Reklama

Reklama

Jonah býval vojákem Konfederace. Život mu poté, co málem zemřel, zachránili Indiáni a nyní je po celém Divokém západě znám jako lovec hlav. S pistolí to umí a na tváři má vypálený znak se svými iniciálami. Kvůli násilné minulosti však zůstal ponořen do světa mýtů a legend. Od americké armády dostane nabídku − výměnou za svobodu musí najít a zneškodnit nebezpečného zločince Quentina Turnbulla. Ten shromažďuje armádu a připravuje se na rozpoutání opravdového pekla. Právě on je Jonahův nejstarší nepřítel, který nepřestane, dokud ho nedostane mrtvého. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (533)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Válka a já jsme spolu vycházeli celkem dobře..." Velmi dobrá metalová hudba, příjemná kamera, několik poetických obrazů a obstojné herecké výkony. Samotný příběh je druhořadým vyprávěním o pomstě. ,,Člověk s pomstou v srdci má vykopat dva hroby..." Rozkolísaný rytmus filmu nedokáže vytvořit patřičné napětí tak, aby byl divák lapen, sežvejkán a na konci vyplivnut. Několik podařených akcí je jako pár blyštivých perel válejících se na kupce hnoje. Dobrý Malkovich bývává mnohem lepší v rolích padouchů, sližtější a zákeřnější. Hrátky se záhrobním hrdinou se daleko lépe daří ve Vráně i v Salomonovi, byť obrazy s hejny vran mají své kouzlo. Celkově mohl být film drsnější a svižnější. Naštěstí má milosrdnou stopáž. Původní comics je však mnohem zábavnější... ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem měla vážně co dělat, abych film dokoukala, a to i přesto, že jsem ho po celou dobu brala s nadsázkou (jedná se přeci o komiks). Nejhorší / nejsmutnější je, že námět není špatný - uchopit ho jinak, přizvat zkušenějšího režiséra a snížit přístupnost, mohl být "Jonah Hex" další kultovní adaptací. Realita je ovšem taková, že - spíše než film do kina - připomíná "Jonah" béčkový TV film na sobotní odpoledne (a kdo by jo zasloužit popravit, je střihač). Opravdu je mi záhadou, jak mohli herci jako Josh Brolin či John Malkovich upsat duši něčemu takovému, ale asi se jim to tak špatné nezdálo... Jsem nicméně ráda, že jsem se nakonec rozhodla NEjít do kina, protože bych asi opět kousala do sedačky. 1,5*. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Ze všech kravin, co jsem poslední dobou viděla, byla tahle nejotravnější. Nejotravnější bylo furt přemejšlet, co to sakra sleduju. Nevím to doteď. Projevy Megan Fox (našpulená pusa) a Johna Malkoviche (jeden z jeho nudnejch psychopatů, něco jako Galbatorix akorát s horším hárem) k tomu taky zrovna dvakrát nepřispěly. Joshe Brolina mi bylo líto, podařilo se mu aspoň trochu Hexe "zživotnit", ale v tak retardovaným příběhu to stejně k ničemu nebylo. Hudba je jednoduše psychedelická. A zdaleka to nezůstalo jen u hudby, ono pár těch mimózních záběrů na zeleno-fialovou oblohu a scény kterak Hex zvrací vrány stačí, aby někomu vylítly oči navrch hlavy. Hex má tři pozitiva - vcelku zajímavej animovanej úvod (až mě napadlo, že to takhle měli během pěti minut odvyprávět celý a možná by to za něco stálo), pak Joshe Brolina a nakonec super Michaela Fassbendera, na kterýho je radost pohledět (zřejmě pochopil, že se tentokrát s výběrem filmu utnul, tak si aspoň pořádně zařádil). Tento film je divný, nepochopitelný, nudný a otravný. Nedoporučuju nikomu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Od klasického animáku až k westernu s prvkami fantasy, či komiksu je dosť dlhá cesta, ktorú si Hayward rozhodol pomerne šikovne skrátiť. Táto skratka ho však nedoviedla do správneho cieľa a pripravila mu plno prekvapení, ktoré bohužiaľ nezvládol. Neviem akým štýlom prebiehalo zákulisie natáčania, ale z rozpoltenosti scenára a celkovej rozorvanosti dejovej línie je cítiť veľké napätie v postojoch scenáristov a režiséra. Všetko je to ale veľmi efektné a dej má veľmi slušný spád bez zbytočných omáčiek. Na domácom kine si užijete celkom slušné efekty a hudbu, no najmä neprestajne hláškujúce herecké esá Malkovicha a Brolina, ktorý je mimochodom hlavnou oporou celého filmu. 65%. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Strašne som sa tešil na tento film keď som videl trailer... opäť ďalšie sklamanie. Dej bola úplná hovadina, strašne to pokazili kravinami štýlu rotačné gulomety priviazané o koňa a podobne... Aj napriek snahe urobiť ten film akčným som sa dosť nudil, proste málo akcie, zlý scenár, slabé efekty a bolo ich teda len zopár. Jednu hviezdičku dávam za Megan Fox, ktorej tam mohlo byť viac ^^ a jednu hviezdičku za Malkovicha + soundtrack. Dúfam, že ten film už znovu pozerať nebudem :D ()

Galerie (35)

Zajímavosti (15)

  • Thomas Jane projevil o hlavní roli zájem a dokonce se nechal nafotit v kompletním kostýmu a nalíčení. Navíc nadaboval Jonaha Hexe v animovaném filmu DC Showcase: Jonah Hex (2009). (Caszidy)
  • Film se uváděl do kin ve stejný den, jako Toy Story 3. Zajímavostí je, že režisér Jimmy Hayward původně pracoval jako animátor pro Pixar a podílel se na prvních dvou dílech této série. (HellFire)

Související novinky

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Brolin láká Burtona do zvonice

Brolin láká Burtona do zvonice

02.03.2011

Zdá se, že Joshe Brolina během natáčení Jonaha Hexe bavilo sedět několik hodin před každou klapkou v maskérně. Z pozice producenta totiž připravuje pro studio Warner Bros. novou adaptaci klasiky… (více)

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

28.12.2009

Western True Grit, který bude v podání Ethana a Joela Coenových mnohem drsnější adaptací románu Charlese Portise než oscarová verze s Johnem Waynem z roku 1969, se působivě zalidňuje. Už víme, že… (více)

Reklama

Reklama