Reklama

Reklama

Duch ve stroji

  • Česko Ghost in the Shell (více)
Trailer 1

Major (Scarlett Johansson) je velitelkou Sekce 9, speciální policejní jednotky, která bojuje proti těm nejhorším kyberzločinům. Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je svět závislý na moderních technologiích ještě víc než dnes a každé narušení technologického řádu může mít nedozírné následky. Koneckonců i hrdinka filmu je hi-tech produktem, dokonale vyváženou kombinací robota a člověka. S lidským mozkem a vyspělou robotickou schránkou se Major snaží dopadnout zločince, jehož cílem je zničení společnosti Hanka Robotics, lídra ve vývoji umělé inteligence. Major se však nepotýká pouze se zlem, ale také s vlastními pochybnostmi, když ji začíná zrazovat jediná nedokonalá část jejího jinak dokonalého těla – mozek. Čím dál častěji se jí v hlavě vynořují nesrozumitelné vjemy, které se zpočátku snaží potlačovat, ale posléze podněcují její zvědavost a přirozenou touhu přicházet záhadám na kloub. Tyto vjemy by mohly být otisky její předchozí existence, mohly by být klíčem ke vzpomínkám na její lidské Já, mohly by být klíčem k otevření její osobní Pandořiny skříňky, po němž se už na svět nebude dívat stejnýma očima. Protože všechno je jinak... (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (779)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Pôvodné anime je kultová klasika, ktorá inšpirovala nespočet ďalších filmov, ale keďže cyberpunkové sci-fi nie je nič, čo by sa v kinách bežne objavovalo, aj napriek nižším očakávaniam som tomuto hranému americkému remaku skúsil dať šancu a nakoniec som z výsledku príjemne prekvapený. Dejovo sa to s predlohou nedá absolútne porovnávať, tá bola neporovnateľne inteligentnejšia a prepracovanejšia, tento remake prakticky ponúka len tú krimi líniu bez toho, čo je na predlohe to najzaujímavejšie, ale viac som ani nečakal. Kriminálna línia je aj tak celkom atraktívna a celé je to nadmieru dynamické, pomerne nápadité a film si po celý čas udržuje slušnú úroveň zaujímavosti. No hlavným kladom je aj tak to celé cyberpunkové prevedenie, ktoré sa mi tu mimoriadne páči a aspoň film vyzerá úplne inak, než vlastne celá žánrová konkurencia. Slušné je aj obsadenie, jedine Scarlett Johansson pôsobí trochu rozporuplnejšie, nie je zlá, ale asi by som v tejto úlohe chcel niekoho vhodnejšieho. Prekvapil ma ale jej partner, ktorý už asi ani nemohol byť vybraný lepšie, Pilou Asbæk bol skvelá voľba, poteší aj Takeshi Kitano, Michael Pitt a Michael Wincott. Spokojný som aj po stránke akcie, tu sa síce nenájde nič veľkolepé, ale aj tak mi všetky tie prestrelky a naháňačky prišli veľmi dobre natočené a technicky špičkovo zvládnuté. Len nemuseli až tak moc kopírovať predlohu. Ale najväčším kladom filmu je aj tak samotný vizuál, ten je úžasný, perfektné interiéry, exteriéry a celkový vzhľad mesta, toto už snáď ani nemohlo dopadnúť lepšie. Ale plusom je aj atmosféra a hudba, aj keď aj tu sa Clint Mansell opäť len snaží čo najviac približovať originálu. Takže aj ako priaznivec originálu, musím tento hraný Ghost in the shell hodnotiť kladne, v dobách, keď blockbustery vyzerajú ako cez kopírku ma takýto vysokorozpočtový minimálne vizuálne a technicky nápaditý film len poteší. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"73% obyvatel světa se kyberneticky vylepšuje. Přece nechcete zaostat." No tak to rozhodně nechci. Okamžitě kupuju nový oči, kolena, játro a páteř. Vlastně nekupuju. Já jsem totiž analogovej pardál a v tomhle epileptickým digitálu by mě nějakej duch určitě oblafnul. Prostě bez ostychu přiznávám, že nerozeznám pravého eskortbota od hacknutého gejšobota a proto film hodnotím pouze erudovaným postřehem - docela to šlo. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud má taková pi*ovina stejné nebo lepší hodnocení jak poslední Vetřelec, tak něco je s filmovými diváky v nepořádku. Vždyť tohle nemělo ani hlavu ani patu a definitivně to znamená tři věci. Tohle není ani náhodou druhý Blade Runner, Rupert Sanders je definitivně hodně velký neumětel a zatřetí Scarlett Johansson by se měla hodně vážně obávat o svou kariéru. 20% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pletky s Hankou se evidentně nevyplácí, vím to. Znala jsem jednu a byla to pěkná mrcha! Každopádně na mě film zapůsobil, a to i přesto, že působil digitálně přeplácaně, lacině a nudně. Já jako asijský analfabet, neznalec předloh, hodnotím podle prvního dojmu a ten je depresivní a temný. Což byl, předpokládám, účel. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Who the fuck is Rupert Sanders a proč takový neumětelský rutinér dostane 150 milionů, solidní herce a dobrého skladatele, přičemž vytvoří nudnou, zoufale nenápaditou, sterilní srágoru plnou potemnělých záběrů, nezáživného děje a logických lapsusů ? Se všemi těmi hejblátky a cingrlátky v podobě načechraného vizuálu velkoměsta se přitom daly dělat takové divy ! Inspirace z Atlasu Mraků a Blade Runnera zcela zřetelná, ale naprosto nevyužitá. Po tomhle zklamání alespoň jistě víme, že tohle vyumělkované prázdno v Blade Runnerovi 2 nechceme ! ()

Galerie (121)

Zajímavosti (18)

  • Film během svého vzniku byl několikrát upraven a přepsán. Verze s Margot Robbie se velmi lišila od té současné, ve které například chybí několik scén z upoutávek. Kromě toho její původní sestřih, který byl několik měsíců před premiérou promítán, byl o mnoho filozofičtější a delší a měl i jiný konec. Publikum ale na to reagovalo negativně a tak byl film zkrácen do své nynější podoby. Nepoužitého materiálu je až 30 minut. (Jack_6428)

Související novinky

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

04.07.2018

Herečka Scarlett Johansson (Vicky Cristina Barcelona, Lucy) a režisér Rupert Sanders (Sněhurka a lovec) za sebou mají čerstvě spolupráci na filmové adaptaci slavné mangy Ghost in the Shell. A zřejmě… (více)

Akira od režiséra Thora?

Akira od režiséra Thora?

21.09.2017

Letošní hraná verze Ghost in the Shell moc velký byznys neudělala. Hollywood se z toho ale nepoučil a studio Warner Bros. momentálně žene do kin Akiru. Šestidílná manga Katsuhira Otomy se v roce 1988… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

06.01.2015

Když se v rozmezí čtvrt roku objevíte ve dvou akčních filmech, které vydělají 714 a 458 milionů dolarů, nabídky na další výbušné role se k vám jen pohrnou. A přesně to je případ Scarlett Johansson,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno