Reklama

Reklama

Americký prezident a britský premiér by šli do války, ovšem ne každý souhlasí, že válka je dobrá věc. Například americký generál Miller (James Gandolfini) a britský ministr pro mezinárodní rozvoj Foster (Tom Hollander) jsou zastánci míru. Když ovšem Simon Foster jaksi nechtěně podpoří vojenskou akci v televizi, získá najednou ve Washingtonu spoustu přátel. Pokud se mu podaří spojit se ve Washingtonu s těmi správnými lidmi a pokud se jeho pobočník (Chris Addison) vyspí s tou správnou stážistkou, možná se jim podaří i zastavit válku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Úderná a naprosto perfektně obsazená politická satira, u které mi formálně přišlo, že takhle nějak by to asi vypadalo, kdyby se Paul Greengrass rozhodl natočit komedii. Dokumentární styl umocňuje pocit, že to v podstatě není ani moc výmysl filmařů. Jednoznačná kultovka, u které by mi vůbec nevadilo, kdybych se dostal k původní čtyř a půl hodinové verzi. Povinnost pro vyznavače suchého britské humoru a politických kruhů. P.S. Neurotická postava Malcolm Tucker má jasný kultovní status a už kvůli ní si hodlám nakoukat původní seriál. P.P.S. Je neuvěřitelné, s jakou elegancí dokáží Britové fuckovat v naprosto každé větě, aniž by to působilo vulgárně. Je to jen zatraceně vtipné. „This is a government department, not some fucking Jane fucking Austen novel!“ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

„Jestli se to stalo nebo ne, není důležité. Je to pravda!“ Přirozené popírání nepopiratelného dělá mému vrozenému cynismu velkou radost a stejně tak svižné přetavení protiválečných argumentů v neotřesitelné důvody k vyhlášení války. Tedy baví mne to ve filmu, ale ve skutečnosti se mi z těchto standardních postupů zvedá kufr. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Příšerně natočená politická satira, která jen občas zamíří do černého, ale častěji mine stylem, že kroutíte hlavou, co to jako mělo být. Ale ty nepochopitelné rádoby fórky byly dost možná způsobeny a zazděny zcela dementním a pravděpodobně ještě dementněji přeloženým dabingem, s kterým jsem to viděl....Nicméně se tímto filmem zcela očividně inspiroval docela povedený a vtipný seriál Viceprezidentka, což se počítá. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Výborný film len čo je pravda. Chvílu my trvalo kým si na ten štýl zvykol, A priznám, že po prvých minútach som mal nutkanie to vypnúť. Vydržal som. A výborne sa bavil. Vzdialene my to pripomína Yes minister. Ale je to hektickejšie a chaotickejšie, niekedy až s dokumentárnym charakterom. Na čom film stojí? Výborné hlášky, výborné dialógy a výborné postavy. Spin doctoring a zákulisné mocenské intrigy zabalené do komédie. Neodporúčam ľudí, ktorých nezaujíma politika alebo nie sú vyznavači britského humoru, Ja ako vyštudovaný politológ a milovník britských sitcomov som si len tak rochnil. 90% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Frenetická konverzační satira o tom, že v politice nerozhoduje snaživost, cílevědomost ani blbost a neschopnost, ale pouze to, co si zamane pár největších žraloků v rybníce. Film s výmluvnou hořkostí ukazuje, že neschopáci a zmetci jsou pro politiku stejně potřební jako lidé, kteří opravdu umí rozhodovat. "In the Loop" je jeden z nejmrazivějších filmů o válce, ačkoli v něm nevystupuje žádný voják, a současně je enormně vtipný a geniálně vystavěný co do scénáře a filmového zpracování, které lze popsat jako titěrně vystavěnou obyčejnost. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Prvý zostrih filmu mal 4.5 hodiny. (Astonko)
  • Slovo "fuck" zaznie vo filme 135 krát, z toho 86 krát z úst Malcolma (Peter Capaldi). (Astonko)
  • V rámci prípravy pre svoju rolu mal Peter Capaldi prístup do Pentagonu, kde viedol rozhovory s viacerými generálmi. (Astonko)

Související novinky

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama