Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (452)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Deborah Lurie: 1. Paperweight - Schuyler Fisk/Joshua Radin [3:22] ,2. The Moon - The Swell Season [4:39] ,3. Amber - 311 [3:27] ,4. Excelsior Lady - The Donkeys [3:33] ,5. Things & Time - Wailing Souls [3:21] ,6. Little House - Amanda Seyfried [3:16] ,7. This Is The Thing - Fink [4:25] ,8. Think of Me - Rosi Golan [3:09] ,9. You Take My Troubles Away - Rachael Yamagata/Dan Wilson [3:39] ,10. Dear John Theme - Deborah Lurie [1:52], ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidní oddychovka. Pryč jsou stupidní romantické slaďárny. Tvůrci pochopili, že když už mají natočit romantickou zápletku s absentujícím komediálním podtextem a chtějí, aby se na to dalo dívat, je potřeba se nad celým dělej trochu zamyslet. U obsazení hlavních rolí je to velmi podobné. Zde se to celkem povedlo a to především v případě Channing Tatuma. Lepší se každým dnem. Občas je snímek lehce předvídatelný, ale dá se to vydržet. Inteligence díkybohu nechybí, i když nic převratného nečekejme. Pořád je to Hallstrom, který prioritně umí brnkat na city velmi klasickým způsobem, který se sice lehce okoukává, ale působí stále. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nicholas Sparks je král kýčařů mezi ženskými romány a přesně takové jsou i jeho adaptace. Tuto alespoň trochu pozvedává vcelku schopná Amanda Seyfried, ale Channing Tatum zřejmě nedokáže pracovat s mimickými svaly ve svém obličeji a chodí celý film jako panák. Na papíře to může být asi méně otřesné, ačkoli ani tomu příliš nevěřím. Nevěrohodná přepálená historka s tolika slzopudnými vějičkami... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Svatá šnorchlino! Celkem dlouho jsem byl ušetřen takovýchto citově vypjatých pokřivenin a parodií na romantické filmy a stejně tak jsem tušil, že jednou to zas přijde, jako se vrací rýma nebo komáři. Milý Johne je tak předvídatelný a nehorázně tupý, až to skutečně bolí. V jistých chvílích jsem opravdu čekal sitcomový smích, čestné skautské. Tatum, ta krychle s ušima, je absolutní neherec a Amanda Seyfried vypadá, jako by jí někdo vrazil násadu od smetáku do řitního otvoru. Lásce dvou takto poškozených a vyšpulených lidí sice je lehké uvěřit, ale ne okolnostem, jakými se to přihodilo. Protrpěl jsem to peklo až k závěrečným titulkům a zapřísahal se, že tohle dobrovolně už nikdy pouštět nebudu. 30% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Channing Tatum a Amanda Seyfried hrají zamilovaný pár, který se spolu seznámí jednoho slunečného dne na pláži. John a Savannah. On byl kdysi problémový mladík, rád serfuje a nyní je příslušníkem jednotky Zelených baretů. Ona je slušná až ostýchavá dívka téměř bez chyb, ale i přesto, že jeden bez druhého nemohou být, tak jednoho dne se právě ona rozhodne ukončit jejich vztah a provdat se za jiného, protože odloučení je pro ni nesnesitelné. On býval často odvelen se svojí jednotkou po11. září daleko od ní a jim nezbývalo, než být spolu nadále v kontaktu jen prostřednictvím sáhodlouhých dopisů, a to jí pochopitelně nestačilo. Vůbec dopisy v tomto filmu hrají stěžejní roli, protože slouží jako jakýsi prostředník, kterým si hlavní postavy sdělují svoje pocity, vyznání a momentální rozpoložení, tedy zkrátka věci, kterých by v běžné komunikaci nebyly před dotyčným schopní. Film byl natočen podle literární předlohy a zkušený Lasse Hallström režíruje citlivě i kýčovitě a nejsilnější jsou pasáže vzájemného odloučení dvojice. Naopak při společných scénách Tatuma se Seyfriedovou jsem měl pocit, že by už zase byli nejradši od sebe. Od Hallströma se dalo čekat i víc, chvíli to dokonce vypadalo, že půjdu s hodnocením nahoru, ale konec nestál za nic. Film však měl své silné momenty a sliboval víc, než nakonec splnil. Tatum a Seyfried k sobě příliš neladili. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Hodinky, ktoré nosí John (Channing Tatum) typu Suunto X9i, sú prvýkrát viditeľné v scénach z roku 2001, no začali sa vyrábať až v roku 2006. (Arsenal83)

Reklama

Reklama