelíbila. Připadala mi zbytečná. Akorát probudila "plačící meč", což vlastně byl jediný účel této scény. Příběh by tak totiž nemohl pokračovat. Pak se vkrade i fenomén zvaný láska. CITÁT - Udělala jsi to, co jsi udělat musela........ No a od té scény ve 44 minutě ztratil děj příběhu tempo a začal být chvilkama i nudný. Ve své třetí části se však vrací ten původní rytmus a vše se zase rozjede. V 66 minutě si můžeme vychutnat jakousi parodii na Japonské stínové divadlo, což je nepochybně krásná scéna. Také je boží průchod nejlepšího šermíře v historii městem. Příběh má několik finálních soubojů. Povedená je hudba, kterou dělal Jovier Navarrete a v neposlední řadě i kamera - Woo Hyung Kim. ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Hodně stylizovaná směsice Východu a Západu, ve které tajemný šermíř utíká před svým osudem do Ameriky, kde se snaží nalézt nový smysl života. Třístovkové filtry docela fungovaly, béčkový příběh nevadil, hlavní hrdina byl dostatečně tajemný, jen choreografie soubojů si zasloužila trochu víc péče. Celkově jsem poměrně spokojen, docela jsem se po prvních ohlasech obával, že to bude katastrofa. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Už se vám někdy stalo, že jste byli v něčem tak dobří, až vás to nudilo? Yang je nejlepší bojovník na světě a z jeho laxního stylu boje jde znát, že už ho to moc nebaví. Jeho soupeři se pohybují jako zpomalený film a tak mu stačí mávat kolem sebe katanou a ... však on už se někdo napíchne, nebo na ni aspoň naběhne. A tak není divu, že se při plnění posledního úkolu zamyslel a mimino které měl zabít...když ono se tak hezky usmívalo...ušetřil. A protože tím nakrknul svého zaměstnavatele, sbalil mimčo a namířil si to přímo na západ. Podivný east-west slepenec zaujme stylizovaným lookem, zdravým nadhledem, hudbou a samozřejmě Geoffrey Rushem. Kdyby bylo i nějaké to kvalitní wushu, nebo mečování na úrovni, určitě bych projevil o dost větší nadšení. Jenže Yang mával mečem jako vlaječkou na průvodu 1. Máje a ostatní se mohli přetrhnout ve snaze se na něj napíchnout, nebo se aspoň říznout. Dutý scénář je díky stylizaci a už zmiňovaném nadhledu vcelku postačující, protože Cesta samuraje neaspiruje na Oscara a za úkol má především pobavit. Což se v mém případě vcelku povedlo, takže 3* PS: Western, akční...jasně, ale fantasy?! To ani náhodou. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyto filmy, hodně rád. A tak vcelku natěšený jsem s filmem začal a celkem dost zklamaný s ním skončil. Tady pan režisér, pravděpodobně obrovský fanda Snydera, přivede nejlepšího bojovníka všech dob do vesnice retardovaných, pravděpodobně navzájem se rozmnožující rodiny, aby se zde zamiloval do pravděpodobně nejméně retardované ženy. Nemá cenu zde zmiňovat všechno, to člověk musí vidět. Ale tento film na mě působí ať chci nebo ne, pouze jako levná kopije, Made in China! V tomto případě tedy Korea. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Zatímco obyvatelé městečka očekávají příjezd plukovníka a jeho mužů, můžete si povšimnout jejich vybraných oděvů, kostýmů a pitoreskních doplňků, a právě zde lze objevit černý šátek obvázáný kolem Ronova (Geoffrey Rush) krku, který z jeho krku v následném boji záhadně zmizí. (Conspi)
  • V průběhu boje mezi obyvateli městečka a plukovníkovými muži si lze povšimnout Ronalda (Geoffrey Rush), jak svoji výstavní kulovnici láduje náboji holým palcem, kdežto v záběru následujícím bezprostředně poté, kde pálí jednu ránu za druhou, se na jeho rukou nacházejí černé kožené rukavice. (Conspi)
  • Je možné všimnout si, že malba na stěně salónu je parodií obrazu francouzského malíře Edouarda Maneta "Dejeuner Sur L'Herbe", kterou tvůrci filmu upravili k obrazu svému. (Conspi)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Reklama

Reklama