Reklama

Reklama

Duch ve stroji

  • Česko Ghost in the Shell (více)
Trailer 2

Major (Scarlett Johansson) je velitelkou Sekce 9, speciální policejní jednotky, která bojuje proti těm nejhorším kyberzločinům. Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je svět závislý na moderních technologiích ještě víc než dnes a každé narušení technologického řádu může mít nedozírné následky. Koneckonců i hrdinka filmu je hi-tech produktem, dokonale vyváženou kombinací robota a člověka. S lidským mozkem a vyspělou robotickou schránkou se Major snaží dopadnout zločince, jehož cílem je zničení společnosti Hanka Robotics, lídra ve vývoji umělé inteligence. Major se však nepotýká pouze se zlem, ale také s vlastními pochybnostmi, když ji začíná zrazovat jediná nedokonalá část jejího jinak dokonalého těla – mozek. Čím dál častěji se jí v hlavě vynořují nesrozumitelné vjemy, které se zpočátku snaží potlačovat, ale posléze podněcují její zvědavost a přirozenou touhu přicházet záhadám na kloub. Tyto vjemy by mohly být otisky její předchozí existence, mohly by být klíčem ke vzpomínkám na její lidské Já, mohly by být klíčem k otevření její osobní Pandořiny skříňky, po němž se už na svět nebude dívat stejnýma očima. Protože všechno je jinak... (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (780)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tvári sa to ako hlbokomyseľné sci-fi, ale tieto témy boli "in" a prevratné niekedy v 90. rokoch, zhruba v čase vzniku pôvodného filmu. Dnes je to už len otrepaná báchorka a film celkovo na úrovni trochu drahšieho Resident Evil. S tým rozdielom, že Resident Evil je väčšia zábava a Milke verím tú killerku omnoho viac Šarlotke. Celkovo u mňa zbytočný a miestami dosť nudný film, ktorý zachraňuje úderné finále s tankom a Kitanovou pištoľníckou scénou (ktorá má väčšie gule ako všetky tie trikové ohňostroje). 5/10 ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Myšlenkově poněkud analogová ozvěna cyberpunku, která je řemeslně bez problémů a hezky se na ni kouká, ale ani s náskokem dvou dekád se na Matrixy absolutně nechytá, a to ani akcí, ani triky (ty komplet CGI scenérie jsou příliš umělé). Scarlett je nepřesvědčivé dřevo s jedním výrazem a ani digitální zeštihlování ji nespasí. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Sterilní kastrovaný pohrobek fenoménu GitS, který předvádí řemeslnou rutinu, z níž jen občas vykoukne světlejší moment, který se ale málokdy zmůže na něco sofistikovanějšího, než doslovnou citaci. Před 18 lety se Matrix původním GitS inspiroval a odstartoval nový typ akčního filmu, na jehož konci teď stojí hraný Ghost in the Shell a není v žádném ohledu lepší. Kruh se uzavřel a nic z toho. Jen spousta prohřešků vůči filmovému i seriálovému vesmíru, které jen dokazují, že autoři látku absolutně nepochopili.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud má taková pi*ovina stejné nebo lepší hodnocení jak poslední Vetřelec, tak něco je s filmovými diváky v nepořádku. Vždyť tohle nemělo ani hlavu ani patu a definitivně to znamená tři věci. Tohle není ani náhodou druhý Blade Runner, Rupert Sanders je definitivně hodně velký neumětel a zatřetí Scarlett Johansson by se měla hodně vážně obávat o svou kariéru. 20% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Překvapení jako hrom. Čekal jsem klišoidní akční sci-fi, co vaří z tématické vody dob dávno uběhlých, ale dostal jsem chytrou sci-fi, se super hudbou, opravdu fantastickým zpracováním (digitální orgie se konají, ale v tom nejlepším slova smyslu), perfektní "Deus Ex meets Blade Runner meets Total Recall" atmosférou a fajnovou akcí. Tématem "člověk ve stroji" to samozřejmě neni žádná novinka, nicméně nehodlám kvalitně napsanej, zfilmovanej a zahranej film hejtit jen kvůli tomu, že tohle "už tu bylo". Jako by snad někomu vadilo u komixovek, že pořád dokola superhrdinové musí zachraňovat svět, anebo že k nám pořád přistávaj mimozemšťani - víceméně kvůli těm samým věcem. Jako závěr musím dodat, že předlohu jsem nečetl a anime jsem taky neviděl, takže nejsem nijak citově ovlivněnej jakožto k remaku. Opět, čistý čtyři hvězdy, ale kvůli zdejší podhodnocenosti a obecnýmu nesmyslnýmu hateu nadhodnotím. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (18)

  • Film během svého vzniku byl několikrát upraven a přepsán. Verze s Margot Robbie se velmi lišila od té současné, ve které například chybí několik scén z upoutávek. Kromě toho její původní sestřih, který byl několik měsíců před premiérou promítán, byl o mnoho filozofičtější a delší a měl i jiný konec. Publikum ale na to reagovalo negativně a tak byl film zkrácen do své nynější podoby. Nepoužitého materiálu je až 30 minut. (Jack_6428)

Související novinky

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

04.07.2018

Herečka Scarlett Johansson (Vicky Cristina Barcelona, Lucy) a režisér Rupert Sanders (Sněhurka a lovec) za sebou mají čerstvě spolupráci na filmové adaptaci slavné mangy Ghost in the Shell. A zřejmě… (více)

Akira od režiséra Thora?

Akira od režiséra Thora?

21.09.2017

Letošní hraná verze Ghost in the Shell moc velký byznys neudělala. Hollywood se z toho ale nepoučil a studio Warner Bros. momentálně žene do kin Akiru. Šestidílná manga Katsuhira Otomy se v roce 1988… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

06.01.2015

Když se v rozmezí čtvrt roku objevíte ve dvou akčních filmech, které vydělají 714 a 458 milionů dolarů, nabídky na další výbušné role se k vám jen pohrnou. A přesně to je případ Scarlett Johansson,… (více)

Reklama

Reklama