Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tento Dorian Gray představuje základní problém filmových adaptací knižních předloh v případě, že je divák četl- Pokud divák předlohu četl a ví jak Wildeovu předlohu toto zpracování ochcává a víceméně nechápe jeho myšlenku tak musí být automaticky nějak tak uražen. I kdyby ale knihu nečetl tak ho prostě musí tahle vizuálně nezajímavá, atmosféricky nefunkční a celkově pocitově prázdná adaptace Wildeovi nejslavnější knihy vyloženě srát. Ben Barnes že v něm něco je a i zbytek castingu je neskutečně fajn (jen ten Colin Firth je jaksi nevyužit), kamerový přelety jsou občas minimálně zajímavý a kostýmy jsou ucházející. Tím ale nějaká větší pochvala víceméně skončí a Doriana Graye z roku 2009 beru jako celkově jednu z nejhorších knižních adaptací všech dob, která by neměla správně obstát ani u diváka neznalého Wildeova díla, čímž definitivně jako film selhává na startovní čáře...... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem na danou tématiku viděl jen tenhle škvár http://www.csfd.cz/film/252146-obraz-doriana-graye/ , celkem jsem se těšil, že mi tohle zpracování Wildovy klasiky spraví chuť. A tak se i stalo. Ačkoliv začátek byl jednou velkou nudou a Dorianův představitel poustal mou pozornost jen tím, že mi lezl na nervy, tak postupem času film nabíral větší a větší grády, až dospěl k výbornému finále. Škoda pomalého rozjezdu. 65% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kniha je samozřejmě lepší, ale na to s jakými obavami jsem do toho filmu šel, mě velice příjemně překvapil. Barnes hraje víc než solidně (kdo by to byl do něj řekl) a Firth taky tak. Atmosféra se spíš podobá hororu než Wildeově obrazu, ale není to úplně na škodu. Místy byl snímek skutečně mrazivý. Triky jsou slabší, ale přece jen jde o výhradně britskou produkci takže jim člověk může aspoň přičíst body za snahu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zajímavý začátek - zhmotnění se obličeje, nůž, krev, molo a pěkná hudba, dodá snímku ponuré prostředí. CITÁT - O rok dříve........... Zajímavé jsou i dialogy. Zvláště ty mezi třema hlavníma aktérama. Dorian, Henry a malíř Basil mezi sebou rozpoutávají břitké rozhovory, které je zajímavé sledovat. CITÁT - V Anglii toužím změnit jen jedno - počasí.......... Vžijeme - li se do ponuré postavy Doriana Graye, zjistíme, že příběh se táhne v heslu sex, drogy a alkohol, přidejte ještě tamní novinku - cigarety a máme všech pět pohromadě. Hledáte tu pátou ? No tou je přece smrt. CITÁT - Máte tady gin ?......... Vše se začíná stupňovat. Sex je tvrdší, alkohol také, drogy zabírají a smrt je už kousek. CITÁT - Hranice neexistují.......... Jak zlověstné. A kdo ví, jak vůbec vypadá původní obraz Doriana Graye ( Ben Barnes ), který nakreslil malíř Basil ( Ben Chaplin ) a který by tak rád viděl přítel Henry ( Colin Firth )? CITÁT - Jsem Bůh.......... Drogy, sex, alkohol, utrpení i rozkoš a ...smrt. Natočeno podle novely "The Picture of Dorian Grey", kterou napsal Oscar Wilde. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Asi bych i tusil o co reziser usiloval, ac toho dosahl tak napul. 'Opijejici' atmosferu, fajn nedobovou hudbu, i jeden dva dobre herecke vykony do filmu dostal, osudovost a silne momenty temer vubec. Ke vsemu mu kameraman vsechno pokazil levnym tv-stylem, kdy i ta spina vypada navonene. Presto musim film ocenit. V mnoha smerech je krasne cynicky a podvratny. __ Knihu jsem necetl a v nahledu na film to dela asi jen plus. Budis trochu nepravem 4 hvezda za story, z ktere jsem znal jen nejzakladnejsi myslenku. ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Jedná sa o druhý film herečky Rachel Hurd-Wood (Sybil Vane), v ktorom má hlavná mužská postava večný život. Prvým bol Peter Pan (2003). (odmocnina)
  • Zatímco v originále namluvil hlas obrazu sám Ben Barnes, ztvárňující Doriana Graye, který byl pak počítačově upraven, v českém znění pro tyto postavy byly obsazeni dva dabéři. Martin Písařík nadaboval živého Doriana a Jaroslav Kaňkovský pak hlas obrazu. (funhouse)

Reklama

Reklama