Reklama

Reklama

Fred Astaire hraje v tomto titulu autentickou roli módního fotografa (inspirovanou životem kameramana Richarda Avedona), jenž promění Hepburovou v pařížskou modelku. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer

Recenze (101)

mortak 

všechny recenze uživatele

Jako existencialista tento film nenávidím, Audrey sežeru všechno, jen ne intelektuálku a při každém dialogu na téma empatismus se mi chtělo zvracet. Funny face vlastně není plnohodnotný film, jako spíš slepenec čísel a písniček ze starších broadwayských muzikálů, a tak když pominu děj a soustředím se jen na jednotlivá čísla, mohu dát s klidem tři hvězdičky za profesionalitu. Fred jako toreador, to se prostě nikdy neokouká. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dnes již téměř nesrozumitelné dílko, hravý muzikál, parodie módního průmyslu nebo óda na Paříž? Těžko soudit, příliš mnoho klišé se vrství jedno přes druhé a do toho ten přezrálý Astaire a ta údajně líbící se Audrey. No, není to dobré. Proměna intelektuálky s legračním obličejem do modelky světového formátu se jednoduše nekoná, ačkoli ona by ráda... Nebo snad v onom magazínu by byli rádi za změnu. Buď jak buď, krátká kariéry této ikony, která vypadala jinak, než celé generace před ní (a pouze tím se měla stát nesmrtelnou), naštěstí brzy zhasla. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, v porovnání s dalšíma 2 snímky režiséra Donena, a to "Zpívání v dešti" a "Šaráda", Funny Face pokulhává. Trochu mi to připomínalo slabší odvar již zmíněného slavného muzikálu. Ten však zas neměl Audrey. Ta zde byla kouzelná jako vždy a bylo docela jedno, jestli v pozici knihovnice nebo modelky (ikdyž ten první záběr na "novou" módní ikonu v růžovobílých šatech mi vykouzlil na tváři leda tak neurčitý a znechucený úšklebek; vůbec mě ta růžová barva a modeling jako takový ve filmu docela dost iritovaly). No a pak její taneční umění zasluhující hlasitý potlesk a zpěv, který nebyl sice zázračný, ale i tak se mi líbil (aspoň nějaká satisfakce za to sprosté přezpívání v My Fair Lady ;-) ). Freda Astaira jsem viděl ve filmu poprvé a s jeho hereckým (ten chlap má nějaký charizma) a tanečním, pěveckým projevem (jo, dával si to) bylo moje divácké oko docela spokojené. Jako romantický muzikál Funny Face podle mě funguje dobře, ale o žánru komedie (toho humoru tam bylo jak šafránu) by se dalo docela s úspěchem polemizovat. Ve výsledku slabší 4*. " I love your funny face, your sunny funny face..." ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nečiní mi větší potíže sledovat přeměnu knihovnice v modelku, ale přirozená krása Audrey Hepburn se pod nánosem chemie na ksichtík naprosto vytratila, takže v těchto okamžicích jsem skutečně trpěl. To je však v podstatě jediná výtka, protože jinak je Funny Face muzikálem velmi rozverným a jeho hudební i taneční čísla mi přišla k chuti. Rád bych ještě upozornil na tento tanec, který sice vybočuje z nálady snímku, ale pro mne představuje famózní ztvárnění svobody lidského vyjádření - http://www.youtube.com/watch?v=r3oxqmKGM5g. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Aj keď Singin' in the Rain je oveľa oveľa lepší muzikál, ani Funny Face nie je na zahodenie. Spevácke čísla sú dosť nevýrazné, ale zato tie tanečné sú celkom fajn, hlavne keď je na scéne krehká kráska so zasneným pohľadom Audrey Hepburn. Trochu mi vadilo, že jej nevybrali mladšieho hereckého kolegu, no ale prepáčim im to. Výber lokalít v Paríži je super, najviac sa mi páčilo fotenie v prostredí Château de la Reine Blanche (Audrey v bielych šatách, jarná lúka, jazierko a biele húsky). "Girls, think pink!" [arte] ()

Galerie (117)

Zajímavosti (19)

  • V průběhu úmorného letního filmování se Audrey vrátily potíže s příjmem potravy. Ke konci natáčení zhubla o osm kilo. (Peti_Zu)
  • Při jedné taneční scéně přišel režisér Stanley Donen s požadavkem, aby si Audrey k černým kalhotám a botám oblékla bílé ponožky. Herečku tento požadavek zcela ohromil, režisér však trval na svém. Audrey se nejdříve rozplakala a utekla do šatny. Vrátila se však jako profesionálka s navlečenými ponožkami. Po zhlédnutí natočené scény poslala režisérovi vzkaz, že měl pravdu. (Peti_Zu)
  • Modelku Marion hrá Dovima, jedna z najväčších modeliek svojej doby, ktorá často spolupracovala s Richardom Avedonom. (TheRoller)

Reklama

Reklama