Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (378)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Kryndapána, na to že kafe vůbec nepiju, je tahle pohádka opravdu silná káva. Tadeáš vysvobodí princeznu prostě tak, že udělá, co se po něm chce, bez špetky invence, takže by ji vlastně mohl osvobodit každej, kdo je natolik blbej, že sáhne holýma rukama do plamenů. Král Dobromil je spíš Hloupomil, protože neudělá jediné rozhodnutí bez toho, aby se šel zeptat obrazu a princezna? Ta se chudák potatila, takže Tadeáše poslouchá jako hodinky. Zlý Vladan zase vydrží být po celý rok hodným Vladánkem a vůbec se neprozradí, co je za záporáka. To už by si tu princeznu snad i zasloužil, ne? Zkrátka a dobře příběh, příběh, příběh.... a taky vesměs mizerné herecké výkony. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Efekty v pohádce naprosto tragické a tím ji shodili hodně dolů. Ještě bych trošku upravila děj, toho cestování a zavírání bylo moc, ale jinak si nemyslím, že by to byla strašná pohádka. Sympatická neokoukaná dvojice se mi vcelku zamlouvala a společná písnička byla krásná :) Přesto tvrdím, že to není žádný výkvět českých pohádek, které v poslední době jdou dost dolů, ale rozhodně o dost lepší než mnou naposledy viděná pohádka Škola princů, kde herecké výkony byly o dost horší než tady. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +hudební melodie, příběh, herci -postavy, dialogy/// No není to nesnesitelné, ale klasickým pohádkám se to prostě nevyrovná. Je tu jakýsi pokus o příběh a nebylo by to špatné, kdyby to v určitých situacích nepůsobilo moc televizně a z jiného úhlu moc směšně. Občas to byla taškařice. Královnu ohně zadupat. Pak mě překvapilo nějaké to hudební číslo (asi po 40 minutách) které bylo pěkně nazpíváno. Ale píniček tu moc není, myslím že jen 3-4. A co se týče začínajících herců (Martin Kraus, Anna Fialová), bylo poznat, že je to jejich první role. Jinak ostatním hercům nemám co vytknout, líbili se mi, stejně tak i tato pohádka, ale zázrak nečekejte./// Celkem 65%/// ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takhle si vtipnou pohádku představuje leda banda zhulenců bez smyslu pro humor. Navíc ty strašné herecké výkony, zvláště princezny, ouvej!, to bolelo. Když se po roce objeví její milý živý a zdravý, hraje herečka překvapení princezny ve stylu „mám ischias a navíc zaražené prdy“. A že Martin Kraus neumí mluvit, spíš huhňá, to taky nepřidá. Písnička laciná jako z reklamy na jogurt a příběh utahaný jak cesta po D1. On přitom ten nápad a příběh není úplně k zahození, ale zpracované je to velmi špatně, tak nějak bez emocí, a herci jsou prostě strašní, přehrávající až na půdu. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

25% - Ach jo, těšil jsem se na hezkou pohádku a dostal jsem naprostou... škoda slov. Herci nuloví, trapnost ukapávala z téměř každého záběru jako sliz a jediné, co stálo za pozornost, byly celkem povedené kostýmy. Proč je to sakra to jediné, co mě na pohádkách posledních let zaujme? ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2012 byla vydána knižní verze celého příběhu. (SONY_)
  • Natáčení probíhalo na zámku Žleby (knihovna - zámecká pokladna, kuchyně), na hradě Kost a v Hoslovickém vodním mlýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama