Reklama

Reklama

Vinyan

  • Česko Dobyvatelé barmské džungle (více)
Trailer

Neschopni akceptovat ztrátu svého syna v katastrofickém Tsunami v roce 2005, Jeanne a Paul zůstávají žít v Thajsku. Jeanne, upnutá k faktu, že tělo jejich syna nikdy neobjevili, utvrzuje sama sebe, že jejich syn byl po katastrofě unesen překupníky drog a stále žije. Paul je skeptický, ale nemá sílu sebrat své ženě poslední naději. Oba se vydávají na hrozivou cestu tropickou džunglí ovládnutou piráty - ve své paranoie objevují nadpřirozenou říši, kde mrtví nejsou nikdy skutečně mrtví a kde se noční můry a posedlost protínají s hrůzostrašnou realitou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mohl by mi někdo prosím vysvětlit, co konkrétně v tomto snímku mělo zastávat ten "hororový" prvek? Já si totiž žádného nevšimla. Vinyan má podivný a nezáživný příběh, v němž se po celou dobu neděje téměř nic. Realita se zde prolíná se sny a představami, což má zřejmě v divákovi vzbudit obavy a neklid. Ve mně to vzbudilo pouze narůstající nezájem a nudu. To nejdramatičtější se odehraje hned v úvodu a jedná se o samotné úvodní titulky. Tím je zřejmě ona "hororová" část kompletně vybrána a zbytek, co na Vás bude v Barmské džungli čekat, je jen monotónnost, šeď a nuda. Pokud Vám však k navození strachu a pocitů hrůzy stačí pár psychadelických vizí a skupina pralesních dětí s obličeji nalíčenými na bílo, Vinyan se Vám jistě postará o napjaté chvilky. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Děsivá exotická pouť rodičů za hledáním jejich ztraceného syna při tsunami v roce 2005, kde matka – ač otec poměrně skeptický – stále doufá v jeho nalezení. Je totiž možné, že jej unesli překupníci drog. Vinyan je psychedelické drama, v němž mnohdy netušíte, co je reálné a co surreálné či halucinace, co je pouze metafora, co je zkratka. ~ /dále možné spoilery/ Bloudění barmskou džunglí připodobňuje zmatek v mysli ženy po ztrátě svého syna a jeho neopodstatněné hledání a dožadování se ho, ačkoli je dávno mrtvý. Nějaké / jakékoliv dítě vs. to pravé dítě, jejich dítě, dítě, které hledají. Obě navzájem se vylučující entity však ještě prohlubují beznaděj a bezvýchodnost. ~ Benoît Debie za kamerou odvádí opět skvělou práci. Oceňuji vizuální stránku i zvuk, které zdařile vystihují / definují stále se horšící stavy ženy, její úpornou iracionální snahu najít dávno ztracené. ~ Tento koprodukční snímek pojednává (mimo jiné!) o ztrátě syna, potažmo o ztrátě rozumu. O psychologickém rozkladu člověka a jeho racionality. O neschopnosti akceptování ztráty blízkého. O cestě z civilizace do džungle, ze známého do neznámého, z jistoty do černé díry… Tematická podobnost s Trierovým Antikristem. ~ ~ Když někdo zemře, zahyne jen jeho část. Duše zůstane zmatená. Ovládne ji hněv. Stane se z ní vinyan. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Ještě dva,tři podobný frantíkovský filmy,a budu necenej poslat do tý země sanitku plnou svěracích kazajek.Co to jako bylo za kokotinu.Dva manželé hledaj ztracený dítě,a i když chápu,že je to na psychiku dost naročná chvíle,a pro nalezení udělá člověk všechno,propadaj se,hlavně ona,do šílenství,nějaký pomalovaný děti tam házej bahno,a já vlastně nevim co to znamenalo.Fakt vopruz.10%. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Snaha o mysteriózní drama to byla přímo urputná. Bohužel to však nefunguje, sáhodlouhé prolézání džunglí postrádá napětí a nudí. Horečnatý závěr je skoro směšný, zejména, jak se tam pořád tyčí mlčenlivé, příšerné děti. Jo a popisek distributora, že je to ve stylu Dobyvatelů ztracené archy je důkaz opravdu těžkého horečnatého deriliria. /6.6.2010/ ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o hodně syrovější snímek, když už je tu tag New French Extremity a s Hororem to též nemá skoro nic společného, možná atmosféra v určitých scénách byla mrazivá. Po herecké stránce nemám co vytknout, ale film je za mě dost prázdný a ve výsledku jsem nic nedostal. Slabší trojku dám, právě za tu atmosféru a děsivé lokace. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Emmanuelle Béart měla během natáčení dvakrát zánět v uchu. (Cheeker)
  • Scéna v go-go baru byla natočena hned první den. (Cheeker)

Reklama

Reklama